Asiatiske klassikere i wok og supper

Fem forskellige retter lavet af de samme grundingredienser – kylling, grøntsager, Kikkoman sojasauce og krydderier. Grøntsagerne kan forberedes og portionsanrettes i forvejen, så det er hurtigt og nemt at lave måltider, der er friske, varierede og fulde af smag.

Ingredienser

2 spsk.
honning
3 ½ tsk.
revet ingefær
2 
fed hvidløg
950 g
kyllingebrystfilet
200 g
ris
90 ml
planteolie
4 
gulerødder
2 
broccolihoveder
4 
røde peberfrugter
3 
løg
 ½ tsk.
gurkemeje
6 
æg
1 spsk.
hakket forårsløg
 ½ 
chili
600 ml
hønsebouillon eller vand
2 ½ spsk.
hvedemel
1 spsk.
hakket koriander
1 spsk.
smør
1 spsk.
citronsaft

Ovnret med sojakylling og grøntsager

Ovnret med sojakylling og grøntsager
Ovnret med sojakylling og grøntsager

Step 1

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. honning – 1 spsk. planteolie – 1,5 tsk. revet ingefær – 1 spsk. citronsaft – 400 g kyllingebrystfilet

Bland Kikkoman sojasauce, honning, revet ingefær, planteolie og citronsaft i en lille skål. Gnid marinaden på kyllingen, og læg den i et ovnfast fad.

Step 2

1  gulerod – 0,5  broccoli – 1  rød peberfrugt – 1  løg – 1 spsk. planteolie

Skær guleroden og løget i skiver, del broccolien i buketter, og skær peberfrugten i 8 stykker. Vend grøntsagerne i den resterende planteolie, og bag dem i 20-30 minutter ved 180°C.

Tip

Denne marinerede kylling smager også lækkert kold,  og den er perfekt i wraps eller salater.

Næringsindhold:2.135 kJ / 510 kcal
18 gFedt
38 gProtein
40 gKulhydrater

Asiatisk omelet med wokstegte grøntsager

Asiatisk omelet med wokstegte grøntsager
Asiatisk omelet med wokstegte grøntsager

Step 1

1  løg – 1  gulerod – 1  rød peberfrugt – 0,5  broccoli – 1 spsk. planteolie – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Hak løget fint, riv guleroden groft, skær den røde peberfrugt i tern, og bryd broccolien i mindre buketter. Steg grøntsagerne i olie i en wok ved høj varme i 1 minut. Tilsæt Kikkoman sojasauce, og steg det hele i yderligere 2 minutter. Lad grøntsagerne køle af.

Step 2

4  æg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. hakket koriander – 1 spsk. smør

Slå 2 æg ud i hver sin skål. Tilsæt ½ spsk. Kikkoman sojasauce og ½ spsk. hakket koriander til hver skål, og pisk det hele godt sammen. Smelt smør på en pande, og steg omeletterne af de sammenrørte æggeblandinger. Læg dem på en tallerken, fyld med grøntsagsfyldet, rul dem sammen som en tortillawrap, og server de fyldte omeletter.

Tip

Hvis du ønsker en mere luftig og mættende omelet, tilsæt et stænk mælk og en smule hvedemel til æggene, før de tilberedes.

Næringsindhold:1.926 kJ / 460 kcal
30 gFedt
24 gProtein
22 gKulhydrater

Asiatisk suppe med kylling, gulerod & æg

Asiatisk suppe med kylling, gulerod & æg
Asiatisk suppe med kylling, gulerod & æg

Step 1

1 spsk. planteolie – 0,5  løg – 0,5  rød chili, finthakket – 1  fed hvidløg, finthakket – 0,5 tsk. revet ingefær – 150 g kyllingebrystfilet – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Hak løget og steg både løg, chili, hvidløg og ingefær i planteolien. Tilsæt kyllingebryst i skiver og Kikkoman sojasauce, og steg det hele i 2 minutter under konstant omrøring.

Step 2

1  gulerod – 1  rød peberfrugt – 600 ml hønsebouillon eller vand

Tilsæt den hakkede gulerod og røde peberfrugt, og steg i yderligere 1 minut. Hæld derefter den varme bouillon eller det varme vand i, og lad retten simre ved lav varme i 15 minutter.

Step 3

1  æg – 2,5 spsk. hvedemel – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Pisk æg, mel og Kikkoman sojasauce sammen i en lille skål. Hæld langsomt blandingen i den simrende suppe i en tynd stråle under konstant omrøring. Bring suppen i kog, og server den.

Tip

Du kan bruge risnudler eller udon i stedet for blandingen af æg og hvedemel, hvis du ønsker en mere mættende suppe. Et stænk af Kikkoman sesamolie lige inden servering fremhæver suppens smag.

Næringsindhold:1.800 kJ / 430 kcal
14 gFedt
28 gProtein
42 gKulhydrater

Ris stegt i æg med kylling og grøntsager

Ris stegt i æg med kylling og grøntsager
Ris stegt i æg med kylling og grøntsager

Step 1

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce0,5 spsk. honning – 0,5 tsk. revet ingefær – 0,5  fed hvidløg, finthakket – 200 g kyllingefilet – 1 spsk. planteolie – 0,5  gulerod – 0,5  rød peberfrugt – 0,5  broccoli – 0,5  løg

Hæld Kikkoman sojasauce i en skål. Tilsæt honning, hakket hvidløg og revet ingefær og bland det hele godt sammen. Skær kyllingen i tern og vend den i marinaden. Steg kyllingefileten i planteolie i 3 minutter, og hæld den derefter i en skål. Steg løget i tern, guleroden i tændstikker, den røde peberfrugt i strimler og del broccolien op i buketter. Steg grøntsagerne på samme pande som kyllingen.

Step 2

100 g ris – 0,5 tsk. gurkemeje – 1  æg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. hakket forårsløg

Kog risen i henhold til pakkens anvisninger. Tilsæt ris, kylling og gurkemeje til panden og steg det hele, indtil risen er helt gennemvarmet. Slå et æg ud i panden og rør, indtil ægget har sat sig. Dryp med Kikkoman sojasauce og drys med hakket forårsløg.

Tip

Daggammel ris fungerer bedst i retter med stegt ris – det er mere tørt og nemmere at stege.

Næringsindhold:2.198 kJ / 525 kcal
15 gFedt
29 gProtein
58 gKulhydrater

Honning-soja-kylling i wok med ris

Honning-soja-kylling i wok med ris
Honning-soja-kylling i wok med ris

Step 1

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce0,5 spsk. honning – 0,5 tsk. revet ingefær – 0,5  fed hvidløg, finthakket – 200 g kyllingebrystfilet

Hæld Kikkoman sojasauce i en skål, tilsæt honning, hakket hvidløg og revet ingefær. Bland det godt sammen. Skær kyllingen i tern og vend dem i marinaden.

Step 2

100 g ris – 1 spsk. planteolie – 0,5  gulerod – 0,5  broccoli – 0,5  rød peberfrugt

Kog risen i henhold til pakkens anvisninger. Skær guleroden i tændstikker, peberfrugten i  strimler og del broccolien i buketter. Steg grøntsagerne i olie i 5 minutter.

Step 3

Tilsæt de marinerede kyllingetern til de stegte grøntsager, og lad dem stege i 3 minutter, indtil kødet er gennemstegt. Server retten med den kogte ris.

Tip

Du kan marinere kyllingen dagen forinden og stille den på køl for at spare tid. Hvis du ønsker en mere krydret udgave, kan du med fordel tilsætte lidt chili eller gochujangpasta.

Næringsindhold:2.345 kJ / 560 kcal
12 gFedt
37 gProtein
70 gKulhydrater

Få mere at vide

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Er du interesseret i spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer?

Til nyhedsbrevet