

Penne arrabiata med tomat og chilisauce
Klassisk italienske smage møder asiatiske smage: Denne krydrede tomatsauce med Kikkoman sojasauce og Kikkoman kimchi chilisauce omslutter de kogte penne al dente og toppes med parmesan og ristede pinjekerner.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

2 røde snackpeber (eller 1 rød peberfrugt) – 200 g små cocktailtomater med stilk – 1 spsk. olivenolie – 1 tsk. brun farin (eller 1 tsk. Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil) – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Forvarm ovnen til 200˚C. Skær rød peberfrugt i ringe. Bland dem med tomater, olie, brun farin og Kikkoman sojasauce. Fordel det hele i et ovnfast fad, og bag det i den forvarmede ovn i 10-15 minutter, indtil tomaterne begynder at sprække.
Step 2

2 fed hvidløg – 3 spsk. tomatpuré – 1 spsk. olivenolie – 2 tsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi – 600 g hakkede tomater (på dåse) – 1 tsk. brun farin (eller 1 tsk. Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil) – 40 g pinjekerner
Hak hvidløg fint, og steg det i den opvarmede olie sammen med tomatpuré. Tilsæt Kikkoman kimchi chilisauce, hakkede tomater og brun farin. Bring det hele i kog, og lad det simre uden låg i 10 minutter under jævnlig omrøring. Hak pinjekernerne groft, og rist dem i en lille teflonpande, indtil de er gyldenbrune.
Step 3

300 g nudler, f.eks. penne, rigatoni eller tortiglioni – ¼ bundt basilikum – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 80 g stykke parmesan
Tilbered nudlerne i henhold til pakkens anvisninger, og sørg for at gemme lidt pastavand, når vandet hældes fra. Hak basilikum og rør halvdelen i saucen. Smag saucen til med Kikkoman sojasauce. Vend nudlerne i saucen sammen med de ristede peberfrugter og en smule af det gemte pastavand. Server retten på tallerkener, og pynt med de bagte tomater, det resterende basilikum og pinjekerner. Riv til sidst lidt parmesanost over den færdige ret.
Tip:
For en luksusudgave kan der tilsættes små kødboller, rejer eller stykker af laks til saucen. For en vegansk udgave kan parmesanosten erstattes af et plantebaseret ostealternativ.
Opskrifts-ID: 1499
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide