Kinesiske kødboller

Samlet tid 25 min.
15 min. Arbejdstid
10 min. Tilberedningstid

Kinesiske teriyaki-kødboller – krydret kød med urter i Kikkoman sojasauce og sesam, smagt til med Kikkoman teriyaki marinade og friske krydderurter.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
glasnudler (½ pakke)
2 
skalotteløg
15 g
ingefær
 ½ 
chilipeber
3 ½ 
fed hvidløg
2 ½ spsk.
olie
1 spsk.
forårsløg (hakket)
400 g
hakket svine- og oksekød
1 
æg
 ½ tsk.
kinesisk five spice krydderiblanding
1 tsk.
ristede sesamfrø
 ½ tsk.
chiliflager
2 spsk.
koriander
100 g
kogte jasminris
Næringsindhold: 3274 kJ  /  782 kcal
39,1 g Fedt
42,9 g Protein
63,3 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

100 g glasnudler (½ pakke)

Tilbered nudlerne i henhold til pakkens anvisninger. Skyl dem i koldt vand og klip dem i mindre stykker med en saks. Læg nudlerne i en skål.

Step 2

2  skalotteløg – 15 g ingefær –  ½  chilipeber – 3 ½  fed hvidløg – 2 ½ spsk. olie – 1 spsk. forårsløg (hakket)

Hak skalotteløg, ingefær, chili og hvidløg fint. Hæld olie på en pande, tilsæt de hakkede grøntsager (inklusive forårsløg) og steg det hele i 1 minut. Hæld blandingen ned i skålen med nudlerne.

Step 3

400 g hakket svine- og oksekød – 1  æg –  ½ tsk. kinesisk five spice krydderiblanding

Tilsæt det hakkede kød, æg og de øvrige krydderier og urter til skålen med nudlerne og grøntsagerne. Bland det hele godt sammen. Form kødblandingen til små bolde på ca. 3-4 cm i diameter.

Step 4

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade1 tsk. ristede sesamfrø –  ½ tsk. chiliflager – 2 spsk. koriander – 100 g kogte jasminris

Steg kødbollerne på en opvarmet pande, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt Kikkoman sojasauce og Kikkoman teriyaki marinade. Bland det godt sammen. Læg den færdige ret i en skål, drys med sesamfrø og chiliflager og pynt med hakket koriander. Server med kogte jasminris.

Opskrifts-ID: 1214

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

100 g glasnudler (½ pakke)

Tilbered nudlerne i henhold til pakkens anvisninger. Skyl dem i koldt vand og klip dem i mindre stykker med en saks. Læg nudlerne i en skål.

2  skalotteløg – 15 g ingefær –  ½  chilipeber – 3 ½  fed hvidløg – 2 ½ spsk. olie – 1 spsk. forårsløg (hakket)

Hak skalotteløg, ingefær, chili og hvidløg fint. Hæld olie på en pande, tilsæt de hakkede grøntsager (inklusive forårsløg) og steg det hele i 1 minut. Hæld blandingen ned i skålen med nudlerne.

400 g hakket svine- og oksekød – 1  æg –  ½ tsk. kinesisk five spice krydderiblanding

Tilsæt det hakkede kød, æg og de øvrige krydderier og urter til skålen med nudlerne og grøntsagerne. Bland det hele godt sammen. Form kødblandingen til små bolde på ca. 3-4 cm i diameter.

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade1 tsk. ristede sesamfrø –  ½ tsk. chiliflager – 2 spsk. koriander – 100 g kogte jasminris

Steg kødbollerne på en opvarmet pande, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt Kikkoman sojasauce og Kikkoman teriyaki marinade. Bland det godt sammen. Læg den færdige ret i en skål, drys med sesamfrø og chiliflager og pynt med hakket koriander. Server med kogte jasminris.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.