

Massaman curry med kylling og peanuts
Cremet thailandsk massaman curry med mør kylling, fyldig kokosmælk og bløde kartofler. Retten rundes af med ristede peanuts, frisk koriander og et umamipift fra Massaman karrypasta og Kikkoman ponzu citrus sojasauce.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

400 g kyllingebrystfilet – 400 g kartofler – 1 løg – 1 stk. ingefær, 2 cm – 1 fed hvidløg
Dup kyllingefileten tør, og skær den i stykker på ca. 2 cm. Skræl, vask og skær kartoflerne i grove tern. Skær løget i fine ringe. Hak løg og ingefær fint.
Step 2

2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 70 g peanuts – 1 spsk. (Massaman) karrypasta – 400 ml kokosmælk – 2 spsk. peanutpasta (eller peanutbutter) – 2 tsk. brun farin eller honning (eller Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil) – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Steg kyllingefileten i den opvarmede Kikkoman sesamolie. Tilsæt løg, ingefær og hvidløg, og steg det hele kort. Tilsæt kartofler, peanuts og karrypasta, og steg det ganske kort. Kog panden af med kokosmælk. Tilsæt peanutpasta eller peanut butter, farin, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og Kikkoman sojasauce, og lad det hele simre i ca. 20 minutter. Hvis saucen bliver for tyk, kan der tilsættes en smule vand.
Step 3

½ bundt koriander – 30 g peanuts
Hak koriander og peanuts groft. Rist peanuts på en lille pande, indtil de er gyldenbrune. Pynt den færdige karryret med koriander og hakkede peanuts inden servering.
Tip:
Hvis du gerne vil tilberede en vegetarisk udgave, kan du erstatte kyllingen med røget tofu. Server karryretten toppet med røde løgringe eller bønnespirer, marineret (og let æltede) i Kikkoman sojasauce.
Opskrifts-ID: 1497
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide