

Frokostretter med laks og kartofler
En fest med fisk med denne trio af hurtige og velsmagende måltider med både saftig og mør laks i centrum. Disse opskrifter er enkle, men byder på maksimal smag med minimal forberedelse.
Laksefrittata


Step 1

4 æg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 tsk. peber – 60 g kogte kartofler – 0,25 bundt grønne asparges – 150 g bagt laks
Pisk æggene sammen med Kikkoman sojasauce med mindre salt og peber med en gaffel. Bland med de skiveskårne kartofler, hakket asparges og laksetern.
Step 2

1 spsk. olivenolie – 1 spsk. persille – 20 g rucolasalat
Opvarm olivenolie på en stegepande. Tilsæt æggene og de andre ingredienser og steg det hele under låg, indtil æggene er stivnet. Pynt med persille og server retten oven på rucolasalat.
Tip
Sandwiches med laksefyld


Step 1

150 g bagt laks – 0,5 lime (saften heraf) – 0,5 citron (saften heraf) – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 spsk. hakket persille
Fjern skindet fra laksen og smuldr laksekødet med en gaffel. Bland det med citron- og limesaft, Kikkoman sojasauce med mindre salt og persille.
Step 2

4 skive surdejsbrød – 20 g rucolasalat
Fordel laksefyldet på 2 skiver brød og læg rucolasalat ovenpå. Læg de sidste to skiver brød ovenpå salaten.
Step 3

0,25 bundt grønne asparges – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. sesamfrø
Steg asparges i olivenolie og drys med sesamfrø. Server dem sammen med de færdige sandwich.
Tip
Bagt laks med citrus


Step 1

250 g laksefilet – 2 spsk. olivenolie – 1 tsk. peber – 1 spsk. hakket persille – 0,5 citron – 0,5 lime – 0,5 bundt grønne asparges – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt
Gnid laksefileten med 1 spsk. olivenolie, peber og persille. Skær lime og citron i skiver og læg dem oven på fisken. Gnid asparges med 1 spsk. olivenolie og Kikkoman sojasauce med mindre salt. Bag asparges sammen med fisken i 20 minutter ved 180 °C.
Step 2

300 g kogte kartofler – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. sesamfrø
Skær kartoflerne i kvarte. Steg dem i olivenolie og drys med sesamfrø.
Step 3

40 g rucolasalat – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 tsk. cidereddike – 1 tsk. honning
Bland ingredienserne til dressingen grundigt sammen og hæld dressingen over rucolasalaten. Server salaten sammen med den bagte laks og asparges.
Tip
Få mere at vide