Onigiri med laks og avocadofyld
Onigiri med laks og avocadofyld

Onigiri med laks og avocadofyld

5 1 Bedømmelse
Samlet tid25 min.
5 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid

En af Japans mest populære slags onigiri er fyldt med mør laks og ris. Risen med edamamebønner og cremet avocado giver retten en frisk farve og smag. Til en anderledes version kan laksen placeres hel i midten.

Ingredienser

2 Portioner
50 g
frisk laksefilet, uden skind
 ¼ 
avocado
400 g
kogte ris
 ½ tsk.
hvide sesamfrø
20 g
kogte edamamebønner
1 
noritang
Næringsindhold:1259 kJ / 301 kcal
9,7 gFedt
11,2 gProtein
40,9 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

50 g frisk laksefilet, uden skind – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Tilbered laksefileten i en lille gryde med kogende vand i ca. 2 minutter. Læg derpå laksen i en skål med koldt vand i ca. 1 minut. Tag den derefter op og dup den tør. Steg den på begge sider i opvarmet Kikkoman sesamolie. Pensl med Kikkoman sojasauce og steg, indtil laksen er gennemstegt. Riv den i mindre stykker.

Step 2

 ¼  avocado

Mos avocadoen med en gaffel.

Step 3

400 g kogte ris –  ½ tsk. hvide sesamfrø – 20 g kogte edamamebønner – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Opdel risen i to skåle. Tilsæt laksen fra step 1 og de hvide sesamfrø i den ene skål, og bland det hele godt sammen. Rør edamamebønner og Kikkoman sojasauce i den anden skål.

Step 4

Form risblandingen med laks til trekanter ved hjælp af husholdningsfilm. Form risblandingen med edamame til 2 flade skiver på husholdningsfilm. Læg avocadoen i midten af hver skive, og form dem derefter til trekanter. Fjern husholdningsfilmen.

Step 5

1  ark noritang

Skær arket af noritang i trekanter, fold det om ristrekanterne, og server de færdige onigiri.

Tip:

Du kan også anvende krabbekød eller små rejer i stedet for laks. Disse onigiri smager også lækkert med forårsløg.

Opskrifts-ID: 1487

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

50 g frisk laksefilet, uden skind – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Tilbered laksefileten i en lille gryde med kogende vand i ca. 2 minutter. Læg derpå laksen i en skål med koldt vand i ca. 1 minut. Tag den derefter op og dup den tør. Steg den på begge sider i opvarmet Kikkoman sesamolie. Pensl med Kikkoman sojasauce og steg, indtil laksen er gennemstegt. Riv den i mindre stykker.

¼ avocado

Mos avocadoen med en gaffel.

400 g kogte ris – ½ tsk. hvide sesamfrø – 20 g kogte edamamebønner – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Opdel risen i to skåle. Tilsæt laksen fra step 1 og de hvide sesamfrø i den ene skål, og bland det hele godt sammen. Rør edamamebønner og Kikkoman sojasauce i den anden skål.

Form risblandingen med laks til trekanter ved hjælp af husholdningsfilm. Form risblandingen med edamame til 2 flade skiver på husholdningsfilm. Læg avocadoen i midten af hver skive, og form dem derefter til trekanter. Fjern husholdningsfilmen.

1 ark noritang

Skær arket af noritang i trekanter, fold det om ristrekanterne, og server de færdige onigiri.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.