Krydret onigiri med tun og kimchisauce
Krydret onigiri med tun og kimchisauce

Krydret onigiri med tun og kimchisauce

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 1 time
35 min. Arbejdstid
25 min. Tilberedningstid

Onigiri forener japansk tradition med koreansk indflydelse. Disse let syrlige risbolde, fyldt med krydret tun og kimchisauce, er et lækkert alternativ til en sandwich. Prøv dette eller andet fyld for et lækkert smagspift!

Ingredienser

2 Portioner
200 g
sushiris
75 ml
riseddike
1 spsk.
sukker
1 tsk.
salt
1 spsk.
vand
200 g
frisk tun
1 spsk.
mirin-vin
15 g
purløg
1 spsk.
mayonnaise
2 
noritang
1 spsk.
ristede sesamfrø
50 ml
stegeolie
Næringsindhold:2.681 kJ / 641 kcal
39 gFedt
24 gProtein
47 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

200 g sushiris – 75 ml riseddike – 1 spsk. sukker – 1 tsk. salt – 1 spsk. vand

Rens sushirisen i koldt vand mindst fem gange. Kog risen i vand i forholdet 1:1,5. Bland riseddike, sukker, salt og vand grundigt sammen i en skål. Hæld marinaden over den lune ris, og bland det hele godt sammen.

Step 2

200 g frisk tun – 3 spsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. mirin-vin

Skær tunen i tern. Tilsæt Kikkoman kimchi chilisauce, mirin og Kikkoman sesamolie, og bland det hele godt sammen. Steg tunen ganske kort på en opvarmet pande. Lad det køle af efter stegning.

Step 3

15 g purløg – 1 spsk. mayonnaise –  ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Hæld mayonnaise, hakket purløg og Kikkoman sojasauce over tunfisken og bland.

Step 4

Form en håndfuld ris til en trekant og læg den på husholdningsfilm. Læg tunfyldet i midten. Læg mere ris ovenpå og form det til en trekant. Fold husholdningsfilm omkring og pres den sammen, så den bibeholder sin form. Gentag det samme ved de næste tre trekanter.

Step 5

2  ark noritang – 1 spsk. ristede sesamfrø – 50 ml stegeolie

Fjern husholdningsfilmen. Pak trekanterne ind i et stykke noritang, og drys med sesamfrø.

Tip:

Det er muligt at stege onigirierne en smule inden de pakkes ind i nori tang.

Opskrifts-ID: 1439

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

200 g sushiris – 75 ml riseddike – 1 spsk. sukker – 1 tsk. salt – 1 spsk. vand

Rens sushirisen i koldt vand mindst fem gange. Kog risen i vand i forholdet 1:1,5. Bland riseddike, sukker, salt og vand grundigt sammen i en skål. Hæld marinaden over den lune ris, og bland det hele godt sammen.

200 g frisk tun – 3 spsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. mirin-vin

Skær tunen i tern. Tilsæt Kikkoman kimchi chilisauce, mirin og Kikkoman sesamolie, og bland det hele godt sammen. Steg tunen ganske kort på en opvarmet pande. Lad det køle af efter stegning.

15 g purløg – 1 spsk. mayonnaise – ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Hæld mayonnaise, hakket purløg og Kikkoman sojasauce over tunfisken og bland.

Form en håndfuld ris til en trekant og læg den på husholdningsfilm. Læg tunfyldet i midten. Læg mere ris ovenpå og form det til en trekant. Fold husholdningsfilm omkring og pres den sammen, så den bibeholder sin form. Gentag det samme ved de næste tre trekanter.

2 ark noritang – 1 spsk. ristede sesamfrø – 50 ml stegeolie

Fjern husholdningsfilmen. Pak trekanterne ind i et stykke noritang, og drys med sesamfrø.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.