

Krydret onigiri med tun og kimchisauce
Onigiri forener japansk tradition med koreansk indflydelse. Disse let syrlige risbolde, fyldt med krydret tun og kimchisauce, er et lækkert alternativ til en sandwich. Prøv dette eller andet fyld for et lækkert smagspift!
Fremgangsmåde
Step 1

200 g sushiris – 75 ml riseddike – 1 spsk. sukker – 1 tsk. salt – 1 spsk. vand
Rens sushirisen i koldt vand mindst fem gange. Kog risen i vand i forholdet 1:1,5. Bland riseddike, sukker, salt og vand grundigt sammen i en skål. Hæld marinaden over den lune ris, og bland det hele godt sammen.
Step 2

200 g frisk tun – 3 spsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 spsk. mirin-vin
Skær tunen i tern. Tilsæt Kikkoman kimchi chilisauce, mirin og Kikkoman sesamolie, og bland det hele godt sammen. Steg tunen ganske kort på en opvarmet pande. Lad det køle af efter stegning.
Step 3

15 g purløg – 1 spsk. mayonnaise – ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Hæld mayonnaise, hakket purløg og Kikkoman sojasauce over tunfisken og bland.
Step 4

Form en håndfuld ris til en trekant og læg den på husholdningsfilm. Læg tunfyldet i midten. Læg mere ris ovenpå og form det til en trekant. Fold husholdningsfilm omkring og pres den sammen, så den bibeholder sin form. Gentag det samme ved de næste tre trekanter.
Step 5

2 ark noritang – 1 spsk. ristede sesamfrø – 50 ml stegeolie
Fjern husholdningsfilmen. Pak trekanterne ind i et stykke noritang, og drys med sesamfrø.
Tip:
Det er muligt at stege onigirierne en smule inden de pakkes ind i nori tang.
Opskrifts-ID: 1439
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide