Spansk gryderet med muslinger og chorizo
Muslinger og chorizo simret i en tomatsauce med røget paprika, hvidløg og persille. Smagene intensiveres af Kikkoman sojasauce, der er fyldt med umami.
Fremgangsmåde
Step 1
3 spsk. olivenolie – 4 spsk. skiveskåret chorizo – 1 løg – 1 spsk. hakket hvidløg – ½ spsk. røget paprika – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 400 g hakkede tomater
Steg chorizo i olivenolie på en pande ved middelhøj varme. Skru ned for varmen, tilsæt det hakkede løg og lad det mørne i ca. 5 minutter. Tilsæt hvidløg, røget paprika og Kikkoman sojasauce og svits det hele i yderligere 2 minutter. Pas på, at hvidløget ikke brænder på. Tilsæt de hakkede tomater, skru op for varmen og kog blandingen indtil halvdelen af væsken er fordampet.
Step 2
500 g friske muslinger – 1 håndfuld En håndfuld hakket persille – ¼ citron, halveret
Hæld de rensede muslinger i tomatsaucen. Læg låg på panden og lad dem dampe i den varme sauce i 3-5 minutter, indtil de åbner sig. Den hakkede persille blandes i, og gryderetten serveres i en skål. Server med citronbåde, der kan dryppes ud over retten efter smag og behag.
Tip:
Spis gryderetten med det samme sammen med en sprød baguette. Brødet kan bruges til at opsamle saucen på tallerkenen.
Opskrifts-ID: 1162
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide