Tempura med skaldyr og grøntsager
Tempura med skaldyr og grøntsager

Tempura med skaldyr og grøntsager

5 3 Bedømmelse
Samlet tid 45 min.
15 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

Tempura er en klassisk japansk ret bestående af panerede, dybstegte ingredienser. Denne udgave kombinerer skaldyr og årstidens grøntsager i en sprød, luftig panade. Retten serveres med en let, krydret dip lavet af sojasauce og mirin.

Ingredienser

4 Portioner

Tempura sauce:

300 ml
grøntsags- eller fiskebouillon
2 tsk.
sukker
150 g
kinaradise (daikon)
30 g
ingefær

Dej:

400 ml
danskvand
1 
æg
200 g
mel
60 g
majsstivelse

Andre ingredienser:

150 g
blækspruttefilet eller calamares
10 
rå kæmperejer, pillede
8 
friske shiitake-svampe
1 
rød peberfrugt
1 
squash
1 
sød kartoffel
1 
aubergine
2 spsk.
mel
1 liter
solsikkeolie til dybstegning
Næringsindhold:1.515 kJ / 362 kcal
14,2 gFedt
20,5 gProtein
38,9 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

300 ml grøntsags- eller fiskebouillon – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil2 tsk. sukker – 150 g kinaradise (daikon) – 30 g ingefær

Bland grøntsagsbouillon, Kikkoman sojasauce, Kikkoman krydderi i mirin-stil og sukker i en gryde, og varm blandingen til saucen op. Fjern gryden fra varmen, før saucen kommer i kog, og stil den til side. Skræl og riv kinaradise og ingefær fint, og lad begge dele dryppe af i en si.

Step 2

400 ml danskvand – 1  æg – 200 g mel – 60 g majsstivelse

Pisk danskvand og æg sammen. Bland mel og majsmel, og rør derefter blandingen af danskvand og æg i lidt ad gangen. Køl dejen.

Step 3

150 g blækspruttefilet eller calamares – 10  rå kæmperejer, pillede – 8  friske shiitake-svampe – 1  rød peberfrugt – 1  squash – 1  sød kartoffel – 1  aubergine

Skær blæksprutten i stykker på 2 x 4 cm. Dup rejerne tørre. Halver shiitake-svampene. Skær den røde peberfrugt i stykker på 2 x 4 cm. Skær squash og sød kartoffel i skiver på ca. 8 mm. Skær auberginen i 4 stykker på langs, og rids skindet diagonalt.

Step 4

2 spsk. mel – 1 liter solsikkeolie til dybstegning

Vend alle ingredienserne i melet, ryst overskydende mel af, dyp dem i dejen fra step 2, og dybsteg dem i varm olie ved ca. 170°C, indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Step 5

Anret den færdige tempura på tallerkener, og server med saucen fra step 1. Tilsæt revet kinaradise og ingefær, inden servering.

Tip:

Du kan også bruge postevand, hvis du ikke har danskvand. Danskvand vil dog hjælpe med at gøre dejen ekstra luftig og sprød, når den steges.

Opskrifts-ID: 1504

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

300 ml grøntsags- eller fiskebouillon – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil2 tsk. sukker – 150 g kinaradise (daikon) – 30 g ingefær

Bland grøntsagsbouillon, Kikkoman sojasauce, Kikkoman krydderi i mirin-stil og sukker i en gryde, og varm blandingen til saucen op. Fjern gryden fra varmen, før saucen kommer i kog, og stil den til side. Skræl og riv kinaradise og ingefær fint, og lad begge dele dryppe af i en si.

400 ml danskvand – 1 æg – 200 g mel – 60 g majsstivelse

Pisk danskvand og æg sammen. Bland mel og majsmel, og rør derefter blandingen af danskvand og æg i lidt ad gangen. Køl dejen.

150 g blækspruttefilet eller calamares – 10 rå kæmperejer, pillede – 8 friske shiitake-svampe – 1 rød peberfrugt – 1 squash – 1 sød kartoffel – 1 aubergine

Skær blæksprutten i stykker på 2 x 4 cm. Dup rejerne tørre. Halver shiitake-svampene. Skær den røde peberfrugt i stykker på 2 x 4 cm. Skær squash og sød kartoffel i skiver på ca. 8 mm. Skær auberginen i 4 stykker på langs, og rids skindet diagonalt.

2 spsk. mel – 1 liter solsikkeolie til dybstegning

Vend alle ingredienserne i melet, ryst overskydende mel af, dyp dem i dejen fra step 2, og dybsteg dem i varm olie ved ca. 170°C, indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Anret den færdige tempura på tallerkener, og server med saucen fra step 1. Tilsæt revet kinaradise og ingefær, inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.