Krydret og stegt ris med æg, grøntsager og harissa
Krydret og stegt ris med æg, grøntsager og harissa

Krydret og stegt ris med æg, grøntsager og harissa

Samlet tid25 min.
10 min.Arbejdstid
15 min.Tilberedningstid

Denne krydrede wokret med en blanding af friske grøntsager og den røgede varme fra harissa er en fusion af det asiatiske og nordafrikanske køkken. Rester af ris fra dagen før får på ingen tid et frisk pust i denne ret.

Ingredienser

2 Portioner
450 g
kogte ris
1 
løg
3 
fed hvidløg
3 cm
frisk ingefær
1 
gulerod
100 g
broccoli
 ½ 
rød peberfrugt
 ½ bundt
forårsløg
100 g
frosne grønne ærter
1 tsk.
harissa chilipasta
2 
æg
Stegeolie (f.eks. rapsolie)

Pynt:

 ½ 
citron eller lime (skåret i skiver)
Næringsindhold:2428 kJ / 580 kcal
14 gFedt
21 gProtein
90 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skær løget i tynde strimler. Hak hvidløget, og hak eller riv ingefæren fint. Skræl guleroden, og skær den i tern eller som tændstikker. Del broccolien i små buketter og skær peberfrugten i tern. Hak forårsløget, og skyl de frosne ærter i varmt vand for at tø dem op.

Step 2

Tænd for wokken, og tilsæt en smule olie. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær, og steg det kort, indtil det begynder at dufte. Tilsæt alle grøntsagerne med undtagelse af forårsløget, og steg det i ca. 1 minut. Slå æggene ud på panden, og fortsæt med stegningen, indtil de er gennemstegte. Tilsæt ris og bland dem godt med resten. Tilsæt til sidst Kikkoman sojasauce, harissa chilipasta og forårsløg. Bland det hele godt sammen inden servering.

Step 3

Server retten med en skive citron eller lime.

Tip:

Risene smager bedst, hvis de koges dagen inden.

Opskrifts-ID: 1395

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skær løget i tynde strimler. Hak hvidløget, og hak eller riv ingefæren fint. Skræl guleroden, og skær den i tern eller som tændstikker. Del broccolien i små buketter og skær peberfrugten i tern. Hak forårsløget, og skyl de frosne ærter i varmt vand for at tø dem op.

Tænd for wokken, og tilsæt en smule olie. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær, og steg det kort, indtil det begynder at dufte. Tilsæt alle grøntsagerne med undtagelse af forårsløget, og steg det i ca. 1 minut. Slå æggene ud på panden, og fortsæt med stegningen, indtil de er gennemstegte. Tilsæt ris og bland dem godt med resten. Tilsæt til sidst Kikkoman sojasauce, harissa chilipasta og forårsløg. Bland det hele godt sammen inden servering.

Server retten med en skive citron eller lime.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.