Sprøde muslinger i buffalo-stil med en glaze af ponzu og chili
Sprøde muslinger i buffalo-stil med en glaze af ponzu og chili

Sprøde muslinger i buffalo-stil med en glaze af ponzu og chili

Samlet tid 25 min.
10 min. Arbejdstid
15 min. Tilberedningstid

Denne opskrift er inspireret af buffalo-kylling. Muslinger i en sprød dej med en krydret glaze af ponzu, chili og citron. Det er den perfekte snack til fester eller filmaftener.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
friske muslinger
1 liter
vand
500 ml
madlavningsolie
4 spsk.
mel
4 spsk.
kartoffelstivelse eller majsmel
1 tsk.
røget paprika
1 tsk.
hvidløgspulver
1 tsk.
spidskommen
 ¼ tsk.
bagepulver
 ½ tsk.
salt
1 spsk.
sriracha
1 spsk.
ketchup
Skal af en ½ lime
Skal af en ½ citron
2 
forårsløg
En smule koriander som topping

Fremgangsmåde

Step 1

400 g friske muslinger – 1 liter vand

Læg muslingerne i en gryde og dæk dem med vand. Tænd for blusset på middelvarme. Tilbered dem, indtil skallerne åbner sig (ca. 5-7 minutter). Hæld vandet fra og lad dem køle af i 3-4 minutter. Fjern muslingekødet fra skallerne og lad dem stå.  

Step 2

500 ml madlavningsolie – 4 spsk. mel – 4 spsk. kartoffelstivelse eller majsmel – 1 tsk. røget paprika – 1 tsk. hvidløgspulver – 1 tsk. spidskommen –  ¼ tsk. bagepulver

Hæld madlavningsolie i en gryde og tænd på middelhøj varme, indtil olien når en temperatur på 180 grader.  

Bland alle de tørre ingredienser sammen. Hæld ¼ af blandingen over i en anden skål og bland med 1-2 spsk. koldt vand og rør godt igennem, indtil du har en tyk dej. Læg nu muslingekødet ned i dejen, bland godt sammen og hæld derefter muslingerne over i skålen med de tørre ingredienser. Sørg for at dække dem godt til, så de kan få en lækker skorpe. Steg muslingerne i den opvarmede olie i ca. 2-3 minutter, indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.   

Step 3

3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 spsk. sriracha – 1 spsk. ketchup – Skal af en ½ lime – Skal af en ½ citron

Bland Kikkoman Ponzu, sriracha, ketchup, limeskal og citronskal sammen til en lækker dressing.   

Step 4

2  forårsløg – En smule koriander som topping

Dryp sauce henover muslingerne, så de alle bliver dækket af glazen. Skær forårsløgene i skiver og drys dem over muslingerne sammen med koriander.  

Tip:

Du kan selvfølgelig også servere Ponzu-glazen i en lille skål og dyppe muslingerne heri. 
 
Du kan erstatte 1 tsk. sriracha med 1 tsk. Kikkoman krydret chilisauce til kimchi.

Opskrifts-ID: 1159

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

400 g friske muslinger – 1 liter vand

Læg muslingerne i en gryde og dæk dem med vand. Tænd for blusset på middelvarme. Tilbered dem, indtil skallerne åbner sig (ca. 5-7 minutter). Hæld vandet fra og lad dem køle af i 3-4 minutter. Fjern muslingekødet fra skallerne og lad dem stå.  

500 ml madlavningsolie – 4 spsk. mel – 4 spsk. kartoffelstivelse eller majsmel – 1 tsk. røget paprika – 1 tsk. hvidløgspulver – 1 tsk. spidskommen – ¼ tsk. bagepulver

Hæld madlavningsolie i en gryde og tænd på middelhøj varme, indtil olien når en temperatur på 180 grader.  

Bland alle de tørre ingredienser sammen. Hæld ¼ af blandingen over i en anden skål og bland med 1-2 spsk. koldt vand og rør godt igennem, indtil du har en tyk dej. Læg nu muslingekødet ned i dejen, bland godt sammen og hæld derefter muslingerne over i skålen med de tørre ingredienser. Sørg for at dække dem godt til, så de kan få en lækker skorpe. Steg muslingerne i den opvarmede olie i ca. 2-3 minutter, indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.   

3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 spsk. sriracha – 1 spsk. ketchup – Skal af en ½ lime – Skal af en ½ citron

Bland Kikkoman Ponzu, sriracha, ketchup, limeskal og citronskal sammen til en lækker dressing.   

2 forårsløg – En smule koriander som topping

Dryp sauce henover muslingerne, så de alle bliver dækket af glazen. Skær forårsløgene i skiver og drys dem over muslingerne sammen med koriander.  

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.