Vidunderlige retter med skaldyr
17. Juli 2024
I dag vil vi se nærmere på en delikatesse, hvor smagsløgene hos madelskere og dem, der elsker alt godt fra havet, vil råbe hurra, nemlig skaldyr. Man finder her skatte fra havet, der byder på en række kulinariske oplevelser, og det er forklaringen på, hvorfor skaldyr er populære over hele verden. Hvad enten du er en garvet skaldyrselsker eller først nu går på opdagelse i denne verden, så har vi en masse spændende information og inspiration klar til dig.
Muslinger er kendt for deres helt særlige smag og møre kød, og de er populære i hele Europa. I Spanien bliver de tilberedt på traditionel, galicisk vis med et drys paprika og serveret med citronskiver. I Italien tryller landets kulinariske evner lækre pastaretter frem, såsom Spaghetti alle Vongole, hvor muslinger giver en helt karakteristisk smag til retten. I Frankrig har man perfektioneret tilberedningen af Moules Marinières, som er en ret, hvor muslinger dampes i hvidvin og hvidløgssmør. Hele herligheden serveres med sprødt brød, hvormed suppen kan suges op fra tallerkenen.
Kammuslinger, med deres sødmefyldte og delikate kød, er meget eftertragtede i mange europæiske lande. I Galicien finder du sydende tallerkener med Vieiras a la Gallega, hvor kammuslingerne er tilberedt i en aromatisk blanding af hvidløg, citron og hvidvin. I det britiske køkken kombineres kammuslinger med blodpølse i en helt unik kombination af smage og tekstur. Og ikke at forglemme er den udsøgte ret Coquilles Saint-Jacques fra Frankrig, hvor kammuslinger bages i en cremet sauce og toppes med gyldne brødkrummer.
Østers er kendt for deres salte smag og bløde tekstur, og de er blevet spist og nydt i Europa i flere århundreder. Irland kan prale af de berømte Galway-østers, som er fyldige og fulde af smag. I Holland finder man østers i retter som Oesters en Champagne, hvor de serveres på is med et skvæt champagneeddike og skalotteløg. I Frankrig er man særligt stolt af variationen af østers. Særligt Normandiet er kendt for regionens berømte Belon-østers, der nydes med et skvæt citronsaft.
Knivmuslinger, som navnet antyder, gemmer sig i en lang og slank skal og er endnu en skjult skat fra havet. I Spanien grilles og krydres disse muslinger med olivenolie, hvidløg og persille, hvilket gør retten særdeles smagfuld, men også flot at se på.
Hos Kikkoman kan vi sagtens forstå fascinationen for disse vidunderlige skaldyr. Derfor har vi udviklet en række opskrifter, som du simpelthen bliver nødt til at afprøve! Fra muslinger marineret i Kikkoman sojasauce til kammuslinger med et hint af umami – med vores kulinariske kreationer kan du drømme dig til Europas kyster og farvande.