Dybstegte reje-onigiri med soja og mirin
Dybstegte reje-onigiri med soja og mirin

Dybstegte reje-onigiri med soja og mirin

Samlet tid30 min.
5 min.Arbejdstid
25 min.Tilberedningstid

Gyldne, sprøde rejer, marineret i Kikkoman sojasauce og mirin og gemt i risbolde. Nyd den lækre kontrast mellem sprøde rejer og bløde ris i hver eneste bid.

Ingredienser

2 Portioner
2 spsk.
sukker
80 g
færdigpillede rejer (4 rejer med haler)
1 
æg
1 spsk.
mel
230 ml
solsikkeolie
330 g
kogte ris

Derudover:

1 
noritang
Næringsindhold:1926 kJ / 459 kcal
10,7 gFedt
19,6 gProtein
82,3 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. sukker – 80 g færdigpillede rejer (4 rejer med haler)

Bland Kikkoman krydderi i mirin-stil, Kikkoman sojasauce, sukker og 2 spsk. vand til en sauce. Dup rejerne tørre, og lav 4-5 overfladiske snit (ca. 5 mm dybe) på maven, for at undgå, at rejerne ruller sig sammen. Placer rejerne med ryggen vendende opad på et bræt, pres dem let ned, og dup dem igen tørre, hvis nødvendigt.

Step 2

1  æg – 1 spsk. mel – 2 spsk. Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil230 ml solsikkeolie

Pisk ægget. Dyp først hver reje i mel, derpå i det piskede æg og til sidst i Kikkoman pankorasp. Dybsteg rejerne i varm olie, indtil de er gyldenbrune. Mariner dem i saucen fra step 1 i ca. 2 minutter.

Step 3

330 g kogte ris – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Hæld risen i en skål og bland den med Kikkoman sojasauce. Del indholdet op i fire ens portioner.

Step 4

Læg en reje i midten af hver portion ris, og form den til en trekant. Lad rejehalen stikke ud på toppen.

Step 5

1  ark noritang

Skær arket af noritang i fire ens stykker, og fold hvert stykke om en ristrekant. Server retten med det samme.

Tip:

Du kan også anvende fiskefilet eller stegt ost som et lækkert alternativ i disse onigiri i stedet for rejer.

Opskrifts-ID: 1488

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. sukker – 80 g færdigpillede rejer (4 rejer med haler)

Bland Kikkoman krydderi i mirin-stil, Kikkoman sojasauce, sukker og 2 spsk. vand til en sauce. Dup rejerne tørre, og lav 4-5 overfladiske snit (ca. 5 mm dybe) på maven, for at undgå, at rejerne ruller sig sammen. Placer rejerne med ryggen vendende opad på et bræt, pres dem let ned, og dup dem igen tørre, hvis nødvendigt.

1 æg – 1 spsk. mel – 2 spsk. Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil230 ml solsikkeolie

Pisk ægget. Dyp først hver reje i mel, derpå i det piskede æg og til sidst i Kikkoman pankorasp. Dybsteg rejerne i varm olie, indtil de er gyldenbrune. Mariner dem i saucen fra step 1 i ca. 2 minutter.

330 g kogte ris – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Hæld risen i en skål og bland den med Kikkoman sojasauce. Del indholdet op i fire ens portioner.

Læg en reje i midten af hver portion ris, og form den til en trekant. Lad rejehalen stikke ud på toppen.

1 ark noritang

Skær arket af noritang i fire ens stykker, og fold hvert stykke om en ristrekant. Server retten med det samme.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.