Lette og enkle kalkunmåltider

Fem varierede måltider med kalkun, grøntsager og ris – nemme at tilberede og fyldt med milde, men karakteristiske smage. Kikkoman sojasauce sørger for dybde og umaminoter i enhver opskrift.

Ingredienser

105 ml
planteolie
4 
rødløg
650 g
hakket kalkunkød
1 ½ tsk.
røget paprika
2 
squash
350 g
majs på dåse
200 g
jasminris
1 tsk.
sesamfrø
2 spsk.
hakket forårsløg
11 
æg
2 tsk.
peber
1 
salat
120 g
yoghurt naturel
100 g
mozzarella
250 g
cherrytomater
 ½ tsk.
honning

Rissalat med squash og æg

Rissalat med squash og æg
Rissalat med squash og æg

Step 1

100 g jasminris – 1 spsk. planteolie – 1  squash – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce0,5 tsk. røget paprika

Kog jasminrisen i henhold til pakkens anvisninger. Skær squashen i skiver, og steg den i planteolie med Kikkoman sojasauce og røget paprika i 3 minutter. Stil den derefter til side.

Step 2

2  æg – 2 spsk. yoghurt naturel – 0,5 tsk. røget paprika – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce100 g majs på dåse – 1  rødløg

Steg æggene i samme pande som squashen. Bland yoghurt med røget paprika og Kikkoman sojasauce. Pil og hak løget. Læg en fjerdedel af den kogte ris i en madkasse, derefter halvdelen af den stegte squash, halvdelen af majsen og halvdelen af rødløget ovenpå. Læg til sidst en fjerdedel af risen ovenpå. Fordel halvdelen af yoghurtsaucen ovenpå. Gentag proceduren i den næste madkasse.

Step 3

0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce0,5 tsk. peber – 1 spsk. hakket forårsløg

Læg et stegt æg i hver madkasse. Dryp lidt Kikkoman sojasauce over og rund retten af med peber og hakket forårsløg.

Tip

Hvis du ønsker en vegansk udgave, så erstat ægget med grillet halloumi eller avocado. Yoghurt-soja-dressingen fungerer også godt som dip til bagte grøntsager.

Næringsindhold:2.052 kJ / 490 kcal
24 gFedt
22 gProtein
45 gKulhydrater

Salatwraps med kalkun og dressing

Salatwraps med kalkun og dressing
Salatwraps med kalkun og dressing

Step 1

1 spsk. planteolie – 1  rødløg, hakket – 150 g hakket kalkun – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce0,25  squash, i tynde skiver – 6  store salatblade – 50 g cherrytomater

Opvarm planteolien på en pande, og steg halvdelen af det hakkede løg, kalkun, Kikkoman sojasauce og squash i 5 minutter, indtil væden er fordampet. Anret kalkun-squash-fyldet på salatbladene. Skær cherrytomaterne i halve, og anret dem med det resterende løg ovenpå.

Step 2

2 spsk. yoghurt naturel – 0,5 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Bland yoghurt med Kikkoman sojasauce til en simpel dressing. Dryp soja-yoghurt-dressingen over fyldet, og pak de færdige wraps i en madkasse.

Tip:

Du kan erstatte salaten med en tortilla, hvis du ønsker det. Dressingen smager også lækkert med grillede grøntsager eller som en hurtig salatdressing.

Næringsindhold:1.759 kJ / 420 kcal
20 gFedt
27 gProtein
24 gKulhydrater

Frittata med kalkun og grøntsager

Frittata med kalkun og grøntsager
Frittata med kalkun og grøntsager

Step 1

1 spsk. planteolie – 0,5  rødløg, hakket – 150 g hakket kalkunkød – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce0,25  squash, skåret i tynde skiver – 100 g majs på dåse

Varm planteolien på en pande, og steg det hakkede løg, kalkunkød, Kikkoman sojasauce og squash i ca. 5 minutter, indtil væden er fordampet. Tilsæt de drænede majskorn, og steg det hele i yderligere 1 minut. Lad derefter blandingen køle af.

Step 2

6  æg – 2,5 spsk. yoghurt naturel – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. peber – 1 spsk. planteolie

Pisk æggene sammen med yoghurt naturel, Kikkoman sojasauce og peber. Tilsæt den afkølede blanding med kalkunkød og grøntsager og rør det hele godt sammen. Varm planteolien i en ovnfast pande, hæld æggeblandingen over, og tilbered ved lav varme i 5 minutter.

Step 3

100 g mozzarella – 100 g cherrytomater

Skær cherrytomaterne i halve, og anret dem med snitfladen opad. Top med revet mozzarella. Sæt panden i en forvarmet ovn ved 180°C, og bag den i ca. 20 minutter, eller indtil æggemassen er stivnet.

Step 4

0,5 spsk. planteolie – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce0,5 tsk. honning – 100 g cherrytomater – 1 håndfuld håndfuld salatblade

Pisk planteolien sammen med Kikkoman sojasauce og honning. Vend salatbladene og de halve cherrytomater heri, og server salaten sammen med den færdige frittata.

Tip

Denne frittata er også lækker som frokost næste dag – pak den i en madkasse med salat som tilbehør.

Næringsindhold:2.303 kJ / 550 kcal
28 gFedt
38 gProtein
27 gKulhydrater

Minibøffer med yoghurtdip

Minibøffer med yoghurtdip
Minibøffer med yoghurtdip

Step 1

200 g hakket kalkunkød – 1  æg (rå) – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce0,5 tsk. peber – 3 spsk. Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil1,5 spsk. planteolie

Bland hakket kalkunkød, æg, Kikkoman sojasauce, peber og 1 spsk. Kikkoman panko. Form massen til bøffer, vend dem i Kikkoman panko, og steg dem på begge sider i planteolie, indtil de er gyldenbrune og gennemstegte.

Step 2

Enkelte salatblade – 0,5  rødløg – 50 g majs på dåse – 1 spsk. yoghurt naturel – 0,25 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2  hårdkogte æg

Skær rødløget i tynde skiver, og bland det med salatbladene og majs på dåse i en skål. Bland yoghurt med Kikkoman sojasauce til en enkel dressing. Tilsæt derpå dressingen til salaten, og bland det hele godt sammen. Skær de hårdkogte æg i kvarte, og læg dem ovenpå salaten. Server de stegte bøffer med salaten.

Tip

Bag bøfferne i stedet for at stege dem, hvis du ønsker en lettere udgave. Dippen smager endnu bedre, hvis den røres sammen en dag forinden, idet det giver smagen mulighed for at udvikle sig.

Næringsindhold:2.135 kJ / 510 kcal
24 gFedt
34 gProtein
36 gKulhydrater

Risbowl med kalkun og squash

Risbowl med kalkun og squash
Risbowl med kalkun og squash

Step 1

1 spsk. planteolie – 1  rødløg – 150 g hakket kalkunkød – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce0,5 tsk. røget paprika – 0,5  squash

Hak løget, skær squashen i skiver, og steg begge dele i planteolien. Tilsæt det hakkede kalkunkød, Kikkoman sojasauce og røget paprika. Steg det hele i 3-4 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og squashen er let mør.

Step 2

100 g majs på dåse – 100 g jasminris – 1 tsk. sesamfrø – 1 spsk. hakket forårsløg – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Kog risen i henhold til pakkens anvisninger. Læg den kogte ris, majs samt det stegte kød med squash og løg i lag i en skål. Drys med sesamfrø og forårsløg, og dryp med Kikkoman sojasauce.

Tip

Retten er også lækker kold og perfekt som madpakke eller frokostret. Ønsker du en ret med færre kulhydrater, kan du udskifte risen med blomkålsris eller dampet broccoli.

Næringsindhold:1.989 kJ / 475 kcal
15 gFedt
30 gProtein
50 gKulhydrater

Få mere at vide

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Er du interesseret i spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer?

Til nyhedsbrevet