

Yaki onigiri med sojasauce, miso og ost
Yaki onigiri er grillede risbolde, der er perfekte som frokost eller snack. Brug friskkogt ris eller ris fra aftenen før, og nyd det sprøde ydre og bløde indre. De er fyldt med umami fra Kikkoman sojasauce, miso eller ost.
Fremgangsmåde
Step 1

50 g hvid miso – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. sukker – 1 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 tsk. stødt sesamfrø
Bland hvid miso, Kikkoman sojasauce, sukker, Kikkoman krydderi i mirin-stil, Kikkoman sesamolie og stødt sesam godt sammen.
Step 2

Lad blandingen fra step 1 simre i en lille gryde i ca. 2 minutter under jævnlig omrøring.
Step 3

1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil – 1 tsk. hvide sesamfrø – 300 g kogte ris – 20 g små ostetern
Bland Kikkoman sojasauce og Kikkoman krydderi i mirin-stil. Rør sesamfrø og 2 tsk. af sauceblandingen i risen. Del risen op på 2 skåle. Tilsæt ostetern til den ene skål og bland det godt sammen. Form risen fra begge skåle til henholdsvis 2 bolde per skål. Stil den resterende sauce til side.
Step 4

1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie
Steg risboldene på alle sider i opvarmet Kikkoman sesamolie. Pensl med den resterende sauce fra step 3, og steg i yderligere 3-4 minutter, indtil risboldene er gyldne og sprøde.
Step 5

60 g revet pizzaost
Opvarm en pande ved lav varme. Fordel pizzaosten i fire små cirkler på panden. Så snart de er smeltede og let gyldne, fjern dem og læg to cirkler på hver risbold med ost.
Step 6

150 g kogte ris
Form risen til 2 flade skiver. Fordel misopastaen fra step 1 ovenpå, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C i 8 minutter. Anret de tre slags onigiri på tallerkener og server.
Tip:
Du kan også anvende cheddar, emmentaler eller andre stærke oste i stedet for pizzaost.
Opskrifts-ID: 1491
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide