

Pilaf-onigiri med smør og sojasauce
Onigiri med pilafris, smagt til med smør og Kikkoman sojasauce og pakket ind i æg og noritang. Denne europæiske version er perfekt til vandreture, i madpakker eller til fester – og ser lige så godt ud, som den smager.
Fremgangsmåde
Step 1

60 g løg – 60 g gulerod – 30 g grøn peberfrugt – 40 g majs på dåse
Skær løg, gulerod og grøn peberfrugt i tern på ca. 5 mm, og hæld væden fra majsen.
Step 2

300 g ris (ukogt) – 320 ml vand – 10 g granuleret grøntsagsbouillon – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Tilberedning af ris i en riskoger:
Vask risen 4-5 gange i en si. Hæld ris og 320 ml vand i riskogeren. Tilsæt grøntsagerne fra step 1, det granulerede grøntsagsbouillon og Kikkoman sojasauce, og rør det hele godt sammen. Tænd for riskogeren.
Tilberedning af ris i en gryde:
Vask risene grundigt i koldt vand, indtil vandet er klart. Hæld vandet fra, og hæld risen i en gryde med 320 ml vand. Lad risen stå i blød i 20 minutter. Tilsæt grøntsagerne fra step 1, grøntsagsbouillon-granulat og Kikkoman sojasauce, og rør det hele forsigtigt sammen. Tilbered risen under låg, indtil der kan ses damp på indersiden af låget. Skru ned for varmen, og kog risen i yderligere 20 minutter, indtil alt vand er absorberet. Behold låget på. Fjern gryden fra varmen, og lad risen hvile i 10 minutter.
Step 3

2 æg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. solsikkeolie
Pisk æggene med Kikkoman sojasauce. Opvarm olie på en pande, og steg to tynde æggepandekager.
Step 4

20 g usaltet smør
Når risen er færdigtilberedt, røres det usaltede smør i, og risen køles af.
Step 5

Form den afkølede ris til 8 bolde.
Step 6

1 ark noritang
Skær æggepandekagerne og arket af noritang i 3-4 cm brede strimler. Fold æggestrimlerne omkring 4 risbolde, og noritang om de sidste 4. Retten kan pyntes med lidt persille inden servering.
Tip:
Du kan også anvende de grøntsager, du har i køleskabet, såsom selleri, squash, forårsløg osv.
Opskrifts-ID: 1489
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide