

Veganske frokostretter – græskarvaffel, blomkålskarry og tortilla med blomkål.
En lækker trio af veganske lækkerier: Vafler af græskar og gulerod med krydret tempeh, en kraftig karrysuppe med blomkål og spinat samt grøntsager og aromatisk, grillet blomkål i en tortilla-wrap. Minimal indkøb med maksimal smag.
Ingredienser
Tortilla med teriyaki-blomkål, romainesalat og tomater


Step 1

200 g blomkål – 100 g hvedemel – 1 tsk. røget paprikapulver – 0,5 tsk. peber – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 60 ml vand – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie
Skær blomkålen i buketter.
Bland mel, røget paprika, peber, Kikkoman sojasauce med mindre salt, vand og Kikkoman ristet sesamolie, indtil dejen er jævn. Dyp hver buket i dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag det hele i 20 minutter ved 220 °C.
Step 2

120 ml Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristet Hvidløg – 1 romainesalat – 1 tomat – 2 tortillas
Dyp de bagte blomkålsbuketter i Kikkoman teriyaki sauce med hvidløg og læg dem tilbage på bagepladen. Bag dem i yderligere 5 minutter. Træk salatbladene fra hinanden og skær tomaten i både.
Fordel den øvrige Kikkoman teriyaki sauce med hvidløg på de to tortillas, tilsæt salat, blomkål og tomater, og rul det hele sammen.
Tip:
Du kan berige tortillarullerne ved at tilføje flere grøntsager, såsom rødløg, peberfrugt eller frisk agurk.
Karryret med blomkål, cashewnødder og spinat med ris


Step 1

3 tomater – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 løg – 1 fed hvidløg – 1 tsk. karrypasta – 50 g spinat – 120 ml vand – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt
Blancher og flå tomaterne. Skær dem derefter i tern. Hak og steg løget i Kikkoman sesamolie. Tilsæt hvidløg og karrypasta, og bland det hele sammen. Tilsæt derefter spinat, tomater, vand og Kikkoman sojasauce med mindre salt.
Step 2

200 g blomkål – 250 ml kokosmælk
Skær blomkålen ud i buketter. Tilsæt blomkål og kokosmælk til saucen. Læg låg på og kog i 10 minutter.
Step 3

40 g cashewnødder – 100 g ris – 1 bundt koriander
Rist cashewnødderne på en tør pande.
Kog risen og læg den i madpakkerne. Hæld karrysaucen over risen og drys med de ristede nødder og frisk koriander.
Tip:
For en mere krydret ret kan du anvende mere karrypasta eller smage retten til med en smule chili.
Veganske vafler med græskar og gulerod med tempeh, serveret med svampe og spinat


Step 1

320 g vegansk yoghurt naturel – 120 ml plantebaseret mælk – 60 g græskarpure – 1 gulerod – 150 g hvedemel – 1 tsk. bagepulver – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt
Riv guleroden. Bland yoghurt med plantemælk, græskarpure, gulerod, mel, bagepulver og Kikkoman sojasauce med mindre salt.
Bag 2 eller 4 vafler af dejen (afhængigt af størrelsen på dit vaffeljern – hvis du bruger et stort vaffeljern, kan du bage 2 vafler af ingredienserne).
Step 2

100 g tempeh – 100 g svampe – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 spsk. sriracha sauce – 1,5 Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 spsk. brun farin
Skær tempeh i tern og skær svampene i kvarte.
Bland Kikkoman sojasauce med mindre salt, sriracha, 1 spsk. Kikkoman sesamolie og sukker i en skål. Mariner tempeh i blandingen i 15 minutter.
Hæld den resterende ½ spsk. Kikkoman sesamolie på en pande. Tilsæt svampene og steg dem i 1 minut. Tilsæt tempeh sammen med marinaden og steg det hele i 3 minutter.
Step 3

0,5 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 fed hvidløg – 100 g spinat – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt
Hak hvidløg og steg det sammen med spinat i Kikkoman sesamolie. Tilsæt Kikkoman sojasauce med mindre salt og bland det hele sammen.
Step 4

Server svampe og tempeh med spinat oven på de færdige vafler.
Tip:
Du kan også bruge cremet tofu i stedet for tempeh.
Få mere at vide