Butter chicken med ponzu og garam masala
Butter chicken med ponzu og garam masala

Butter chicken med ponzu og garam masala

5 3 Bedømmelse
Samlet tid 1 time 50 min.
25 min. Arbejdstid
25 min. Tilberedningstid
1 time Marineringstid

En favorit fra det indiske køkken: Mør kylling i en syrlig yoghurt-marinade med Kikkoman ponzu citrus sojasauce og en cremet sauce. Fyldig og beroligende hyggemad med et pift af garam masala.

Ingredienser

4 Portioner
600 g
kyllingebrystfilet
2 
fed hvidløg
1 stk.
stykke ingefær, ca. 2 cm
2 tsk.
paprikapulver
300 g
yoghurt
1 tsk.
cayennepeber
2 tsk.
garam masala
2 
løg
3 spsk.
smør
700 ml
tomatpassata (flaske eller dåse)
2 spsk.
tomatpuré
200 g
fløde
1 nip
stødt kanel
2 tsk.
honning (eller ahornsirup eller Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil)
Persille som pynt
Næringsindhold:2.005 kJ / 480 kcal
24,3 gFedt
43,2 gProtein
19,5 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

600 g kyllingebrystfilet – 2  fed hvidløg – 1 stk. ingefær, ca. 2 cm – 2 tsk. paprikapulver – 5 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer300 g yoghurt – 1 tsk. cayennepeber – 2 tsk. garam masala

Skær kyllingefileten i mindre stykker. Hak hvidløg og ingefær fint. Bland hvidløg og ingefær med paprikapulver, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og garam masala. Bland kyllingestykkerne i marinaden, og lad det hele marinere i minimum 1 time. Forvarm ovnen til 200˚C. Placer kyllingestykkerne i et ovnfast fad, og steg dem i ca. 25 minutter (eller steg dem i olie på en pande).

Step 2

2  løg – 1 ½ spsk. smør – 700 ml tomatpassata (flaske eller dåse) – 2 spsk. tomatpuré

Skær løg i tern, og steg dem i smeltet smør. Tilsæt tomatpassata og tomatpuré, og lad det hele simre i 20 minutter under jævnlig omrøring.

Step 3

1 ½ spsk. smør – 200 g fløde – 3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – En knivspids stødt kanel – 2 tsk. honning (eller ahornsirup eller Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil) – Persille som pynt

Tilsæt den bagte kylling (med marinaden, hvis du gerne vil), det resterende smør og fløde, og varm det kort op. Smag til med Kikkoman ponzu citrus sojasauce, krydderier og honning. Pynt med persille inden servering.

Tip:

Du kan erstatte Kikkoman ponzu citrus sojasauce med Kikkoman sojasauce og lidt lime- eller citronsaft. Prøv at erstatte tomatpuré med paprikapuré eller ajvar for en mere frugtagtig og aromatisk smag.

Opskrifts-ID: 1492

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

600 g kyllingebrystfilet – 2 fed hvidløg – 1 stk. ingefær, ca. 2 cm – 2 tsk. paprikapulver – 5 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer300 g yoghurt – 1 tsk. cayennepeber – 2 tsk. garam masala

Skær kyllingefileten i mindre stykker. Hak hvidløg og ingefær fint. Bland hvidløg og ingefær med paprikapulver, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og garam masala. Bland kyllingestykkerne i marinaden, og lad det hele marinere i minimum 1 time. Forvarm ovnen til 200˚C. Placer kyllingestykkerne i et ovnfast fad, og steg dem i ca. 25 minutter (eller steg dem i olie på en pande).

2 løg – 1 ½ spsk. smør – 700 ml tomatpassata (flaske eller dåse) – 2 spsk. tomatpuré

Skær løg i tern, og steg dem i smeltet smør. Tilsæt tomatpassata og tomatpuré, og lad det hele simre i 20 minutter under jævnlig omrøring.

1 ½ spsk. smør – 200 g fløde – 3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – En knivspids stødt kanel – 2 tsk. honning (eller ahornsirup eller Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil) – Persille som pynt

Tilsæt den bagte kylling (med marinaden, hvis du gerne vil), det resterende smør og fløde, og varm det kort op. Smag til med Kikkoman ponzu citrus sojasauce, krydderier og honning. Pynt med persille inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.