

Kinesiske kødboller
Kinesiske teriyaki-kødboller – krydret kød med urter i Kikkoman sojasauce og sesam, smagt til med Kikkoman teriyaki marinade og friske krydderurter.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

100 g glasnudler (½ pakke)
Tilbered nudlerne i henhold til pakkens anvisninger. Skyl dem i koldt vand og klip dem i mindre stykker med en saks. Læg nudlerne i en skål.
Step 2

2 skalotteløg – 15 g ingefær – ½ chilipeber – 3 ½ fed hvidløg – 2 ½ spsk. olie – 1 spsk. forårsløg (hakket)
Hak skalotteløg, ingefær, chili og hvidløg fint. Hæld olie på en pande, tilsæt de hakkede grøntsager (inklusive forårsløg) og steg det hele i 1 minut. Hæld blandingen ned i skålen med nudlerne.
Step 3

400 g hakket svine- og oksekød – 1 æg – ½ tsk. kinesisk five spice krydderiblanding
Tilsæt det hakkede kød, æg og de øvrige krydderier og urter til skålen med nudlerne og grøntsagerne. Bland det hele godt sammen. Form kødblandingen til små bolde på ca. 3-4 cm i diameter.
Step 4

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade – 1 tsk. ristede sesamfrø – ½ tsk. chiliflager – 2 spsk. koriander – 100 g kogte jasminris
Steg kødbollerne på en opvarmet pande, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt Kikkoman sojasauce og Kikkoman teriyaki marinade. Bland det godt sammen. Læg den færdige ret i en skål, drys med sesamfrø og chiliflager og pynt med hakket koriander. Server med kogte jasminris.
Opskrifts-ID: 1214
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide