Frokostretter – luftig omelet, krydrede kødboller med ris, bowl med oksekød

En omelet fyldt med grøntsager til at starte dagen med. Kødboller af oksekød i en krydret sauce som hovedret og en bowl med kød, friske grøntsager og ris. Tre måltider, du kan tilberede på én gang uden besvær.

Ingredienser

600 g
hakket oksekød
7 spsk.
stegeolie
2 
gulerødder
5 
fed hvidløg
3 
løg
7 
æg
40 g
brødkrummer
1 ½ tsk.
peber
170 ml
sriracha
2 spsk.
honning
1 tsk.
stødt ingefær
500 g
tilberedte ris
3 spsk.
forårsløg
1 spsk.
sesamfrø
1 
rød peberfrugt
100 g
mayonnaise
2 spsk.
citronsaft
 ½ 
grøn agurk
1 spsk.
hvedemel

Omelet med grøntsager

Omelet med grøntsager
Omelet med grøntsager

Step 1

1 spsk. stegeolie – 1  løg – 0,5  gulerod – 0,5  rød peberfrugt – 0,25 tsk. peber – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce0,5 spsk. forårsløg

Skær gulerod og peberfrugt i strimler og hak løg og forårsløg. Steg løget i olie, indtil det begynder at blive gyldent. Tilsæt derpå gulerod og peberfrugt. Tilsæt peber og Kikkoman sojasauce. Drys til sidst med forårsløg og stil blandingen til side.

Step 2

4  æg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce0,25 tsk. peber – 1 spsk. hvedemel

Skil æggehviderne fra æggeblommerne. Hæld hviderne i en stor skål og pisk dem, indtil de er stive. Tilsæt æggeblommerne blandet med Kikkoman sojasauce og peber. Pisk ved lav hastighed. Sigt melet i og bland det forsigtigt sammen. 

Step 3

1 spsk. stegeolie

Opvarm olien på en stegepande og fordel det over hele panden. Hæld halvdelen af omeletblandingen på panden. Steg den over lav varme i 1-2 minutter og tilsæt så halvdelen af de tilberedte grøntsager ovenpå. Læg låg på panden og steg i yderligere 4 minutter ved lav varme. Fjern omeletten fra panden. Gentag processen med den resterende ægge- og grøntsagsblanding. 

Step 4

Mayo-sriracha-sauce fra opskriften ”bowl med oksekød og grøntsager” – 0,5 spsk. forårsløg

Hak forårsløget. Fold omeletterne på midten og læg dem i en madkasse. Server dem sammen med sriracha-mayo og forårsløg.

Tip

Næringsindhold:1754 kJ / 419 kcal
31,1 gFedt
16,3 gProtein
17,4 gKulhydrater

Bowl med oksekød og grøntsager

Bowl med oksekød og grøntsager
Bowl med oksekød og grøntsager

Step 1

2 spsk. stegeolie – 1  løg – 1  fed hvidløg – 0,5 tsk. stødt ingefær – 200 g hakket kød – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce50 ml sriracha

Hak løg og hvidløg. Opvarm olien på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Tilsæt derpå ingefær, bland det med løg og hvidløg, og tilsæt det hakkede kød. Steg kødet brunt på panden. 
Bland Kikkoman sojasauce og sriracha sammen. Hæld blandingen over kødet og steg det hele i 1 minut. Hæld kødet i en skål. 

Step 2

2 spsk. stegeolie – 0,5  rød peberfrugt – 0,5  gulerod – 2  æg

Skær gulerod og rød peberfrugt i strimler. Hæld olie på en pande og steg gulerod og peberfrugt ved høj varme i 2 minutter. Hæld grøntsagerne i en skål ved siden af kødet. Steg æggene, indtil hviderne er faste og blommerne stadig er flydende. 

Step 3

100 g mayonnaise – 20 ml sriracha – 2 spsk. citronsaft – 1  fed hvidløg – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce200 g tilberedte ris – 0,5  agurk – 1 spsk. forårsløg

Hak forårsløg og agurk. Bland mayonnaise med sriracha, citronsaft, presset hvidløg og Kikkoman sojasauce. 
Fordel de tilberedte ris i to skåle. Tilsæt agurk, læg æggene oven på retten og drys med forårsløg.  
Server med halvdelen af sriracha-mayoen. Gem den anden halvdel til næste opskrift – omelet med grøntsager.

Tip:

Du kan også bruge svinekød eller andekød i stedet for oksekød.

Næringsindhold:2914 kJ / 696 kcal
54,5 gFedt
31,8 gProtein
18 gKulhydrater

Kødboller glaseret i sriracha-sauce med ris

Kødboller glaseret i sriracha-sauce med ris
Kødboller glaseret i sriracha-sauce med ris

Step 1

400 g hakket oksekød – 1 spsk. stegeolie – 1  gulerod – 1  fed hvidløg – 1  løg

Læg kødet i en skål. Skræl og riv guleroden, pres hvidløg gennem en hvidløgspresser, og skær løget i tern. 
Steg løg, gulerod og hvidløg i olie. Hæld grøntsagerne i skålen med kødet. 

Step 2

1  æg – 40 g brødkrummer – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. peber

Tilsæt æg, brødkrummer, Kikkoman sojasauce og peber til skålen med kød og grøntsager. Bland det hele godt sammen. Form farsen i valnøddestore bolde og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 190 °C i 20 minutter. 

Step 3

100 ml sriracha – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. honning – 0,5 tsk. stødt ingefær – 2  fed hvidløg

Hæld sriracha, Kikkoman sojasauce, honning, stødt ingefær og pressede hvidløgsfed i en gryde og kog det i ca. 15 minutter, indtil saucen begynder at tykne. 
Hæld de bagte kødboller ned i saucen og bland det hele godt sammen.

Step 4

300 g tilberedte ris – 1 spsk. forårsløg – 1 spsk. sesamfrø

Hak forårsløg. Hæld risen ned i madkasserne, anret kødbollerne ovenpå og hæld den resterende sauce over. Pynt med forårsløg og sesamfrø. 

Tip

Næringsindhold:2613 kJ / 624 kcal
24,1 gFedt
53,1 gProtein
46,5 gKulhydrater

Få mere at vide

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Er du interesseret i spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer?

Til nyhedsbrevet