

Onigiri med laks og avocadofyld
En af Japans mest populære slags onigiri er fyldt med mør laks og ris. Risen med edamamebønner og cremet avocado giver retten en frisk farve og smag. Til en anderledes version kan laksen placeres hel i midten.
Fremgangsmåde
Step 1

50 g frisk laksefilet, uden skind – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Tilbered laksefileten i en lille gryde med kogende vand i ca. 2 minutter. Læg derpå laksen i en skål med koldt vand i ca. 1 minut. Tag den derefter op og dup den tør. Steg den på begge sider i opvarmet Kikkoman sesamolie. Pensl med Kikkoman sojasauce og steg, indtil laksen er gennemstegt. Riv den i mindre stykker.
Step 2

¼ avocado
Mos avocadoen med en gaffel.
Step 3

400 g kogte ris – ½ tsk. hvide sesamfrø – 20 g kogte edamamebønner – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Opdel risen i to skåle. Tilsæt laksen fra step 1 og de hvide sesamfrø i den ene skål, og bland det hele godt sammen. Rør edamamebønner og Kikkoman sojasauce i den anden skål.
Step 4

Form risblandingen med laks til trekanter ved hjælp af husholdningsfilm. Form risblandingen med edamame til 2 flade skiver på husholdningsfilm. Læg avocadoen i midten af hver skive, og form dem derefter til trekanter. Fjern husholdningsfilmen.
Step 5

1 ark noritang
Skær arket af noritang i trekanter, fold det om ristrekanterne, og server de færdige onigiri.
Tip:
Du kan også anvende krabbekød eller små rejer i stedet for laks. Disse onigiri smager også lækkert med forårsløg.
Opskrifts-ID: 1487
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide