

Samosaer med kartofler og ærter
Hjemmelavet street food er det bedste! Disse sprøde dejpakker er fyldt med en krydret blanding af kartofler og ærter. De er smagt til med Kikkoman sojasauce og chili og er perfekte som snack eller som en sprød forret til enhver lejlighed.
Ingredienser
Drys:
Fremgangsmåde
Step 1

100 g melede kartofler – 1 lille gulerod – 1 lille løg – 1 tsk. planteolie – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. citronsaft
Skræl kartofler og gulerod, vask og hak løget fint, og steg det hele i opvarmet olie. Kog panden af med Kikkoman sojasauce, ca. 3 spsk. vand og citronsaft. Lad det hele simre uden låg i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring.
Step 2

70 g frosne ærter – Enkelte korianderblade (eller bredbladet persille) – 2 nip chiliflager (eller ½ tsk. Kikkoman krydret chilisauce til kimchi) – 2 nip stødt koriander – 2 nip stødt spidskommen – 2 nip stødt gurkemeje
Tilsæt ærter og tilbered det hele i yderligere 5 minutter, indtil væsken er fordampet. Hak korianderblade fint, rør dem i og smag fyldet til med krydderierne.
Step 3
275 g butterdej, afkølet – 1 æggeblomme – 1 spsk. sesamfrø – 1 spsk. chiliflager
Forvarm ovnen til 200˚C, og læg bagepapir på en bageplade. Rul butterdejen ud, skær den i 15 lige store firkanter (afhængigt af hvilken slags butterdej du køber), og læg ca. 1 lille tsk. fyld i midten af hver firkant. Fold firkanterne sammen til en lille trekant. Alternativ: Skær 4 cirkler på ca. 12 cm i diameter, og skær dem i halve. Fold den resterende dej ud i to yderligere cirkler og halver også dem. Form de halve dejcirkler til små kegler, fyld med ca. 1 tsk. fyld, og luk toppen grundigt. Fordel de samlede samosaer på bagepladen. Pisk æggeblommen sammen, og pensl samosaerne med ægget. Drys med sesamfrø og chiliflager, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter, indtil de er gyldenbrune. Samosaerne smager lækkert, uanset om de er varme eller kolde.
Tip:
Du kan forbedre fyldet med små rejer, tunfisk eller rød peberfrugt.
Server retten med Kikkoman sojasauce eller med Kikkoman kimchi chilisauce, hvis du godt kan lide det stærkt.
Hvis du dybsteger de foldede samosaer, bliver de endnu mere sprøde.
Du kan også lave din egen samosa-dej: Ælt 80 ml vand (kun det, du har brug for) med 135 g mel, 40 ml olie og en smule salt, indtil du har en glat dej. Form den til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 30 minutter. Rul dejen ud så tyndt som muligt (ca. 1 mm), skær den i den ønskede form, og fortsæt som beskrevet i opskriften. Dybsteg de fyldte samosaer.
Opskrifts-ID: 1502
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide