Frokostretter med hirse og grillede grøntsager

Gør denne uges madlavning ganske enkel med denne magiske hirsetrio: Alle opskrifter kombinerer frisk hirse og grøntsager til enten en mættende suppe, lækre, velsmagende pandekager eller farverige grøntsagsbowls. En indkøbstur, tre dejlige måltider – lad os komme i gang med madlavningen!

Ingredienser

4 
gulerødder
1 
squash
5 
tomater
2 
røde peberfrugter
1 
stort løg
6 spsk.
olivenolie
7 spsk.
hakket persille
300 g
kogt hirse
1 liter
grøntsagsbouillon
1 
æg
1 tsk.
peber
1 spsk.
citronsaft
1 spsk.
limesaft
1 spsk.
honning
3 spsk.
yoghurt naturel

Grøntsagsbowl

Grøntsagsbowl
Grøntsagsbowl

Step 1

100 g kogt hirse – 2 spsk. hakket persille – 0,25  squash – 0,25  løg – 1 spsk. olivenolie

Bland den kogte hirse med persille. Skær courgette og løg i skiver, og steg dem i olivenolie.

Step 2

1  gulerod – 1  tomat – 0,5  rød peberfrugt

Skær guleroden i stave, tomaten i kvarte og peberfrugten i tern. 
Læg alle ingredienserne i madpakken. 

Step 3

3 spsk. yoghurt naturel – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. limesaft – 1 spsk. honning – 1 spsk. hakket persille

Bland ingredienserne til en sauce, og server den sammen med de resterende elementer. 

Næringsindhold:1108 kJ / 265 kcal
7 gFedt
14 gProtein
35 gKulhydrater

Pandekager med squash og gulerod

Pandekager med squash og gulerod
Pandekager med squash og gulerod

Step 1

100 g kogt hirse – 0,25  squash – 1  gulerod – 1  æg – 0,5 tsk. peber – 1 spsk. hakket persille – 2 spsk. olivenolie

Vask squashen og vask og skræl guleroden. Riv grøntsagerne. Bland den kogte hirse med de revne grøntsager og ægget og krydr med peber og persille. Form små pandekager af massen og steg dem i olivenolie, indtil de er gyldenbrune.

Step 2

0,5  rød peberfrugt – 1  tomat – 0,25  løg – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. citronsaft

Skær peberfrugt, tomat og løg i skiver og bland med Kikkoman sojasauce, olivenolie og citronsaft. Server dette sammen med pandekagerne. 

Næringsindhold:1297 kJ / 310 kcal
16,2 gFedt
6,5 gProtein
23 gKulhydrater

Suppe med bagte grøntsager

Suppe med bagte grøntsager
Suppe med bagte grøntsager

Step 1

2  gulerødder – 0,5  squash – 3  tomater – 1  rød peberfrugt – 0,5  stort løg – 2 spsk. olivenolie – 2 spsk. hakket persille

Skær grøntsagerne i mindre stykker og vend dem i olivenolie og hakket persille. Læg dem på en bageplade og rist dem i 20 minutter ved 200 °C.

Step 2

1 liter grøntsagsbouillon – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce0,5 tsk. peber – 1 spsk. hakket persille – 100 g kogt hirse

Læg de bagte grøntsager i en gryde, hæld bouillon over og kog i 15 minutter. Purer med en håndblender, smag til med Kikkoman sojasauce, peber og persille og server retten sammen med hirsen. 

Næringsindhold:1213 kJ / 290 kcal
12 gFedt
8,5 gProtein
28,5 gKulhydrater

Få mere at vide

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Er du interesseret i spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer?

Til nyhedsbrevet