

Lette og enkle kalkunmåltider
Fem varierede måltider med kalkun, grøntsager og ris – nemme at tilberede og fyldt med milde, men karakteristiske smage. Kikkoman sojasauce sørger for dybde og umaminoter i enhver opskrift.
Rissalat med squash og æg


Step 1

100 g jasminris – 1 spsk. planteolie – 1 squash – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 tsk. røget paprika
Kog jasminrisen i henhold til pakkens anvisninger. Skær squashen i skiver, og steg den i planteolie med Kikkoman sojasauce og røget paprika i 3 minutter. Stil den derefter til side.
Step 2

2 æg – 2 spsk. yoghurt naturel – 0,5 tsk. røget paprika – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 100 g majs på dåse – 1 rødløg
Steg æggene i samme pande som squashen. Bland yoghurt med røget paprika og Kikkoman sojasauce. Pil og hak løget. Læg en fjerdedel af den kogte ris i en madkasse, derefter halvdelen af den stegte squash, halvdelen af majsen og halvdelen af rødløget ovenpå. Læg til sidst en fjerdedel af risen ovenpå. Fordel halvdelen af yoghurtsaucen ovenpå. Gentag proceduren i den næste madkasse.
Step 3

0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 tsk. peber – 1 spsk. hakket forårsløg
Læg et stegt æg i hver madkasse. Dryp lidt Kikkoman sojasauce over og rund retten af med peber og hakket forårsløg.
Tip
Hvis du ønsker en vegansk udgave, så erstat ægget med grillet halloumi eller avocado. Yoghurt-soja-dressingen fungerer også godt som dip til bagte grøntsager.
Salatwraps med kalkun og dressing


Step 1

1 spsk. planteolie – 1 rødløg, hakket – 150 g hakket kalkun – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,25 squash, i tynde skiver – 6 store salatblade – 50 g cherrytomater
Opvarm planteolien på en pande, og steg halvdelen af det hakkede løg, kalkun, Kikkoman sojasauce og squash i 5 minutter, indtil væden er fordampet. Anret kalkun-squash-fyldet på salatbladene. Skær cherrytomaterne i halve, og anret dem med det resterende løg ovenpå.
Step 2

2 spsk. yoghurt naturel – 0,5 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Bland yoghurt med Kikkoman sojasauce til en simpel dressing. Dryp soja-yoghurt-dressingen over fyldet, og pak de færdige wraps i en madkasse.
Tip:
Du kan erstatte salaten med en tortilla, hvis du ønsker det. Dressingen smager også lækkert med grillede grøntsager eller som en hurtig salatdressing.
Frittata med kalkun og grøntsager


Step 1

1 spsk. planteolie – 0,5 rødløg, hakket – 150 g hakket kalkunkød – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,25 squash, skåret i tynde skiver – 100 g majs på dåse
Varm planteolien på en pande, og steg det hakkede løg, kalkunkød, Kikkoman sojasauce og squash i ca. 5 minutter, indtil væden er fordampet. Tilsæt de drænede majskorn, og steg det hele i yderligere 1 minut. Lad derefter blandingen køle af.
Step 2

6 æg – 2,5 spsk. yoghurt naturel – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. peber – 1 spsk. planteolie
Pisk æggene sammen med yoghurt naturel, Kikkoman sojasauce og peber. Tilsæt den afkølede blanding med kalkunkød og grøntsager og rør det hele godt sammen. Varm planteolien i en ovnfast pande, hæld æggeblandingen over, og tilbered ved lav varme i 5 minutter.
Step 3

100 g mozzarella – 100 g cherrytomater
Skær cherrytomaterne i halve, og anret dem med snitfladen opad. Top med revet mozzarella. Sæt panden i en forvarmet ovn ved 180°C, og bag den i ca. 20 minutter, eller indtil æggemassen er stivnet.
Step 4

0,5 spsk. planteolie – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 tsk. honning – 100 g cherrytomater – 1 håndfuld håndfuld salatblade
Pisk planteolien sammen med Kikkoman sojasauce og honning. Vend salatbladene og de halve cherrytomater heri, og server salaten sammen med den færdige frittata.
Tip
Denne frittata er også lækker som frokost næste dag – pak den i en madkasse med salat som tilbehør.
Minibøffer med yoghurtdip


Step 1

200 g hakket kalkunkød – 1 æg (rå) – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 tsk. peber – 3 spsk. Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil – 1,5 spsk. planteolie
Bland hakket kalkunkød, æg, Kikkoman sojasauce, peber og 1 spsk. Kikkoman panko. Form massen til bøffer, vend dem i Kikkoman panko, og steg dem på begge sider i planteolie, indtil de er gyldenbrune og gennemstegte.
Step 2

Enkelte salatblade – 0,5 rødløg – 50 g majs på dåse – 1 spsk. yoghurt naturel – 0,25 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 hårdkogte æg
Skær rødløget i tynde skiver, og bland det med salatbladene og majs på dåse i en skål. Bland yoghurt med Kikkoman sojasauce til en enkel dressing. Tilsæt derpå dressingen til salaten, og bland det hele godt sammen. Skær de hårdkogte æg i kvarte, og læg dem ovenpå salaten. Server de stegte bøffer med salaten.
Tip
Bag bøfferne i stedet for at stege dem, hvis du ønsker en lettere udgave. Dippen smager endnu bedre, hvis den røres sammen en dag forinden, idet det giver smagen mulighed for at udvikle sig.
Risbowl med kalkun og squash


Step 1

1 spsk. planteolie – 1 rødløg – 150 g hakket kalkunkød – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 tsk. røget paprika – 0,5 squash
Hak løget, skær squashen i skiver, og steg begge dele i planteolien. Tilsæt det hakkede kalkunkød, Kikkoman sojasauce og røget paprika. Steg det hele i 3-4 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og squashen er let mør.
Step 2

100 g majs på dåse – 100 g jasminris – 1 tsk. sesamfrø – 1 spsk. hakket forårsløg – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Kog risen i henhold til pakkens anvisninger. Læg den kogte ris, majs samt det stegte kød med squash og løg i lag i en skål. Drys med sesamfrø og forårsløg, og dryp med Kikkoman sojasauce.
Tip
Retten er også lækker kold og perfekt som madpakke eller frokostret. Ønsker du en ret med færre kulhydrater, kan du udskifte risen med blomkålsris eller dampet broccoli.
Få mere at vide