Cremet knivmuslingesuppe med sojasauce
En særlig cremet skaldyrssuppe fyldt med grøntsager som gulerod, kartoffel, selleri og løg. En smule Kikkoman sojasauce giver det hele et ekstra umami-kick.
Fremgangsmåde
Step 1
7 knivmuslinger – 500 ml vand
Læg knivmuslingerne i en gryde, tilsæt vand (ca. 500 ml) og sæt dem over ved medium varme. Læg låg på gryden og kog dem, indtil muslingeskallerne åbner sig (ca. 10-12 minutter). Muslingerne tages derefter op ad vandet og køles af.
Step 2
1 spsk. usaltet smør – 1 stort løg – 1 kartoffel, medium størrelse – 1 gulerod – ¼ blegselleristilk – 1 tsk. tomatpuré – 2 kviste timian – 1 laurbærblad
Start med at skrælle alle grøntsagerne og skær dem i tern (ca. 3-4 mm). Smelt smør i en tykbundet gryde og sautér grøntsagerne ved middelhøj varme i 2-3 minutter, eller indtil de er fint karamelliserede eller gyldenbrune. Når grøntsagerne har nået dette stadie, tilsættes tomatpuré, timian og laurbærblad. Lad det hele simre i yderligere 2 minutter under regelmæssig omrøring.
Step 3
250 ml `double cream´ piskefløde – 250 ml fiskefond – 2 spsk. citronsaft – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Tilsæt derefter piskefløde og fiskefond. Reducer varmen til lav til mellem, læg låg på gryden og lad det hele simre i 20 minutter. Når grøntsagerne er færdigtilberedte, tilsættes citronsaft og sojasauce.
Step 4
Lad det hele simre i 1 minut og blend det derefter ved maksimal hastighed i 3-3,5 minutter i en blender.
Step 5
14 purløg – ½ citron
Hak purløg fint. Hæld den cremede sauce i en skål og læg de tilberedte muslinger og hakket purløg ovenpå. Skær citronen i både og server dem sammen med retten.
Tip:
Du kan erstatte knivmuslinger med andre typer muslinger.
Opskrifts-ID: 1158
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide