Sukiyaki med oksekød og tofu
Sukiyaki med oksekød og tofu

Sukiyaki med oksekød og tofu

4,7 3 Bedømmelse
Samlet tid 40 min.
10 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

En traditionel japansk hotpot med tyndtskåret oksekød, tofu og grøntsager, der simres i en sød og salt bouillon, som er smagt til med den dybe umamismag fra Kikkoman sojasauce.

Ingredienser

4 Portioner
120 g
tofu
4 
shiitake-svampe
60 g
østershatte
75 g
enoki-svampe
 ¼ 
kinakål
1 
porre
50 g
vermicelli-nudler
100 ml
sake
60 g
sukker
400 g
oksekød, tyndskåret (2–3 mm)
2 spsk.
eddike
4 
æg
150 g
kogte udonnudler
Næringsindhold:2.464 kJ / 589 kcal
22,7 gFedt
28,2 gProtein
46,2 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

120 g tofu – 4  shiitake-svampe – 60 g østershatte – 75 g enoki-svampe –  ¼  kinakål – 1  porre – 50 g vermicelli-nudler

Skær tofuen i mundrette bidder. Rids toppen af shiitake-svampene i krydser. Hak østershattene og enoki-svampene groft. Skær kinakålen i 5 cm store stykker. Skær den hvide del af porren i tynde skiver diagonalt. Tilbered vermicelli-nudlerne i henhold til pakkens anvisninger.

Step 2

100 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce100 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil100 ml sake – 60 g sukker

For at tilberede sukiyaki-bouillonen opvarmes Kikkoman sojasauce, Kikkoman krydderi i mirin-stil, sake og sukker i en gryde, indtil alt sukker er opløst.

Step 3

1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie400 g oksekød, tyndskåret (2–3 mm)

Opvarm Kikkoman sesamolie på en pande, tilsæt oksekødet og steg det ganske let. Tilsæt porre og steg den, indtil porren begynder at dufte.

Step 4

Kog panden af med lidt af sukiyaki-bouillonen fra step 2, og lad det hele simre i et par minutter. Tilsæt grøntsagerne fra step 1, hæld den resterende bouillon i, og kog det hele i yderligere 5 minutter.

Step 5

2 spsk. eddike – 4  æg – 150 g kogte udonnudler

Opvarm ca. 1 liter vand til det når 90°C, og tilsæt derefter eddike til vandet. Slå æggene ud i et krus ét efter ét og lad dem langsomt glide ned i vandet. Lad dem simre i vandet i ca. 3 minutter. Tag de pocherede æg op af vandet med en hulske, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Læg hvert pocheret æg i en lille skål sammen med sukiyaki-blandingen og udonnudlerne, og server den færdige ret. I Japan bliver de tilberedte sukiyaki-ingredienser traditionelt dyppet i råt, pisket æg. Dette kræver, at man har helt friske æg, som ikke behøver at blive pocheret. I denne udgave kan de tilberedte ingredienser dyppes i det pocherede ægs flydende æggeblomme.

Tip:

Du kan også bruge Kikkoman sauce til ris i stedet for sukiyaki-bouillon: Bland 270 ml Kikkoman sauce til ris med 2 spsk. Kikkoman krydderi i mirin-stil og 2 spsk. sake. Brug så denne blanding som sukiyaki-bouillon.

Opskrifts-ID: 1503

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

120 g tofu – 4 shiitake-svampe – 60 g østershatte – 75 g enoki-svampe – ¼ kinakål – 1 porre – 50 g vermicelli-nudler

Skær tofuen i mundrette bidder. Rids toppen af shiitake-svampene i krydser. Hak østershattene og enoki-svampene groft. Skær kinakålen i 5 cm store stykker. Skær den hvide del af porren i tynde skiver diagonalt. Tilbered vermicelli-nudlerne i henhold til pakkens anvisninger.

100 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce100 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil100 ml sake – 60 g sukker

For at tilberede sukiyaki-bouillonen opvarmes Kikkoman sojasauce, Kikkoman krydderi i mirin-stil, sake og sukker i en gryde, indtil alt sukker er opløst.

1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie400 g oksekød, tyndskåret (2–3 mm)

Opvarm Kikkoman sesamolie på en pande, tilsæt oksekødet og steg det ganske let. Tilsæt porre og steg den, indtil porren begynder at dufte.

Kog panden af med lidt af sukiyaki-bouillonen fra step 2, og lad det hele simre i et par minutter. Tilsæt grøntsagerne fra step 1, hæld den resterende bouillon i, og kog det hele i yderligere 5 minutter.

2 spsk. eddike – 4 æg – 150 g kogte udonnudler

Opvarm ca. 1 liter vand til det når 90°C, og tilsæt derefter eddike til vandet. Slå æggene ud i et krus ét efter ét og lad dem langsomt glide ned i vandet. Lad dem simre i vandet i ca. 3 minutter. Tag de pocherede æg op af vandet med en hulske, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Læg hvert pocheret æg i en lille skål sammen med sukiyaki-blandingen og udonnudlerne, og server den færdige ret. I Japan bliver de tilberedte sukiyaki-ingredienser traditionelt dyppet i råt, pisket æg. Dette kræver, at man har helt friske æg, som ikke behøver at blive pocheret. I denne udgave kan de tilberedte ingredienser dyppes i det pocherede ægs flydende æggeblomme.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.