

Tempura med skaldyr og grøntsager
Tempura er en klassisk japansk ret bestående af panerede, dybstegte ingredienser. Denne udgave kombinerer skaldyr og årstidens grøntsager i en sprød, luftig panade. Retten serveres med en let, krydret dip lavet af sojasauce og mirin.
Ingredienser
Tempura sauce:
Dej:
Andre ingredienser:
Fremgangsmåde
Step 1

300 ml grøntsags- eller fiskebouillon – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil – 2 tsk. sukker – 150 g kinaradise (daikon) – 30 g ingefær
Bland grøntsagsbouillon, Kikkoman sojasauce, Kikkoman krydderi i mirin-stil og sukker i en gryde, og varm blandingen til saucen op. Fjern gryden fra varmen, før saucen kommer i kog, og stil den til side. Skræl og riv kinaradise og ingefær fint, og lad begge dele dryppe af i en si.
Step 2

400 ml danskvand – 1 æg – 200 g mel – 60 g majsstivelse
Pisk danskvand og æg sammen. Bland mel og majsmel, og rør derefter blandingen af danskvand og æg i lidt ad gangen. Køl dejen.
Step 3

150 g blækspruttefilet eller calamares – 10 rå kæmperejer, pillede – 8 friske shiitake-svampe – 1 rød peberfrugt – 1 squash – 1 sød kartoffel – 1 aubergine
Skær blæksprutten i stykker på 2 x 4 cm. Dup rejerne tørre. Halver shiitake-svampene. Skær den røde peberfrugt i stykker på 2 x 4 cm. Skær squash og sød kartoffel i skiver på ca. 8 mm. Skær auberginen i 4 stykker på langs, og rids skindet diagonalt.
Step 4

2 spsk. mel – 1 liter solsikkeolie til dybstegning
Vend alle ingredienserne i melet, ryst overskydende mel af, dyp dem i dejen fra step 2, og dybsteg dem i varm olie ved ca. 170°C, indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Step 5

Anret den færdige tempura på tallerkener, og server med saucen fra step 1. Tilsæt revet kinaradise og ingefær, inden servering.
Tip:
Du kan også bruge postevand, hvis du ikke har danskvand. Danskvand vil dog hjælpe med at gøre dejen ekstra luftig og sprød, når den steges.
Opskrifts-ID: 1504
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide