

Lette og enkle kalkunmåltider
Fem varierede måltider med kalkun, grøntsager og ris – nemme at tilberede og fyldt med milde, men karakteristiske smage. Kikkoman sojasauce sørger for dybde og umaminoter i enhver opskrift.
Rice salad with courgette and egg


Step 1

100 g jasminris – 1 spsk. planteolie – 1 squash – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 tsk. røget paprika
Kog jasminrisen i henhold til pakkens anvisninger. Skær squashen i skiver, og steg den i planteolie med Kikkoman sojasauce og røget paprika i 3 minutter. Stil den derefter til side.
Step 2

2 æg – 2 spsk. yoghurt naturel – 0,5 tsk. røget paprika – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 100 g majs på dåse – 1 rødløg
Steg æggene i samme pande som squashen. Bland yoghurt med røget paprika og Kikkoman sojasauce. Pil og hak løget. Læg en fjerdedel af den kogte ris i en madkasse, derefter halvdelen af den stegte squash, halvdelen af majsen og halvdelen af rødløget ovenpå. Læg til sidst en fjerdedel af risen ovenpå. Fordel halvdelen af yoghurtsaucen ovenpå. Gentag proceduren i den næste madkasse.
Step 3

0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 tsk. peber – 1 spsk. hakket forårsløg
Læg et stegt æg i hver madkasse. Dryp lidt Kikkoman sojasauce over og rund retten af med peber og hakket forårsløg.
Tip:
For a vegan version, swap the egg for grilled halloumi or avocado. The yoghurt–soy dressing also works well as a dip for roasted veg.
Lettuce wraps with turkey and dressing


Step 1

1 spsk. planteolie – 1 rødløg, hakket – 150 g hakket kalkun – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,25 squash, i tynde skiver – 6 store salatblade – 50 g cherrytomater
Opvarm planteolien på en pande, og steg halvdelen af det hakkede løg, kalkun, Kikkoman sojasauce og squash i 5 minutter, indtil væden er fordampet. Anret kalkun-squash-fyldet på salatbladene. Skær cherrytomaterne i halve, og anret dem med det resterende løg ovenpå.
Step 2

2 spsk. yoghurt naturel – 0,5 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Bland yoghurt med Kikkoman sojasauce til en simpel dressing. Dryp soja-yoghurt-dressingen over fyldet, og pak de færdige wraps i en madkasse.
Tip:
You can swap the lettuce for a tortilla if you like. The dressing also works nicely with grilled veg or as a quick salad dressing.
Turkey and veg frittata


Step 1

1 spsk. planteolie – 0,5 rødløg, hakket – 150 g hakket kalkunkød – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,25 squash, skåret i tynde skiver – 100 g majs på dåse
Varm planteolien på en pande, og steg det hakkede løg, kalkunkød, Kikkoman sojasauce og squash i ca. 5 minutter, indtil væden er fordampet. Tilsæt de drænede majskorn, og steg det hele i yderligere 1 minut. Lad derefter blandingen køle af.
Step 2

6 æg – 2,5 spsk. yoghurt naturel – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. peber – 1 spsk. planteolie
Pisk æggene sammen med yoghurt naturel, Kikkoman sojasauce og peber. Tilsæt den afkølede blanding med kalkunkød og grøntsager og rør det hele godt sammen. Varm planteolien i en ovnfast pande, hæld æggeblandingen over, og tilbered ved lav varme i 5 minutter.
Step 3

100 g mozzarella – 100 g cherrytomater
Skær cherrytomaterne i halve, og anret dem med snitfladen opad. Top med revet mozzarella. Sæt panden i en forvarmet ovn ved 180°C, og bag den i ca. 20 minutter, eller indtil æggemassen er stivnet.
Step 4

0,5 spsk. planteolie – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 tsk. honning – 100 g cherrytomater – 1 håndfuld håndfuld salatblade
Pisk planteolien sammen med Kikkoman sojasauce og honning. Vend salatbladene og de halve cherrytomater heri, og server salaten sammen med den færdige frittata.
Tip:
This frittata also keeps well for lunch the next day—just pack it cold with the salad on the side.
Mini patties with yoghurt dip


Step 1

200 g hakket kalkunkød – 1 æg (rå) – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 tsk. peber – 3 spsk. Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil – 1,5 spsk. planteolie
Bland hakket kalkunkød, æg, Kikkoman sojasauce, peber og 1 spsk. Kikkoman panko. Form massen til bøffer, vend dem i Kikkoman panko, og steg dem på begge sider i planteolie, indtil de er gyldenbrune og gennemstegte.
Step 2

Enkelte salatblade – 0,5 rødløg – 50 g majs på dåse – 1 spsk. yoghurt naturel – 0,25 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 hårdkogte æg
Skær rødløget i tynde skiver, og bland det med salatbladene og majs på dåse i en skål. Bland yoghurt med Kikkoman sojasauce til en enkel dressing. Tilsæt derpå dressingen til salaten, og bland det hele godt sammen. Skær de hårdkogte æg i kvarte, og læg dem ovenpå salaten. Server de stegte bøffer med salaten.
Tip:
Bake the patties instead of frying for a lighter option. The dip tastes even better when made a day ahead, as it allows the flavours to develop.
Turkey and courgette rice bowl


Step 1

1 spsk. planteolie – 1 rødløg – 150 g hakket kalkunkød – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 tsk. røget paprika – 0,5 squash
Hak løget, skær squashen i skiver, og steg begge dele i planteolien. Tilsæt det hakkede kalkunkød, Kikkoman sojasauce og røget paprika. Steg det hele i 3-4 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og squashen er let mør.
Step 2

100 g majs på dåse – 100 g jasminris – 1 tsk. sesamfrø – 1 spsk. hakket forårsløg – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Kog risen i henhold til pakkens anvisninger. Læg den kogte ris, majs samt det stegte kød med squash og løg i lag i en skål. Drys med sesamfrø og forårsløg, og dryp med Kikkoman sojasauce.
Tip:
Also good cold—great for a packed or work lunch. For a low-carb twist, swap the rice for cauliflower rice or steamed broccoli.
Få mere at vide















