Massaman curry med kylling og peanuts
Massaman curry med kylling og peanuts

Massaman curry med kylling og peanuts

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 30 min.
10 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Cremet thailandsk massaman curry med mør kylling, fyldig kokosmælk og bløde kartofler. Retten rundes af med ristede peanuts, frisk koriander og et umamipift fra Massaman karrypasta og Kikkoman ponzu citrus sojasauce.

Ingredienser

4 Portioner
400 g
kyllingebrystfilet
400 g
kartofler
1 
løg
1 stk.
ingefær, 2 cm
1 
fed hvidløg
100 g
peanuts
1 spsk.
(Massaman) karrypasta
400 ml
kokosmælk
2 spsk.
peanutpasta (eller peanutbutter)
2 tsk.
brun farin eller honning (eller Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil)
 ½ bundt
koriander
Næringsindhold:2.615 kJ / 629 kcal
41,9 gFedt
37 gProtein
23,6 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

400 g kyllingebrystfilet – 400 g kartofler – 1  løg – 1 stk. ingefær, 2 cm – 1  fed hvidløg

Dup kyllingefileten tør, og skær den i stykker på ca. 2 cm. Skræl, vask og skær kartoflerne i grove tern. Skær løget i fine ringe. Hak løg og ingefær fint.

Step 2

2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie70 g peanuts – 1 spsk. (Massaman) karrypasta – 400 ml kokosmælk – 2 spsk. peanutpasta (eller peanutbutter) – 2 tsk. brun farin eller honning (eller Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil) – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Steg kyllingefileten i den opvarmede Kikkoman sesamolie. Tilsæt løg, ingefær og hvidløg, og steg det hele kort. Tilsæt kartofler, peanuts og karrypasta, og steg det ganske kort. Kog panden af med kokosmælk. Tilsæt peanutpasta eller peanut butter, farin, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og Kikkoman sojasauce, og lad det hele simre i ca. 20 minutter. Hvis saucen bliver for tyk, kan der tilsættes en smule vand.

Step 3

 ½ bundt koriander – 30 g peanuts

Hak koriander og peanuts groft. Rist peanuts på en lille pande, indtil de er gyldenbrune. Pynt den færdige karryret med koriander og hakkede peanuts inden servering.

Tip:

Hvis du gerne vil tilberede en vegetarisk udgave, kan du erstatte kyllingen med røget tofu. Server karryretten toppet med røde løgringe eller bønnespirer, marineret (og let æltede) i Kikkoman sojasauce.

Opskrifts-ID: 1497

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

400 g kyllingebrystfilet – 400 g kartofler – 1 løg – 1 stk. ingefær, 2 cm – 1 fed hvidløg

Dup kyllingefileten tør, og skær den i stykker på ca. 2 cm. Skræl, vask og skær kartoflerne i grove tern. Skær løget i fine ringe. Hak løg og ingefær fint.

2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie70 g peanuts – 1 spsk. (Massaman) karrypasta – 400 ml kokosmælk – 2 spsk. peanutpasta (eller peanutbutter) – 2 tsk. brun farin eller honning (eller Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil) – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Steg kyllingefileten i den opvarmede Kikkoman sesamolie. Tilsæt løg, ingefær og hvidløg, og steg det hele kort. Tilsæt kartofler, peanuts og karrypasta, og steg det ganske kort. Kog panden af med kokosmælk. Tilsæt peanutpasta eller peanut butter, farin, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og Kikkoman sojasauce, og lad det hele simre i ca. 20 minutter. Hvis saucen bliver for tyk, kan der tilsættes en smule vand.

½ bundt koriander – 30 g peanuts

Hak koriander og peanuts groft. Rist peanuts på en lille pande, indtil de er gyldenbrune. Pynt den færdige karryret med koriander og hakkede peanuts inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.