Sprøde muslinger i buffalo-stil med en glaze af ponzu og chili
Denne opskrift er inspireret af buffalo-kylling. Muslinger i en sprød dej med en krydret glaze af ponzu, chili og citron. Det er den perfekte snack til fester eller filmaftener.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1
400 g friske muslinger – 1 liter vand
Læg muslingerne i en gryde og dæk dem med vand. Tænd for blusset på middelvarme. Tilbered dem, indtil skallerne åbner sig (ca. 5-7 minutter). Hæld vandet fra og lad dem køle af i 3-4 minutter. Fjern muslingekødet fra skallerne og lad dem stå.
Step 2
500 ml madlavningsolie – 4 spsk. mel – 4 spsk. kartoffelstivelse eller majsmel – 1 tsk. røget paprika – 1 tsk. hvidløgspulver – 1 tsk. spidskommen – ¼ tsk. bagepulver
Hæld madlavningsolie i en gryde og tænd på middelhøj varme, indtil olien når en temperatur på 180 grader.
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Hæld ¼ af blandingen over i en anden skål og bland med 1-2 spsk. koldt vand og rør godt igennem, indtil du har en tyk dej. Læg nu muslingekødet ned i dejen, bland godt sammen og hæld derefter muslingerne over i skålen med de tørre ingredienser. Sørg for at dække dem godt til, så de kan få en lækker skorpe. Steg muslingerne i den opvarmede olie i ca. 2-3 minutter, indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Step 3
3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 1 spsk. sriracha – 1 spsk. ketchup – Skal af en ½ lime – Skal af en ½ citron
Bland Kikkoman Ponzu, sriracha, ketchup, limeskal og citronskal sammen til en lækker dressing.
Step 4
2 forårsløg – En smule koriander som topping
Dryp sauce henover muslingerne, så de alle bliver dækket af glazen. Skær forårsløgene i skiver og drys dem over muslingerne sammen med koriander.
Tip:
Du kan selvfølgelig også servere Ponzu-glazen i en lille skål og dyppe muslingerne heri.
Du kan erstatte 1 tsk. sriracha med 1 tsk. Kikkoman krydret chilisauce til kimchi.
Opskrifts-ID: 1159
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide