

Butter chicken med ponzu og garam masala
En favorit fra det indiske køkken: Mør kylling i en syrlig yoghurt-marinade med Kikkoman ponzu citrus sojasauce og en cremet sauce. Fyldig og beroligende hyggemad med et pift af garam masala.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

600 g kyllingebrystfilet – 2 fed hvidløg – 1 stk. ingefær, ca. 2 cm – 2 tsk. paprikapulver – 5 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 300 g yoghurt – 1 tsk. cayennepeber – 2 tsk. garam masala
Skær kyllingefileten i mindre stykker. Hak hvidløg og ingefær fint. Bland hvidløg og ingefær med paprikapulver, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og garam masala. Bland kyllingestykkerne i marinaden, og lad det hele marinere i minimum 1 time. Forvarm ovnen til 200˚C. Placer kyllingestykkerne i et ovnfast fad, og steg dem i ca. 25 minutter (eller steg dem i olie på en pande).
Step 2

2 løg – 1 ½ spsk. smør – 700 ml tomatpassata (flaske eller dåse) – 2 spsk. tomatpuré
Skær løg i tern, og steg dem i smeltet smør. Tilsæt tomatpassata og tomatpuré, og lad det hele simre i 20 minutter under jævnlig omrøring.
Step 3

1 ½ spsk. smør – 200 g fløde – 3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – En knivspids stødt kanel – 2 tsk. honning (eller ahornsirup eller Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil) – Persille som pynt
Tilsæt den bagte kylling (med marinaden, hvis du gerne vil), det resterende smør og fløde, og varm det kort op. Smag til med Kikkoman ponzu citrus sojasauce, krydderier og honning. Pynt med persille inden servering.
Tip:
Du kan erstatte Kikkoman ponzu citrus sojasauce med Kikkoman sojasauce og lidt lime- eller citronsaft. Prøv at erstatte tomatpuré med paprikapuré eller ajvar for en mere frugtagtig og aromatisk smag.
Opskrifts-ID: 1492
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide