Wokstegt oksekød med teriyaki-sauce, cashewnødder og jasminris
Wokstegt oksekød med teriyaki-sauce, cashewnødder og jasminris

Wokstegt oksekød med teriyaki-sauce, cashewnødder og jasminris

Samlet tid27 min.
15 min.Arbejdstid
12 min.Tilberedningstid

Denne ret er til dem, der elsker det asiatiske køkken. Mørt oksekød og grøntsager steges hurtigt i en wok, så alle næringsstoffer bevares. Teriyaki-saucen og chili giver retten et spicy, smagfuldt strejf.

Ingredienser

2 Portioner
250 g
oksekød (mørbrad eller sirloin)
120 g
jasminris
1 stk.
frisk ingefær (ca. 5 g)
1 
fed hvidløg
 ½ 
rød peberfrugt (ca. 80 g)
 ½ 
gul peberfrugt (ca. 80 g)
 ½ tsk.
gul chilipeber (ca. 7 g)
 ½ tsk.
rød chilipeber (ca. 7 g)
1 spsk.
olie
30 g
cashewnødder
2 spsk.
bambusskud
1 få
kviste koriander
1 
limefrugt
1 tsk.
sesamfrø
Næringsindhold:2635.9 kJ / 629.5 kcal
19,2 gFedt
36 gProtein
77,2 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

250 g oksekød (mørbrad eller sirloin)

Skær oksekødet i meget tynde skiver og derefter i mindre stykker.

Step 2

120 g jasminris

Tilbered risen jævnfør pakkens anvisninger.

Step 3

1 stk. frisk ingefær (ca. 5 g) – 1  fed hvidløg –  ½  rød peberfrugt (ca. 80 g) –  ½  gul peberfrugt (ca. 80 g) –  ½ tsk. gul chilipeber (ca. 7 g) –  ½ tsk. rød chilipeber (ca. 7 g)

Skræl ingefær og hak både ingefær og hvidløg fint. Skær chilipebrene i tynde skiver og peberfrugterne i tynde strimler.

Step 4

 ½ spsk. olie – 2 ½ spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristede Sesamfrø

Opvarm wokken og tilsæt ½ spsk. olie, ingefær og hvidløg. Steg det kort og tilsæt derefter kødet. Brun det kort på alle sider. Tilsæt 2,5 spsk. Kikkoman teriyaki sauce med sesam. Rør det hele sammen, steg det kort og fjern det fra wokken.

Step 5

 ½ spsk. olie – 1 ½ spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristede Sesamfrø30 g cashewnødder – 2 spsk. bambusskud

Opvarm ½ spsk. olie i den samme wok, og tilsæt de skårne peberfrugter, chilipeber, cashewnødder og bambusskud. Steg det hele kort under konstant omrøring. Tilsæt 1,5 spsk. Kikkoman teriyaki sauce med sesam. Bland det godt sammen og steg det ganske kort. Hæld oksekødet tilbage i wokken og bland det hele sammen. Fjern wokken fra blusset. 

Step 6

1 få kviste koriander – 1  limefrugt – 1 tsk. sesamfrø

Server sammen med ris og pynt med korianderblade, sesamfrø og en halv lime.

Tip:

Hvis du godt kan lide stærk mad, så tilsæt mere rød chilipeber.

Opskrifts-ID: 1173

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

250 g oksekød (mørbrad eller sirloin)

Skær oksekødet i meget tynde skiver og derefter i mindre stykker.

120 g jasminris

Tilbered risen jævnfør pakkens anvisninger.

1 stk. frisk ingefær (ca. 5 g) – 1 fed hvidløg – ½ rød peberfrugt (ca. 80 g) – ½ gul peberfrugt (ca. 80 g) – ½ tsk. gul chilipeber (ca. 7 g) – ½ tsk. rød chilipeber (ca. 7 g)

Skræl ingefær og hak både ingefær og hvidløg fint. Skær chilipebrene i tynde skiver og peberfrugterne i tynde strimler.

½ spsk. olie – 2 ½ spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristede Sesamfrø

Opvarm wokken og tilsæt ½ spsk. olie, ingefær og hvidløg. Steg det kort og tilsæt derefter kødet. Brun det kort på alle sider. Tilsæt 2,5 spsk. Kikkoman teriyaki sauce med sesam. Rør det hele sammen, steg det kort og fjern det fra wokken.

½ spsk. olie – 1 ½ spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristede Sesamfrø30 g cashewnødder – 2 spsk. bambusskud

Opvarm ½ spsk. olie i den samme wok, og tilsæt de skårne peberfrugter, chilipeber, cashewnødder og bambusskud. Steg det hele kort under konstant omrøring. Tilsæt 1,5 spsk. Kikkoman teriyaki sauce med sesam. Bland det godt sammen og steg det ganske kort. Hæld oksekødet tilbage i wokken og bland det hele sammen. Fjern wokken fra blusset. 

1 få kviste koriander – 1 limefrugt – 1 tsk. sesamfrø

Server sammen med ris og pynt med korianderblade, sesamfrø og en halv lime.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.