

Frokostretter – bagte kartofler, ciabatta med burrata og gnocchi
Sprøde kartofler med citron og timian serveret med yoghurtsauce. En sandwich fyldt med burrata og prosciutto og hjemmelavede gnocchi. Tre retter, der alle er fyldt med smag og er baseret på de samme ingredienser. Det gør det nemt at planlægge og tilberede dem efter hinanden.
Ingredienser
Gnocchi med prosciutto, rød peberfrugt, svampe, cherrytomater og burrata


Step 1

400 g kartofler – 80 g mel – 1 æg – 1 tsk. salt
Kog kartoflerne med skræl på. Pil dem, så snart de er kølet lidt af, og mos dem. Tilsæt mel og æg og saml det hele til en gnocchidej. Del dejen op i to portioner, og tril hver portion til en lang rulle på en meldækket bordplade. Skær rullerne ud i 3 cm store stykker.
Kog gnocchi i saltet vand, indtil de er bløde – ca. 3 minutter efter, at de er kommet op til overfladen.
Step 2

1 løg – 1 fed hvidløg – 0,5 rød peberfrugt – 100 g svampe – 200 g cherrytomater – 100 g prosciutto crudo – 1 spsk. olivenolie – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 50 ml fløde 30 %
Hak løg og hvidløg. Skær peberfrugt og svampe i skiver, og halver tomaterne. Skær skinken i strimler. Steg løgene i olivenolie. Tilsæt hvidløg og steg det i et halvt minut. Tilsæt peberfrugt og svampe og steg i 3 minutter. Tilsæt skinke og steg i yderligere 2 minutter, og tilsæt derpå tomater. Tilsæt Kikkoman sojasauce og fløde.
Bland det hele godt sammen, og lad det simre i ca. 3 minutter.
Step 3

125 g burrata – 1 spsk. hakket basilikum – 0,25 tsk. peber
Hæld de færdige gnocchi, burrata og basilikum ned i saucen. Server retten med friskmalet peber.
Tip:
For at spare tid kan du bruge færdigkøbte gnocchi, som kan købes i mange butikker. Det kan dog godt betale sig at tilberede dem selv.
Ciabattabrød med grillet peberfrugt, burrata, prosciutto crudo og karamelliserede svampe


Step 1

2 ciabattabrød – 150 g græsk yoghurt – 1 fed hvidløg – 2 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. hakket basilikum – 1 spsk. timianblade – 30 g spinatblade – 0,5 citron – 1 tsk. honning
Skær ciabattabrødene over på langs. Grill dem på de skårne sider.
Bland yoghurt, hvidløg, Kikkoman sojasauce, krydderurter, citronsaft og honning til en jævn sauce.
Smør det på brødbundene.
Step 2

0,5 rød peberfrugt – 1 spsk. olivenolie – 1 tsk. smør – 100 g svampe – 2 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. honning
Skær peberfrugten i brede strimler. Pensl med olivenolie og grill strimlerne. Stil dem derefter til side.
Skær svampene i kvarte. Opvarm smør på en pande, tilsæt svampene og steg i 2 minutter ved høj varme. Tilsæt Kikkoman sojasauce og honning. Skru ned for varmen og steg i yderligere 1 minut, indtil svampene begynder at karamellisere.
Step 3

125 g burrata – 100 g prosciutto crudo
Læg den grillede peberfrugt, burrata, skinke og svampe på brødbundene med kryddersaucen. Læg lågene ovenpå.
Tip
Bagte kartofler med soja, citron- og timianyoghurt og fetaost


Step 1

600 g kartofler – 0,5 tsk. salt
Kog kartoflerne med skræl i saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem tørre.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og knus hver kartoffel med bunden af en krukke eller et glas.
Step 2

2 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 3 spsk. olivenolie – 0,25 tsk. peber – 0,5 citron – 0,5 spsk. timianblade
Riv skallen af og pres saften ud af citronen.
Bland Kikkoman sojasauce, olivenolie, peber, citronsaft, citronskal og timian sammen i en skål. Pensl hver kartoffel med marinaden.
Bag ved 200 °C i ca. 30 minutter.
Step 3

150 g græsk yoghurt – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 0,5 citron – 80 g fetaost – 1 fed hvidløg – 0,5 spsk. timianblade
Bland yoghurt med Kikkoman sojasauce, citronsaft, knust fetaost og et presset fed hvidløg.
Hæld saucen over de bagte kartofler.
Drys med frisk timian og citronskal.
Tip:
Du kan erstatte timian med dine yndlingskrydderurter. Rosmarin, mynte eller koriander passer godt til retten.
Få mere at vide