Quiche Lorraine med porre, bacon og soja
Quiche Lorraine med porre, bacon og soja

Quiche Lorraine med porre, bacon og soja

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 50 min.
15 min. Arbejdstid
35 min. Tilberedningstid

En fransk klassiker med et moderne twist – porre, røget bacon og timian møder æg, fløde og Kikkoman sojasauce i en fyldig og lækker tærte, der smager godt, uanset om den er varm eller kold.

Ingredienser

6 Portioner

Fyld:

2 
tynde porrer
125 g
bacon i tern

Tærtedej:

75 g
koldt smør
150 g
hvedemel
Smør til at smøre formen med

alternativt:

færdiglavet tærtedej

Æggemasse og topping:

4 
æg
200 g
fløde
150 g
revet ost
 ¾ tsk.
tørret timian
Friskmalet peber
Revet muskatnød
2 spsk.
sesamfrø
Næringsindhold:2.125 kJ / 512 kcal
36,9 gFedt
22,2 gProtein
22,4 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

2  tynde porrer – 125 g bacon i tern – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Skær porrerne i skiver. Steg bacontern på en slip-let pande. Tilsæt porrer og steg dem i ca. 10 minutter. Smag til med Kikkoman sojasauce.

Step 2

75 g kold smør – 150 g hvedemel – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – Smør til at smøre formen med (alternativt: færdiglavet tærtedej)

Forvarm ovnen til 180°C og smør en tærteform (diameter ca. 30 cm). Bland alle ingredienserne til dejen sammen med ca. 4 spsk. koldt vand, så du får en glat dej. Rul dejen ud til en cirkel mellem to stykker husholdningsfilm. Cirklen skal være en smule større end tærteformen. Læg derefter dejen i tærteformen, og prik bunden med en gaffel.

Step 3

4  æg – 200 g fløde – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce150 g revet ost –  ¾ tsk. tørret timian – Friskmalet peber – Revet muskatnød

Pisk æg med fløde og Kikkoman sojasauce. Rør ost og timian i og smag til med peber og muskatnød. Fordel blandingen af porrer og bacon på tærtebunden, hæld æggeblandingen over, og bag tærten i en forvarmet ovn i 25-35 minutter, indtil den er gyldenbrun.

Step 4

2 spsk. sesamfrø – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Rist sesamfrø på en lille slip-let pande, indtil de er gyldne. Rør Kikkoman sesamolie og Kikkoman sojasauce i. Skær den færdige tærte i kvarte, dryp med sesamblandingen og server retten.

Tip:

Hvis det skal gå hurtigt, kan du anvende en færdiglavet tærtedej fra supermarkedet. 

Tærten smager også godt med broccoli, farverige peberfrugter, ærter eller edamamebønner i stedet for porrer. 

Røget laks er et lækkert alternativ til bacon. 

Hvis du ønsker lidt ekstra sprødhed, kan du toppe den færdige tærte med solsikkefrø eller hampfrø.

Opskrifts-ID: 1500

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

2 tynde porrer – 125 g bacon i tern – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Skær porrerne i skiver. Steg bacontern på en slip-let pande. Tilsæt porrer og steg dem i ca. 10 minutter. Smag til med Kikkoman sojasauce.

75 g kold smør – 150 g hvedemel – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – Smør til at smøre formen med (alternativt: færdiglavet tærtedej)

Forvarm ovnen til 180°C og smør en tærteform (diameter ca. 30 cm). Bland alle ingredienserne til dejen sammen med ca. 4 spsk. koldt vand, så du får en glat dej. Rul dejen ud til en cirkel mellem to stykker husholdningsfilm. Cirklen skal være en smule større end tærteformen. Læg derefter dejen i tærteformen, og prik bunden med en gaffel.

4 æg – 200 g fløde – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce150 g revet ost – ¾ tsk. tørret timian – Friskmalet peber – Revet muskatnød

Pisk æg med fløde og Kikkoman sojasauce. Rør ost og timian i og smag til med peber og muskatnød. Fordel blandingen af porrer og bacon på tærtebunden, hæld æggeblandingen over, og bag tærten i en forvarmet ovn i 25-35 minutter, indtil den er gyldenbrun.

2 spsk. sesamfrø – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Rist sesamfrø på en lille slip-let pande, indtil de er gyldne. Rør Kikkoman sesamolie og Kikkoman sojasauce i. Skær den færdige tærte i kvarte, dryp med sesamblandingen og server retten.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.