Asiatiske østers i teriyakidressing
Asiatiske østers i teriyakidressing

Asiatiske østers i teriyakidressing

Samlet tid 20 min.
20 min. Arbejdstid

Rå østers i en japansk-inspireret dressing bestående af teriyakimarinade, sesamolie og sprøde skalotteløg.

Ingredienser

2 Portioner
6 
friske, rå østers
1 spsk.
riseddike
1 spsk.
honning
 ½ 
skalotteløg
 ½ tsk.
hakket hvidløg
1 tsk.
syltet ingefær (som til sushi)
2 
store skalotteløg
500 ml
madlavningsolie
2 nip
salt

Fremgangsmåde

Step 1

6  friske, rå østers

Åben østers med en østerskniv eller bed din fiskehandler om at åbne dem. Vær forsigtig og pas på dine fingre. 

Step 2

2 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade1 spsk. riseddike – 1 spsk. honning –  ¼ tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie ½  skalotteløg –  ½ tsk. hakket hvidløg – 1 tsk. syltet ingefær (som til sushi)

Bland teriyakimarinade, riseddike, honning og olie sammen. Hak skalotteløg og ingefær så fint som muligt, og tilsæt begge dele til blandingen sammen med den hakkede hvidløg. Når det hele er blevet blandet godt sammen, er dressingen klar.  

Step 3

2  store skalotteløg – 500 ml madlavningsolie – 2 nip salt

Skær skalotteløget i ensartede skiver og læg dem på et stykke køkkenrulle. Drys salt henover og lad dem ligge på papiret i 10-15 minutter, så saltet kan optage væsken i løgskiverne. 
Opvarm olie på en pande eller i en wok. Hæld skalotteløgene ned i olien og steg dem, indtil de er gyldne. Tag dem op af olien og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Drys til sidst med salt. 

Step 4

Server østers med 1 eller 2 tsk. dressing og drys med de sprøde skalotteløg.

Opskrifts-ID: 1160

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

6 friske, rå østers

Åben østers med en østerskniv eller bed din fiskehandler om at åbne dem. Vær forsigtig og pas på dine fingre. 

2 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade1 spsk. riseddike – 1 spsk. honning – ¼ tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie ½ skalotteløg – ½ tsk. hakket hvidløg – 1 tsk. syltet ingefær (som til sushi)

Bland teriyakimarinade, riseddike, honning og olie sammen. Hak skalotteløg og ingefær så fint som muligt, og tilsæt begge dele til blandingen sammen med den hakkede hvidløg. Når det hele er blevet blandet godt sammen, er dressingen klar.  

2 store skalotteløg – 500 ml madlavningsolie – 2 nip salt

Skær skalotteløget i ensartede skiver og læg dem på et stykke køkkenrulle. Drys salt henover og lad dem ligge på papiret i 10-15 minutter, så saltet kan optage væsken i løgskiverne. 
Opvarm olie på en pande eller i en wok. Hæld skalotteløgene ned i olien og steg dem, indtil de er gyldne. Tag dem op af olien og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Drys til sidst med salt. 

Server østers med 1 eller 2 tsk. dressing og drys med de sprøde skalotteløg.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.