Veganske frokostretter – græskarvaffel, blomkålskarry og tortilla med blomkål.

En lækker trio af veganske lækkerier: Vafler af græskar og gulerod med krydret tempeh, en kraftig karrysuppe med blomkål og spinat samt grøntsager og aromatisk, grillet blomkål i en tortilla-wrap. Minimal indkøb med maksimal smag.

Ingredienser

320 g
vegansk yoghurt naturel
120 ml
plantebaseret mælk
60 g
græskarpure
1 
gulerod
250 g
hvedemel
1 tsk.
bagepulver
100 g
tempeh
100 g
svampe
1 spsk.
sriracha
1 spsk.
brun farin
2 
fed hvidløg
150 g
spinat
1 
løg
1 tsk.
karrypasta
4 
tomater
400 g
blomkål
250 ml
kokosmælk
40 g
cashewnødder
100 g
ris
1 bundt
koriander
1 tsk.
røget paprikapulver
 ½ tsk.
peber
180 ml
vand
1 
romainesalat
2 
tortillas

Tortilla med teriyaki-blomkål, romainesalat og tomater

Tortilla med teriyaki-blomkål, romainesalat og tomater
Tortilla med teriyaki-blomkål, romainesalat og tomater

Step 1

200 g blomkål – 100 g hvedemel – 1 tsk. røget paprikapulver – 0,5 tsk. peber – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt60 ml vand – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie

Skær blomkålen i buketter. 
Bland mel, røget paprika, peber, Kikkoman sojasauce med mindre salt, vand og Kikkoman ristet sesamolie, indtil dejen er jævn. Dyp hver buket i dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag det hele i 20 minutter ved 220 °C.

Step 2

120 ml Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristet Hvidløg1  romainesalat – 1  tomat – 2  tortillas

Dyp de bagte blomkålsbuketter i Kikkoman teriyaki sauce med hvidløg og læg dem tilbage på bagepladen. Bag dem i yderligere 5 minutter. Træk salatbladene fra hinanden og skær tomaten i både. 
Fordel den øvrige Kikkoman teriyaki sauce med hvidløg på de to tortillas, tilsæt salat, blomkål og tomater, og rul det hele sammen. 

Tip:

Du kan berige tortillarullerne ved at tilføje flere grøntsager, såsom rødløg, peberfrugt eller frisk agurk.

Næringsindhold:2937.17 kJ / 702 kcal
25 gFedt
17,8 gProtein
90 gKulhydrater

Karryret med blomkål, cashewnødder og spinat med ris

Karryret med blomkål, cashewnødder og spinat med ris
Karryret med blomkål, cashewnødder og spinat med ris

Step 1

3  tomater – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1  løg – 1  fed hvidløg – 1 tsk. karrypasta – 50 g spinat – 120 ml vand – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Blancher og flå tomaterne. Skær dem derefter i tern. Hak og steg løget i Kikkoman sesamolie. Tilsæt hvidløg og karrypasta, og bland det hele sammen. Tilsæt derefter spinat, tomater, vand og Kikkoman sojasauce med mindre salt. 

Step 2

200 g blomkål – 250 ml kokosmælk

Skær blomkålen ud i buketter. Tilsæt blomkål og kokosmælk til saucen. Læg låg på og kog i 10 minutter. 

Step 3

40 g cashewnødder – 100 g ris – 1 bundt koriander

Rist cashewnødderne på en tør pande. 
Kog risen og læg den i madpakkerne. Hæld karrysaucen over risen og drys med de ristede nødder og frisk koriander. 

Tip:

For en mere krydret ret kan du anvende mere karrypasta eller smage retten til med en smule chili.

Næringsindhold:2022 kJ / 483 kcal
35,5 gFedt
13 gProtein
31,7 gKulhydrater

Veganske vafler med græskar og gulerod med tempeh, serveret med svampe og spinat

Veganske vafler med græskar og gulerod med tempeh, serveret med svampe og spinat
Veganske vafler med græskar og gulerod med tempeh, serveret med svampe og spinat

Step 1

320 g vegansk yoghurt naturel – 120 ml plantebaseret mælk – 60 g græskarpure – 1  gulerod – 150 g hvedemel – 1 tsk. bagepulver – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Riv guleroden. Bland yoghurt med plantemælk, græskarpure, gulerod, mel, bagepulver og Kikkoman sojasauce med mindre salt. 
Bag 2 eller 4 vafler af dejen (afhængigt af størrelsen på dit vaffeljern – hvis du bruger et stort vaffeljern, kan du bage 2 vafler af ingredienserne).  

Step 2

100 g tempeh – 100 g svampe – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 spsk. sriracha sauce – 1,5  Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. brun farin

Skær tempeh i tern og skær svampene i kvarte. 
Bland Kikkoman sojasauce med mindre salt, sriracha, 1 spsk. Kikkoman sesamolie og sukker i en skål. Mariner tempeh i blandingen i 15 minutter. 
Hæld den resterende ½ spsk. Kikkoman sesamolie på en pande. Tilsæt svampene og steg dem i 1 minut. Tilsæt tempeh sammen med marinaden og steg det hele i 3 minutter.  

Step 3

0,5 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1  fed hvidløg – 100 g spinat – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Hak hvidløg og steg det sammen med spinat i Kikkoman sesamolie. Tilsæt Kikkoman sojasauce med mindre salt og bland det hele sammen. 

Step 4

Server svampe og tempeh med spinat oven på de færdige vafler. 

Tip:

Du kan også bruge cremet tofu i stedet for tempeh.

Næringsindhold:2939 kJ / 702 kcal
20 gFedt
24 gProtein
97,7 gKulhydrater

Få mere at vide

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Er du interesseret i spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer?

Til nyhedsbrevet