

Italiensk-mexicansk fusionsmad med sojasauce
Hakket oksekød, svampe, løg og tomater danner basis for disse fem variationer. Lav en stor portion på én gang og server derefter med pasta, hirse eller tortillas – alle retter rundes af ved tomatsaucen, der er smagt til med Kikkoman sojasauce.
Ingredienser
Quesadilla med oksekød og svampe


Step 1

200 g hakkede tomater på dåse – 1 fed hvidløg, hakket – 0,5 rød chili, hakket – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 3 spsk. sukker – 3 spsk. riseddike
Blend de hakkede tomater, hvidløg, rød chili og Kikkoman sojasauce sammen. Hæld blandingen i en lille gryde. Tilsæt sukker og eddike og lad det hele derefter simre på lavt blus under omrøring, indtil saucen begynder at tykne.
Step 2

1 spsk. planteolie – 0,5 løg, hakket – 100 g svampe – 150 g hakket oksekød – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 g hakket koriander – 50 g revet ost (f.eks. cheddar)
Skær svampene i tynde skiver. Opvarm olien på en pande og steg det hakkede løg i 1-2 minutter. Tilsæt svampene og steg i yderligere 3 minutter. Rør det hakkede kød og Kikkoman sojasauce i, og steg det hele, indtil kødet begynder at brune. Tilsæt hakket koriander og 50 g af den revne ost. Bland alt godt sammen, og stil det til side.
Step 3

2 tortillas – 50 g revet ost (f.eks. cheddar)
Læg en tortilla på en tør pande. Fordel fyldet på den ene halvdel, drys med 50 g revet ost, og fold den anden halvdel ovenpå – eller, hvis du bruger to, læg den anden tortilla ovenpå. Steg tortillaen på begge sider, indtil den er gylden og sprød. Server den med den krydrede tomatsauce.
Tip
Den krydrede tomatsauce kan tilberedes i forvejen og fungerer også godt med de andre opskrifter i denne opskriftssamling. Så snart tortillaen er færdigtilberedt, kan den skæres i stykker og serveres lun, enten som snack eller fingerfood.
Burrito med oksekød, svampe og majs


Step 1

100 g svampe – 0,5 løg – 0,5 rød chili – 1 spsk. planteolie – 200 spsk. oksekød – 0,5 rød peberfrugt – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 200 g majs på dåse – 1 g hakket koriander
Skær svampene i skiver, hak løget og den røde chili fint, og skær peberfrugten i tern. Opvarm planteolien på en pande, og steg løg, chili og svampe i 1 minut. Tilsæt det hakkede oksekød og Kikkoman sojasauce, og steg det under konstant omrøring i 2 minutter. Tilsæt peberfrugten, og fortsæt stegningen, indtil kødet begynder at tage farve, og peberfrugten bliver mør. Tilsæt majs, og varm det hele godt igennem i ca. 2 minutter. Drys lidt hakket koriander over, bland det godt sammen, og lad blandingen køle af.
Step 2

2 spsk. crème fraiche – 1 fed hvidløg, knust – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 tortillas
Bland créme fraiche med det knuste hvidløg og Kikkoman sojasauce. Fordel fyldet fra step 1 på de to tortillas, smør saucen ud, rul dem stramt sammen, og steg de fyldte wraps, indtil de er gyldenbrune.
Tip
Du kan rulle de to burritos i folie, hvis de skal tages med. Hvis du ønsker lidt mere smag, kan du tilsætte lidt ekstra rød chili eller en smule srirachasauce til kødet.
Hirsebøffer med svampe og ost


Step 1

100 g hirsegryn – 1 spsk. planteolie – 100 g svampe – 0,5 løg, hakket – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Kog hirsen i henhold til pakkens anvisninger, indtil den er luftig. Skær svampene i tynde skiver. Varm 1 spsk. olie på en pande og steg løget i 1 minut. Tilsæt derpå svampene og steg dem i 3-4 minutter, indtil de begynder at falde sammen. Hæld Kikkoman sojasauce på panden, rør det hele godt sammen, og lad det køle af.
Step 2

50 g revet ost (f.eks. cheddar) – 1 æg – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. hvedemel – 4 spsk. rasp – 1 spsk. planteolie
Så snart blandingen er afkølet, blandes de stegte svampe med hirsen. Tilsæt den revne ost, æg, Kikkoman sojasauce og hvedemel. Bland det hele godt sammen, og form massen til bøffer (f.eks. 6-8 små bøffer). Vend dem i rasp, og steg dem i olie i 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.
Step 3

2 tomater – 0,5 løg, hakket – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 2 g hakket koriander – 1 spsk. ristede peanuts
Skær tomaterne i tern, og hak løget fint. Tilsæt Kikkoman sojasauce, Kikkoman sesamolie og hakket koriander. Bland det hele godt sammen. Læg salaten på en tallerken med de stegte hirsebøffer, og drys med peanuts inden servering.
Tip
Hvis du ønsker at gøre bøfferne mere faste, kan du køle blandingen, inden du former bøfferne. Hvis du ønsker en glutenfri udgave, kan du anvende stødte cornflakes i stedet for rasp.
Pastasalat med oksekød og svampe


Step 1

1 spsk. planteolie – 200 g hakket oksekød – 100 g svampe i skiver – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Varm olien på en pande, og steg det hakkede kød under konstant omrøring, indtil al væden er fordampet. Tilsæt svampe i skiver og Kikkoman sojasauce, og steg det hele i yderligere 2 minutter. Lad blandingen derefter køle af.
Step 2

0,5 rød peberfrugt – 0,5 løg – 200 g penne pasta – 200 g majs på dåse
Kog penne i henhold til pakkens anvisninger. Skær peberfrugt og løg i tern. Læg de kogte penne i en stor skål. Tilsæt grøntsagerne, de drænede majskorn og den afkølede oksekødsblanding med svampe.
Step 3

1 spsk. mayonnaise – 1 spsk. ketchup – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 spsk. ristede peanuts – 1 spsk. forårsløg, hakket
Salaten smager endnu bedre efter et par timer på køl, og den er perfekt som madpakke. Du kan tilsætte rucola eller anden salat for at give pastasalaten et frisk pift.
Tip
Salaten smager endnu bedre efter et par timer på køl, og den er perfekt som madpakke. Du kan tilsætte rucola eller anden salat for at give pastasalaten et frisk pift.
Pasta bolognese med sojasauce


Step 1

200 g penne pasta – 1 spsk. planteolie – 0,5 løg – 2 fed hvidløg – 300 g hakket oksekød
Kog penne i henhold til pakkens anvisninger. Opvarm olien og steg løg og hvidløg i 1 minut. Tilsæt hakket oksekød og steg det i 3 minutter under konstant omrøring.
Step 2

400 g hakkede tomater på dåse – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 g hakket koriander
Tilsæt de hakkede tomater og Kikkoman sojasauce til kødet. Læg låg på og lad det hele simre i 20 minutter. Vend den færdige sauce med de kogte penne og drys med hakket koriander.
Tip
For at give smagen mere dybde kan du tilsætte en smule rødvin til saucen, mens den simrer. Retten kan med fordel fryses, så overvej at lave en større portion. Hvis du ønsker en glutenfri udgave, kan du anvende pasta af linser eller ris.
Få mere at vide