

Rød thai-karry med kylling og kokos
Denne populære thailandske klassiker er fyldt med sprøde grøntsager, mør kylling og en fyldig, cremet kokossauce – smagt til med en rød karrypasta og Kikkoman sojasauce for en afbalanceret styrke.
Ingredienser
Krydrede nødder:
Karry:
Fremgangsmåde
Step 1

50 g blandede nødder, f.eks. cashewnødder, hasselnødder, pekannødder, peanuts – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. brun farin
Hak nødderne groft. Opvarm Kikkoman sojasauce med brun farin, og tilsæt nødderne, så de bliver glaseret. Læg dem over på en bageplade, og lad dem køle af.
Step 2

200 g ris, f.eks. basmatiris – 500 g kyllingebrystfilet – 2 røde peberfrugter – 1 bundt bundt forårsløg – 2 gulerødder – 200 g sukkerærter (eller frosne ærter eller grønne bønner) – 2 tsk. rød karrypasta – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 400 ml kokosmælk – 75 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Kog risen i henhold til pakkens anvisninger. Skær kyllingekødet i mindre stykker. Skær peberfrugt i strimler, forårsløg i ringe, gulerødder i skiver, og halvér sukkerærterne. Steg karrypastaen i varm Kikkoman sesamolie i en wok. Tilsæt kokosmælk, ca. 100 ml vand og Kikkoman sojasauce, og bring det hele i kog.
Step 3

Enkelte korianderblade (eller thaibasilikum)
Tilsæt kyllingekødet, og lad det simre i ca. 5 minutter. Tilsæt grøntsager, og lad dem koge med i 5 minutter. Skær korianderbladene i strimler. Pynt den færdige karry med koriander og de krydrede nødder, og server retten med ris.
Tip:
Hvis du ønsker en mere luksusudgave, kan du tilberede karryretten med rejer i stedet for kylling.
Alt afhængigt af årstiden kan du også bruge andre grøntsager, såsom broccoli, squash, svampe, aubergine eller grønne bønner. De fungerer alle godt i karryretten.
Opskrifts-ID: 1501
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide