Tataki kammuslinger med ristet sesam og en dressing af ponzu og yuzu
Tataki er en japansk tilberedningsmetode, hvor man hurtigt svitser kød eller fisk, så det indre forbliver råt. I denne opskrift serveres kammuslingerne med en smagfuld og dyb sauce. Retten er perfekt som forret eller som pindemad ved fester.
Fremgangsmåde
Step 1
4 store kammuslinger (taget ud af skallen) – 2 tsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil – 2 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 fed hvidløg
Knus hvidløget og bland det med mirin og sojasauce. Læg kammuslingerne ned i blandingen. Lad dem marinere i minimum 50-60 minutter i køleskabet. Tag kammuslingerne ud af køleskabet 10-15 minutter før de skal steges.
Step 2
Sørg for, at din grill eller pande er på højeste blus, og steg derefter kammuslingerne i ca. 20-25 sekunder på hver side og fjern dem derefter fra varmen. Lad dem stå og trække i et minut eller to. Skær derefter hver kammusling i 3-4 skiver. De skal være rå indeni, men stegt udenpå.
Step 3
1 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – ½ spsk. honning – ½ spsk. limesaft – ¼ tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – ¼ tsk. yuzu-skal (se tip forneden) – ¼ tsk. sansho peber eller sichuan peber (malet) – ½ spsk. ristede sesamfrø – ¼ Takuan kinaradise (japansk syltet kinaradise)
Bland Kikkoman Ponzu, honning, limesaft, Kikkoman sesamolie, yuzu-skal og peber, indtil du får en jævn sauce. Skær den syltede kinaradise i små tern. Server kammuslingerne med saucen, kinaradise og de ristede sesamfrø.
Tip:
Du kan bruge krydderurter i retten efter smag og behag. Shiso (bladmynte), koriander eller purløg passer godt til retten.
Hvis du ikke kan skaffe revet skal af en yuzu, så kan du bruge citronskal.
Hvis du ikke har sansho eller sichuan peber, kan du ændre det til sort peber.
Hvis du ikke har kinaradise, kan du bruge en hvilken som helst anden slags radise.
Opskrifts-ID: 1161
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide