Cremet knivmuslingesuppe med sojasauce
Cremet knivmuslingesuppe med sojasauce

Cremet knivmuslingesuppe med sojasauce

Samlet tid 45 min.
15 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

En særlig cremet skaldyrssuppe fyldt med grøntsager som gulerod, kartoffel, selleri og løg. En smule Kikkoman sojasauce giver det hele et ekstra umami-kick.

Ingredienser

2 Portioner
7 
knivmuslinger
500 ml
vand
1 spsk.
usaltet smør
1 
stort løg
1 
kartoffel, medium størrelse
1 
gulerod
 ¼ 
blegselleristilk
1 tsk.
tomatpuré
2 
kviste timian
1 
laurbærblad
250 ml
`double cream´ piskefløde
250 ml
fiskefond
2 spsk.
citronsaft
14 
purløg
 ½ 
citron

Fremgangsmåde

Step 1

7  knivmuslinger – 500 ml vand

Læg knivmuslingerne i en gryde, tilsæt vand (ca. 500 ml) og sæt dem over ved medium varme. Læg låg på gryden og kog dem, indtil muslingeskallerne åbner sig (ca. 10-12 minutter). Muslingerne tages derefter op ad vandet og køles af.

Step 2

1 spsk. usaltet smør – 1  stort løg – 1  kartoffel, medium størrelse – 1  gulerod –  ¼  blegselleristilk – 1 tsk. tomatpuré – 2  kviste timian – 1  laurbærblad

Start med at skrælle alle grøntsagerne og skær dem i tern (ca. 3-4 mm). Smelt smør i en tykbundet gryde og sautér grøntsagerne ved middelhøj varme i 2-3 minutter, eller indtil de er fint karamelliserede eller gyldenbrune. Når grøntsagerne har nået dette stadie, tilsættes tomatpuré, timian og laurbærblad. Lad det hele simre i yderligere 2 minutter under regelmæssig omrøring.

Step 3

250 ml `double cream´ piskefløde – 250 ml fiskefond – 2 spsk. citronsaft – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Tilsæt derefter piskefløde og fiskefond. Reducer varmen til lav til mellem, læg låg på gryden og lad det hele simre i 20 minutter. Når grøntsagerne er færdigtilberedte, tilsættes citronsaft og sojasauce.

Step 4

Lad det hele simre i 1 minut og blend det derefter ved maksimal hastighed i 3-3,5 minutter i en blender.

Step 5

14  purløg –  ½  citron

Hak purløg fint. Hæld den cremede sauce i en skål og læg de tilberedte muslinger og hakket purløg ovenpå. Skær citronen i både og server dem sammen med retten.

Tip:

Du kan erstatte knivmuslinger med andre typer muslinger.

Opskrifts-ID: 1158

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

7 knivmuslinger – 500 ml vand

Læg knivmuslingerne i en gryde, tilsæt vand (ca. 500 ml) og sæt dem over ved medium varme. Læg låg på gryden og kog dem, indtil muslingeskallerne åbner sig (ca. 10-12 minutter). Muslingerne tages derefter op ad vandet og køles af.

1 spsk. usaltet smør – 1 stort løg – 1 kartoffel, medium størrelse – 1 gulerod – ¼ blegselleristilk – 1 tsk. tomatpuré – 2 kviste timian – 1 laurbærblad

Start med at skrælle alle grøntsagerne og skær dem i tern (ca. 3-4 mm). Smelt smør i en tykbundet gryde og sautér grøntsagerne ved middelhøj varme i 2-3 minutter, eller indtil de er fint karamelliserede eller gyldenbrune. Når grøntsagerne har nået dette stadie, tilsættes tomatpuré, timian og laurbærblad. Lad det hele simre i yderligere 2 minutter under regelmæssig omrøring.

250 ml `double cream´ piskefløde – 250 ml fiskefond – 2 spsk. citronsaft – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Tilsæt derefter piskefløde og fiskefond. Reducer varmen til lav til mellem, læg låg på gryden og lad det hele simre i 20 minutter. Når grøntsagerne er færdigtilberedte, tilsættes citronsaft og sojasauce.

Lad det hele simre i 1 minut og blend det derefter ved maksimal hastighed i 3-3,5 minutter i en blender.

14 purløg – ½ citron

Hak purløg fint. Hæld den cremede sauce i en skål og læg de tilberedte muslinger og hakket purløg ovenpå. Skær citronen i både og server dem sammen med retten.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.