

Sukiyaki med oksekød og tofu
En traditionel japansk hotpot med tyndtskåret oksekød, tofu og grøntsager, der simres i en sød og salt bouillon, som er smagt til med den dybe umamismag fra Kikkoman sojasauce.
Fremgangsmåde
Step 1

120 g tofu – 4 shiitake-svampe – 60 g østershatte – 75 g enoki-svampe – ¼ kinakål – 1 porre – 50 g vermicelli-nudler
Skær tofuen i mundrette bidder. Rids toppen af shiitake-svampene i krydser. Hak østershattene og enoki-svampene groft. Skær kinakålen i 5 cm store stykker. Skær den hvide del af porren i tynde skiver diagonalt. Tilbered vermicelli-nudlerne i henhold til pakkens anvisninger.
Step 2

100 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 100 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil – 100 ml sake – 60 g sukker
For at tilberede sukiyaki-bouillonen opvarmes Kikkoman sojasauce, Kikkoman krydderi i mirin-stil, sake og sukker i en gryde, indtil alt sukker er opløst.
Step 3

1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 400 g oksekød, tyndskåret (2–3 mm)
Opvarm Kikkoman sesamolie på en pande, tilsæt oksekødet og steg det ganske let. Tilsæt porre og steg den, indtil porren begynder at dufte.
Step 4

Kog panden af med lidt af sukiyaki-bouillonen fra step 2, og lad det hele simre i et par minutter. Tilsæt grøntsagerne fra step 1, hæld den resterende bouillon i, og kog det hele i yderligere 5 minutter.
Step 5

2 spsk. eddike – 4 æg – 150 g kogte udonnudler
Opvarm ca. 1 liter vand til det når 90°C, og tilsæt derefter eddike til vandet. Slå æggene ud i et krus ét efter ét og lad dem langsomt glide ned i vandet. Lad dem simre i vandet i ca. 3 minutter. Tag de pocherede æg op af vandet med en hulske, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Læg hvert pocheret æg i en lille skål sammen med sukiyaki-blandingen og udonnudlerne, og server den færdige ret. I Japan bliver de tilberedte sukiyaki-ingredienser traditionelt dyppet i råt, pisket æg. Dette kræver, at man har helt friske æg, som ikke behøver at blive pocheret. I denne udgave kan de tilberedte ingredienser dyppes i det pocherede ægs flydende æggeblomme.
Tip:
Du kan også bruge Kikkoman sauce til ris i stedet for sukiyaki-bouillon: Bland 270 ml Kikkoman sauce til ris med 2 spsk. Kikkoman krydderi i mirin-stil og 2 spsk. sake. Brug så denne blanding som sukiyaki-bouillon.
Opskrifts-ID: 1503
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide