Wokstegt oksekød med teriyaki-sauce, cashewnødder og jasminris
Denne ret er til dem, der elsker det asiatiske køkken. Mørt oksekød og grøntsager steges hurtigt i en wok, så alle næringsstoffer bevares. Teriyaki-saucen og chili giver retten et spicy, smagfuldt strejf.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1
250 g oksekød (mørbrad eller sirloin)
Skær oksekødet i meget tynde skiver og derefter i mindre stykker.
Step 2
120 g jasminris
Tilbered risen jævnfør pakkens anvisninger.
Step 3
1 stk. frisk ingefær (ca. 5 g) – 1 fed hvidløg – ½ rød peberfrugt (ca. 80 g) – ½ gul peberfrugt (ca. 80 g) – ½ tsk. gul chilipeber (ca. 7 g) – ½ tsk. rød chilipeber (ca. 7 g)
Skræl ingefær og hak både ingefær og hvidløg fint. Skær chilipebrene i tynde skiver og peberfrugterne i tynde strimler.
Step 4
½ spsk. olie – 2 ½ spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristede Sesamfrø
Opvarm wokken og tilsæt ½ spsk. olie, ingefær og hvidløg. Steg det kort og tilsæt derefter kødet. Brun det kort på alle sider. Tilsæt 2,5 spsk. Kikkoman teriyaki sauce med sesam. Rør det hele sammen, steg det kort og fjern det fra wokken.
Step 5
½ spsk. olie – 1 ½ spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristede Sesamfrø – 30 g cashewnødder – 2 spsk. bambusskud
Opvarm ½ spsk. olie i den samme wok, og tilsæt de skårne peberfrugter, chilipeber, cashewnødder og bambusskud. Steg det hele kort under konstant omrøring. Tilsæt 1,5 spsk. Kikkoman teriyaki sauce med sesam. Bland det godt sammen og steg det ganske kort. Hæld oksekødet tilbage i wokken og bland det hele sammen. Fjern wokken fra blusset.
Step 6
1 få kviste koriander – 1 limefrugt – 1 tsk. sesamfrø
Server sammen med ris og pynt med korianderblade, sesamfrø og en halv lime.
Tip:
Hvis du godt kan lide stærk mad, så tilsæt mere rød chilipeber.
Opskrifts-ID: 1173
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide