

Dybstegte reje-onigiri med soja og mirin
Gyldne, sprøde rejer, marineret i Kikkoman sojasauce og mirin og gemt i risbolde. Nyd den lækre kontrast mellem sprøde rejer og bløde ris i hver eneste bid.
Fremgangsmåde
Step 1

1 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 spsk. sukker – 80 g færdigpillede rejer (4 rejer med haler)
Bland Kikkoman krydderi i mirin-stil, Kikkoman sojasauce, sukker og 2 spsk. vand til en sauce. Dup rejerne tørre, og lav 4-5 overfladiske snit (ca. 5 mm dybe) på maven, for at undgå, at rejerne ruller sig sammen. Placer rejerne med ryggen vendende opad på et bræt, pres dem let ned, og dup dem igen tørre, hvis nødvendigt.
Step 2

1 æg – 1 spsk. mel – 2 spsk. Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil – 230 ml solsikkeolie
Pisk ægget. Dyp først hver reje i mel, derpå i det piskede æg og til sidst i Kikkoman pankorasp. Dybsteg rejerne i varm olie, indtil de er gyldenbrune. Mariner dem i saucen fra step 1 i ca. 2 minutter.
Step 3

330 g kogte ris – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Hæld risen i en skål og bland den med Kikkoman sojasauce. Del indholdet op i fire ens portioner.
Step 4

Læg en reje i midten af hver portion ris, og form den til en trekant. Lad rejehalen stikke ud på toppen.
Step 5

1 ark noritang
Skær arket af noritang i fire ens stykker, og fold hvert stykke om en ristrekant. Server retten med det samme.
Tip:
Du kan også anvende fiskefilet eller stegt ost som et lækkert alternativ i disse onigiri i stedet for rejer.
Opskrifts-ID: 1488
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide