Chirashi sushi med laks og ris
Chirashi sushi med laks og ris

Chirashi sushi med laks og ris

Samlet tid 1 time 20 min.
50 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

Chirashi sushi med marineret laks, farverige grøntsager og luftige æggestrimler. Sød og syrlig sushiris og friske ingredienser gør dette til en sand fornøjelse – perfekt til fester eller hyggelige sammenkomster.

Ingredienser

4 Portioner
300 g
ris
100 g
laksefilet uden skind (sashimi-kvalitet)
 ¼ 
avocado
4 
shiitake-svampe
 ¼ 
gulerod
Salt
2 tsk.
sukker
1 tsk.
hvide sesamfrø
10 
sukkerærter
80 g
pillede rejer
3 
æg
1 spsk.
solsikkeolie
60 g
lakserogn (ikura)
Næringsindhold:1.393 kJ / 333 kcal
12,9 gFedt
18,2 gProtein
49,5 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

300 g ris – 90 ml Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)100 g laksefilet uden skind (sashimi-kvalitet) – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil ¼  avocado

Vask risen 3-4 gange, hæld vandet fra, og stil den i blød i 420 ml vand i 20 minutter. Kog derefter risen. Smag til med Kikkoman krydderi til sushiris. Skær laksen i mindre stykker og mariner den i 15 minutter i Kikkoman sojasauce og Kikkoman krydderi i mirin-stil. Skær avocadoen i tern.

Step 2

4  shiitake-svampe –  ¼  gulerod – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil – Salt – 1 tsk. sukker – 1 tsk. hvide sesamfrø

Skær shiitake-svampene i tynde skiver. Skær guleroden i kvarte skiver, og blancher dem i kogende saltet vand i ca. 3 minutter. Skyl  dem derefter i koldt vand og hæld vandet fra. Hæld gulerod og svampe i en gryde med Kikkoman sojasauce, Kikkoman krydderi i mirin-stil, 150 ml vand og sukker. Bring blandingen i kog, og lad det hele simre i ca. 5 minutter. Lad dem derefter dryppe af i en si, og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Tilsæt de hvide sesamfrø til sushirisen fra step 1, og bland godt sammen.

Step 3

3  æg – 1 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil1 tsk. sukker

Pisk æggene med Kikkoman krydderi i mirin-stil og sukker.

Step 4

1 spsk. solsikkeolie

Tilbered fire tynde omeletter af blandingen. Lad dem køle af, og skær dem derefter i tynde strimler.

Step 5

10  sukkerærter – Salt – 80 g pillede rejer – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Blancher sukkerærterne i kogende saltet vand i 30 til 60 sekunder. Skyl dem derefter kort i koldt vand, og lad dem tørre på lidt køkkenrulle. Blancher rejerne i en blanding af kogende saltet vand og Kikkoman sojasauce, og skyl dem derefter i koldt vand.

Step 6

60 g lakserogn (ikura)

Så snart alle ingredienser samt sushirisen er færdig, fordel risen på fire tallerkener, og dæk omhyggeligt hele overfladen med æggestrimler. Anret derefter med grøntsager, rejer og lakserogn, og server retten.

Tip:

Du kan anvende tunfisk i sashimi-kvalitet i stedet for laks.

Opskrifts-ID: 1494

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

300 g ris – 90 ml Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)100 g laksefilet uden skind (sashimi-kvalitet) – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil ¼ avocado

Vask risen 3-4 gange, hæld vandet fra, og stil den i blød i 420 ml vand i 20 minutter. Kog derefter risen. Smag til med Kikkoman krydderi til sushiris. Skær laksen i mindre stykker og mariner den i 15 minutter i Kikkoman sojasauce og Kikkoman krydderi i mirin-stil. Skær avocadoen i tern.

4 shiitake-svampe – ¼ gulerod – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil – Salt – 1 tsk. sukker – 1 tsk. hvide sesamfrø

Skær shiitake-svampene i tynde skiver. Skær guleroden i kvarte skiver, og blancher dem i kogende saltet vand i ca. 3 minutter. Skyl  dem derefter i koldt vand og hæld vandet fra. Hæld gulerod og svampe i en gryde med Kikkoman sojasauce, Kikkoman krydderi i mirin-stil, 150 ml vand og sukker. Bring blandingen i kog, og lad det hele simre i ca. 5 minutter. Lad dem derefter dryppe af i en si, og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Tilsæt de hvide sesamfrø til sushirisen fra step 1, og bland godt sammen.

3 æg – 1 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil1 tsk. sukker

Pisk æggene med Kikkoman krydderi i mirin-stil og sukker.

1 spsk. solsikkeolie

Tilbered fire tynde omeletter af blandingen. Lad dem køle af, og skær dem derefter i tynde strimler.

10 sukkerærter – Salt – 80 g pillede rejer – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Blancher sukkerærterne i kogende saltet vand i 30 til 60 sekunder. Skyl dem derefter kort i koldt vand, og lad dem tørre på lidt køkkenrulle. Blancher rejerne i en blanding af kogende saltet vand og Kikkoman sojasauce, og skyl dem derefter i koldt vand.

60 g lakserogn (ikura)

Så snart alle ingredienser samt sushirisen er færdig, fordel risen på fire tallerkener, og dæk omhyggeligt hele overfladen med æggestrimler. Anret derefter med grøntsager, rejer og lakserogn, og server retten.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.