

Asiatiske klassikere i wok og supper
Fem forskellige retter lavet af de samme grundingredienser – kylling, grøntsager, Kikkoman sojasauce og krydderier. Grøntsagerne kan forberedes og portionsanrettes i forvejen, så det er hurtigt og nemt at lave måltider, der er friske, varierede og fulde af smag.
Ingredienser
Ovnret med sojakylling og grøntsager


Step 1

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. honning – 1 spsk. planteolie – 1,5 tsk. revet ingefær – 1 spsk. citronsaft – 400 g kyllingebrystfilet
Bland Kikkoman sojasauce, honning, revet ingefær, planteolie og citronsaft i en lille skål. Gnid marinaden på kyllingen, og læg den i et ovnfast fad.
Step 2

1 gulerod – 0,5 broccoli – 1 rød peberfrugt – 1 løg – 1 spsk. planteolie
Skær guleroden og løget i skiver, del broccolien i buketter, og skær peberfrugten i 8 stykker. Vend grøntsagerne i den resterende planteolie, og bag dem i 20-30 minutter ved 180°C.
Tip
Denne marinerede kylling smager også lækkert kold, og den er perfekt i wraps eller salater.
Asiatisk omelet med wokstegte grøntsager


Step 1

1 løg – 1 gulerod – 1 rød peberfrugt – 0,5 broccoli – 1 spsk. planteolie – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Hak løget fint, riv guleroden groft, skær den røde peberfrugt i tern, og bryd broccolien i mindre buketter. Steg grøntsagerne i olie i en wok ved høj varme i 1 minut. Tilsæt Kikkoman sojasauce, og steg det hele i yderligere 2 minutter. Lad grøntsagerne køle af.
Step 2

4 æg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. hakket koriander – 1 spsk. smør
Slå 2 æg ud i hver sin skål. Tilsæt ½ spsk. Kikkoman sojasauce og ½ spsk. hakket koriander til hver skål, og pisk det hele godt sammen. Smelt smør på en pande, og steg omeletterne af de sammenrørte æggeblandinger. Læg dem på en tallerken, fyld med grøntsagsfyldet, rul dem sammen som en tortillawrap, og server de fyldte omeletter.
Tip
Hvis du ønsker en mere luftig og mættende omelet, tilsæt et stænk mælk og en smule hvedemel til æggene, før de tilberedes.
Asiatisk suppe med kylling, gulerod & æg


Step 1

1 spsk. planteolie – 0,5 løg – 0,5 rød chili, finthakket – 1 fed hvidløg, finthakket – 0,5 tsk. revet ingefær – 150 g kyllingebrystfilet – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Hak løget og steg både løg, chili, hvidløg og ingefær i planteolien. Tilsæt kyllingebryst i skiver og Kikkoman sojasauce, og steg det hele i 2 minutter under konstant omrøring.
Step 2

1 gulerod – 1 rød peberfrugt – 600 ml hønsebouillon eller vand
Tilsæt den hakkede gulerod og røde peberfrugt, og steg i yderligere 1 minut. Hæld derefter den varme bouillon eller det varme vand i, og lad retten simre ved lav varme i 15 minutter.
Step 3

1 æg – 2,5 spsk. hvedemel – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Pisk æg, mel og Kikkoman sojasauce sammen i en lille skål. Hæld langsomt blandingen i den simrende suppe i en tynd stråle under konstant omrøring. Bring suppen i kog, og server den.
Tip
Du kan bruge risnudler eller udon i stedet for blandingen af æg og hvedemel, hvis du ønsker en mere mættende suppe. Et stænk af Kikkoman sesamolie lige inden servering fremhæver suppens smag.
Ris stegt i æg med kylling og grøntsager


Step 1

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 spsk. honning – 0,5 tsk. revet ingefær – 0,5 fed hvidløg, finthakket – 200 g kyllingefilet – 1 spsk. planteolie – 0,5 gulerod – 0,5 rød peberfrugt – 0,5 broccoli – 0,5 løg
Hæld Kikkoman sojasauce i en skål. Tilsæt honning, hakket hvidløg og revet ingefær og bland det hele godt sammen. Skær kyllingen i tern og vend den i marinaden. Steg kyllingefileten i planteolie i 3 minutter, og hæld den derefter i en skål. Steg løget i tern, guleroden i tændstikker, den røde peberfrugt i strimler og del broccolien op i buketter. Steg grøntsagerne på samme pande som kyllingen.
Step 2

100 g ris – 0,5 tsk. gurkemeje – 1 æg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. hakket forårsløg
Kog risen i henhold til pakkens anvisninger. Tilsæt ris, kylling og gurkemeje til panden og steg det hele, indtil risen er helt gennemvarmet. Slå et æg ud i panden og rør, indtil ægget har sat sig. Dryp med Kikkoman sojasauce og drys med hakket forårsløg.
Tip
Daggammel ris fungerer bedst i retter med stegt ris – det er mere tørt og nemmere at stege.
Honning-soja-kylling i wok med ris


Step 1

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 spsk. honning – 0,5 tsk. revet ingefær – 0,5 fed hvidløg, finthakket – 200 g kyllingebrystfilet
Hæld Kikkoman sojasauce i en skål, tilsæt honning, hakket hvidløg og revet ingefær. Bland det godt sammen. Skær kyllingen i tern og vend dem i marinaden.
Step 2

100 g ris – 1 spsk. planteolie – 0,5 gulerod – 0,5 broccoli – 0,5 rød peberfrugt
Kog risen i henhold til pakkens anvisninger. Skær guleroden i tændstikker, peberfrugten i strimler og del broccolien i buketter. Steg grøntsagerne i olie i 5 minutter.
Step 3

Tilsæt de marinerede kyllingetern til de stegte grøntsager, og lad dem stege i 3 minutter, indtil kødet er gennemstegt. Server retten med den kogte ris.
Tip
Du kan marinere kyllingen dagen forinden og stille den på køl for at spare tid. Hvis du ønsker en mere krydret udgave, kan du med fordel tilsætte lidt chili eller gochujangpasta.
Få mere at vide