

Frokostretter – luftig omelet, krydrede kødboller med ris, bowl med oksekød
En omelet fyldt med grøntsager til at starte dagen med. Kødboller af oksekød i en krydret sauce som hovedret og en bowl med kød, friske grøntsager og ris. Tre måltider, du kan tilberede på én gang uden besvær.
Ingredienser
Omelet med grøntsager


Step 1

1 spsk. stegeolie – 1 løg – 0,5 gulerod – 0,5 rød peberfrugt – 0,25 tsk. peber – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 spsk. forårsløg
Skær gulerod og peberfrugt i strimler og hak løg og forårsløg. Steg løget i olie, indtil det begynder at blive gyldent. Tilsæt derpå gulerod og peberfrugt. Tilsæt peber og Kikkoman sojasauce. Drys til sidst med forårsløg og stil blandingen til side.
Step 2

4 æg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,25 tsk. peber – 1 spsk. hvedemel
Skil æggehviderne fra æggeblommerne. Hæld hviderne i en stor skål og pisk dem, indtil de er stive. Tilsæt æggeblommerne blandet med Kikkoman sojasauce og peber. Pisk ved lav hastighed. Sigt melet i og bland det forsigtigt sammen.
Step 3

1 spsk. stegeolie
Opvarm olien på en stegepande og fordel det over hele panden. Hæld halvdelen af omeletblandingen på panden. Steg den over lav varme i 1-2 minutter og tilsæt så halvdelen af de tilberedte grøntsager ovenpå. Læg låg på panden og steg i yderligere 4 minutter ved lav varme. Fjern omeletten fra panden. Gentag processen med den resterende ægge- og grøntsagsblanding.
Step 4

Mayo-sriracha-sauce fra opskriften ”bowl med oksekød og grøntsager” – 0,5 spsk. forårsløg
Hak forårsløget. Fold omeletterne på midten og læg dem i en madkasse. Server dem sammen med sriracha-mayo og forårsløg.
Tip
Bowl med oksekød og grøntsager


Step 1

2 spsk. stegeolie – 1 løg – 1 fed hvidløg – 0,5 tsk. stødt ingefær – 200 g hakket kød – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 50 ml sriracha
Hak løg og hvidløg. Opvarm olien på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Tilsæt derpå ingefær, bland det med løg og hvidløg, og tilsæt det hakkede kød. Steg kødet brunt på panden.
Bland Kikkoman sojasauce og sriracha sammen. Hæld blandingen over kødet og steg det hele i 1 minut. Hæld kødet i en skål.
Step 2

2 spsk. stegeolie – 0,5 rød peberfrugt – 0,5 gulerod – 2 æg
Skær gulerod og rød peberfrugt i strimler. Hæld olie på en pande og steg gulerod og peberfrugt ved høj varme i 2 minutter. Hæld grøntsagerne i en skål ved siden af kødet. Steg æggene, indtil hviderne er faste og blommerne stadig er flydende.
Step 3

100 g mayonnaise – 20 ml sriracha – 2 spsk. citronsaft – 1 fed hvidløg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 200 g tilberedte ris – 0,5 agurk – 1 spsk. forårsløg
Hak forårsløg og agurk. Bland mayonnaise med sriracha, citronsaft, presset hvidløg og Kikkoman sojasauce.
Fordel de tilberedte ris i to skåle. Tilsæt agurk, læg æggene oven på retten og drys med forårsløg.
Server med halvdelen af sriracha-mayoen. Gem den anden halvdel til næste opskrift – omelet med grøntsager.
Tip:
Du kan også bruge svinekød eller andekød i stedet for oksekød.
Kødboller glaseret i sriracha-sauce med ris


Step 1

400 g hakket oksekød – 1 spsk. stegeolie – 1 gulerod – 1 fed hvidløg – 1 løg
Læg kødet i en skål. Skræl og riv guleroden, pres hvidløg gennem en hvidløgspresser, og skær løget i tern.
Steg løg, gulerod og hvidløg i olie. Hæld grøntsagerne i skålen med kødet.
Step 2

1 æg – 40 g brødkrummer – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. peber
Tilsæt æg, brødkrummer, Kikkoman sojasauce og peber til skålen med kød og grøntsager. Bland det hele godt sammen. Form farsen i valnøddestore bolde og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 190 °C i 20 minutter.
Step 3

100 ml sriracha – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 spsk. honning – 0,5 tsk. stødt ingefær – 2 fed hvidløg
Hæld sriracha, Kikkoman sojasauce, honning, stødt ingefær og pressede hvidløgsfed i en gryde og kog det i ca. 15 minutter, indtil saucen begynder at tykne.
Hæld de bagte kødboller ned i saucen og bland det hele godt sammen.
Step 4

300 g tilberedte ris – 1 spsk. forårsløg – 1 spsk. sesamfrø
Hak forårsløg. Hæld risen ned i madkasserne, anret kødbollerne ovenpå og hæld den resterende sauce over. Pynt med forårsløg og sesamfrø.
Tip
Få mere at vide