Pilaf-onigiri med smør og sojasauce
Pilaf-onigiri med smør og sojasauce

Pilaf-onigiri med smør og sojasauce

Samlet tid60 min.
5 min.Arbejdstid
55 min.Tilberedningstid

Onigiri med pilafris, smagt til med smør og Kikkoman sojasauce og pakket ind i æg og noritang. Denne europæiske version er perfekt til vandreture, i madpakker eller til fester – og ser lige så godt ud, som den smager.

Ingredienser

2 Portioner
60 g
løg
60 g
gulerod
30 g
grøn peberfrugt
40 g
majs på dåse
300 g
ris
320 ml
vand
10 g
granuleret grøntsagsbouillon
2 
æg
1 tsk.
solsikkeolie
20 g
usaltet smør
1 
noritang
Næringsindhold:1569 kJ / 375 kcal
8,7 gFedt
9,5 gProtein
64,8 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

60 g løg – 60 g gulerod – 30 g grøn peberfrugt – 40 g majs på dåse

Skær løg, gulerod og grøn peberfrugt i tern på ca. 5 mm, og hæld væden fra majsen.

Step 2

300 g ris (ukogt) – 320 ml vand – 10 g granuleret grøntsagsbouillon – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Tilberedning af ris i en riskoger:
Vask risen 4-5 gange i en si. Hæld ris og 320 ml vand i riskogeren. Tilsæt grøntsagerne fra step 1, det granulerede grøntsagsbouillon og Kikkoman sojasauce, og rør det hele godt sammen. Tænd for riskogeren. 

Tilberedning af ris i en gryde:
Vask risene grundigt i koldt vand, indtil vandet er klart. Hæld vandet fra, og hæld risen i en gryde med 320 ml vand. Lad risen stå i blød i 20 minutter. Tilsæt grøntsagerne fra step 1, grøntsagsbouillon-granulat og Kikkoman sojasauce, og rør det hele forsigtigt sammen. Tilbered risen under låg, indtil der kan ses damp på indersiden af låget. Skru ned for varmen, og kog risen i yderligere 20 minutter, indtil alt vand er absorberet. Behold låget på. Fjern gryden fra varmen, og lad risen hvile i 10 minutter.

Step 3

2  æg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. solsikkeolie

Pisk æggene med Kikkoman sojasauce. Opvarm olie på en pande, og steg to tynde æggepandekager.

Step 4

20 g usaltet smør

Når risen er færdigtilberedt, røres det usaltede smør i, og risen køles af.

Step 5

Form den afkølede ris til 8 bolde.

Step 6

1  ark noritang

Skær æggepandekagerne og arket af noritang i 3-4 cm brede strimler. Fold æggestrimlerne omkring 4 risbolde, og noritang om de sidste 4. Retten kan pyntes med lidt persille inden servering.

Tip:

Du kan også anvende de grøntsager, du har i køleskabet, såsom selleri, squash, forårsløg osv.

Opskrifts-ID: 1489

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

60 g løg – 60 g gulerod – 30 g grøn peberfrugt – 40 g majs på dåse

Skær løg, gulerod og grøn peberfrugt i tern på ca. 5 mm, og hæld væden fra majsen.

300 g ris (ukogt) – 320 ml vand – 10 g granuleret grøntsagsbouillon – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Tilberedning af ris i en riskoger:
Vask risen 4-5 gange i en si. Hæld ris og 320 ml vand i riskogeren. Tilsæt grøntsagerne fra step 1, det granulerede grøntsagsbouillon og Kikkoman sojasauce, og rør det hele godt sammen. Tænd for riskogeren. 

Tilberedning af ris i en gryde:
Vask risene grundigt i koldt vand, indtil vandet er klart. Hæld vandet fra, og hæld risen i en gryde med 320 ml vand. Lad risen stå i blød i 20 minutter. Tilsæt grøntsagerne fra step 1, grøntsagsbouillon-granulat og Kikkoman sojasauce, og rør det hele forsigtigt sammen. Tilbered risen under låg, indtil der kan ses damp på indersiden af låget. Skru ned for varmen, og kog risen i yderligere 20 minutter, indtil alt vand er absorberet. Behold låget på. Fjern gryden fra varmen, og lad risen hvile i 10 minutter.

2 æg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. solsikkeolie

Pisk æggene med Kikkoman sojasauce. Opvarm olie på en pande, og steg to tynde æggepandekager.

20 g usaltet smør

Når risen er færdigtilberedt, røres det usaltede smør i, og risen køles af.

Form den afkølede ris til 8 bolde.

1 ark noritang

Skær æggepandekagerne og arket af noritang i 3-4 cm brede strimler. Fold æggestrimlerne omkring 4 risbolde, og noritang om de sidste 4. Retten kan pyntes med lidt persille inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.