Krydret wokret med harissa-laks og grøntsager
Krydret wokret med harissa-laks og grøntsager

Krydret wokret med harissa-laks og grøntsager

Samlet tid60 min.
15 min.Arbejdstid
15 min.Tilberedningstid
30 min.Marineringstid

Denne fiskeret med inspiration fra Mellemøsten kombinerer den delikate smag af laks med et krydret strejf af chili. Sprøde asparges, broccoli og squash tilfører lidt ekstra sprødhed.

Ingredienser

2 Portioner
300 g
laksefilet uden skind og ben
200 g
grønne asparges
150 g
broccolibuketter
200 g
squash
1 bundt
forårsløg
Stegeolie (f.eks. rapsolie)
100 ml
kokosmælk eller kokosfløde
1 håndfuld
thaibasilikum (valgfrit)

Sauce:

3 cm
frisk ingefær
1 tsk.
massaman karrypasta (eller rød karrypasta)
1 spsk.
fiskesauce
1 spsk.
hakket citrongræs
1 spsk.
harissa chilipasta

Pynt:

 ½ 
lime
Sukker efter smag og behag
Næringsindhold:2600 kJ / 621 kcal
41 gFedt
44 gProtein
21 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skær laksen i tern.

Step 2

Riv ingefær og tilsæt Kikkoman sojasauce, karrypasta, fiskesauce, citrongræs og harissa chilipasta. Bland det hele godt sammen, og lad laksen marinere heri i ca. 30 minutter. Sørg for at beholde den resterende marinade.

Step 3

Skær de grønne asparges og broccoli i mindre stykker. Skær squashen i halve skiver. Hak forårsløg og thaibasilikum, og sæt det til side.

Step 4

Opvarm en smule olie på en stegepande. Tilsæt laksen og steg den ved høj varme, indtil den tager farve på alle sider. Fjern laksen fra panden.

Step 5

Steg de hakkede grøntsager (med undtagelse af forårsløg) i den samme pande i 2 minutter. Tilsæt den resterende laksemarinade og forårsløg, og steg det hele i 1 minut. Tilsæt til sidst kokosmælk, stegt laks og hakket thaibasilikum, og steg det hele ganske kort.

Step 6

Server retten med den halve lime og sukker efter smag og behag.

Tip:

Sørg for at stege fisken i ganske kort tid for at undgå, at den falder fra hinanden.

Opskrifts-ID: 1394

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skær laksen i tern.

Riv ingefær og tilsæt Kikkoman sojasauce, karrypasta, fiskesauce, citrongræs og harissa chilipasta. Bland det hele godt sammen, og lad laksen marinere heri i ca. 30 minutter. Sørg for at beholde den resterende marinade.

Skær de grønne asparges og broccoli i mindre stykker. Skær squashen i halve skiver. Hak forårsløg og thaibasilikum, og sæt det til side.

Opvarm en smule olie på en stegepande. Tilsæt laksen og steg den ved høj varme, indtil den tager farve på alle sider. Fjern laksen fra panden.

Steg de hakkede grøntsager (med undtagelse af forårsløg) i den samme pande i 2 minutter. Tilsæt den resterende laksemarinade og forårsløg, og steg det hele i 1 minut. Tilsæt til sidst kokosmælk, stegt laks og hakket thaibasilikum, og steg det hele ganske kort.

Server retten med den halve lime og sukker efter smag og behag.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.