Yaki onigiri med sojasauce, miso og ost
Yaki onigiri med sojasauce, miso og ost

Yaki onigiri med sojasauce, miso og ost

Samlet tid30 min.
5 min.Arbejdstid
25 min.Tilberedningstid

Yaki onigiri er grillede risbolde, der er perfekte som frokost eller snack. Brug friskkogt ris eller ris fra aftenen før, og nyd det sprøde ydre og bløde indre. De er fyldt med umami fra Kikkoman sojasauce, miso eller ost.

Ingredienser

2 Portioner

Misopasta:

50 g
hvid miso
1 spsk.
sukker
1 tsk.
stødt sesamfrø

Kryddersauce og pynt:

1 tsk.
hvide sesamfrø
450 g
kogte ris
20 g
små ostetern
60 g
revet pizzaost
Næringsindhold:1614 kJ / 386 kcal
12,3 gFedt
9,1 gProtein
55,8 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

50 g hvid miso – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. sukker – 1 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 tsk. stødt sesamfrø

Bland hvid miso, Kikkoman sojasauce, sukker, Kikkoman krydderi i mirin-stil, Kikkoman sesamolie og stødt sesam godt sammen.

Step 2

Lad blandingen fra step 1 simre i en lille gryde i ca. 2 minutter under jævnlig omrøring.

Step 3

1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil1 tsk. hvide sesamfrø – 300 g kogte ris – 20 g små ostetern

Bland Kikkoman sojasauce og Kikkoman krydderi i mirin-stil. Rør sesamfrø og 2 tsk. af sauceblandingen i risen. Del risen op på 2 skåle. Tilsæt ostetern til den ene skål og bland det godt sammen. Form risen fra begge skåle til henholdsvis 2 bolde per skål. Stil den resterende sauce til side.

Step 4

1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie

Steg risboldene på alle sider i opvarmet Kikkoman sesamolie. Pensl med den resterende sauce fra step 3, og steg i yderligere 3-4 minutter, indtil risboldene er gyldne og sprøde.

Step 5

60 g revet pizzaost

Opvarm en pande ved lav varme. Fordel pizzaosten i fire små cirkler på panden. Så snart de er smeltede og let gyldne, fjern dem og læg to cirkler på hver risbold med ost.

Step 6

150 g kogte ris

Form risen til 2 flade skiver. Fordel misopastaen fra step 1 ovenpå, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C i 8 minutter. Anret de tre slags onigiri på tallerkener og server.

Tip:

Du kan også anvende cheddar, emmentaler eller andre stærke oste i stedet for pizzaost.

Opskrifts-ID: 1491

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

50 g hvid miso – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. sukker – 1 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 tsk. stødt sesamfrø

Bland hvid miso, Kikkoman sojasauce, sukker, Kikkoman krydderi i mirin-stil, Kikkoman sesamolie og stødt sesam godt sammen.

Lad blandingen fra step 1 simre i en lille gryde i ca. 2 minutter under jævnlig omrøring.

1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil1 tsk. hvide sesamfrø – 300 g kogte ris – 20 g små ostetern

Bland Kikkoman sojasauce og Kikkoman krydderi i mirin-stil. Rør sesamfrø og 2 tsk. af sauceblandingen i risen. Del risen op på 2 skåle. Tilsæt ostetern til den ene skål og bland det godt sammen. Form risen fra begge skåle til henholdsvis 2 bolde per skål. Stil den resterende sauce til side.

1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie

Steg risboldene på alle sider i opvarmet Kikkoman sesamolie. Pensl med den resterende sauce fra step 3, og steg i yderligere 3-4 minutter, indtil risboldene er gyldne og sprøde.

60 g revet pizzaost

Opvarm en pande ved lav varme. Fordel pizzaosten i fire små cirkler på panden. Så snart de er smeltede og let gyldne, fjern dem og læg to cirkler på hver risbold med ost.

150 g kogte ris

Form risen til 2 flade skiver. Fordel misopastaen fra step 1 ovenpå, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C i 8 minutter. Anret de tre slags onigiri på tallerkener og server.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.