

Quiche Lorraine med porre, bacon og soja
En fransk klassiker med et moderne twist – porre, røget bacon og timian møder æg, fløde og Kikkoman sojasauce i en fyldig og lækker tærte, der smager godt, uanset om den er varm eller kold.
Ingredienser
Fyld:
Tærtedej:
alternativt:
Æggemasse og topping:
Fremgangsmåde
Step 1

2 tynde porrer – 125 g bacon i tern – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Skær porrerne i skiver. Steg bacontern på en slip-let pande. Tilsæt porrer og steg dem i ca. 10 minutter. Smag til med Kikkoman sojasauce.
Step 2

75 g kold smør – 150 g hvedemel – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – Smør til at smøre formen med (alternativt: færdiglavet tærtedej)
Forvarm ovnen til 180°C og smør en tærteform (diameter ca. 30 cm). Bland alle ingredienserne til dejen sammen med ca. 4 spsk. koldt vand, så du får en glat dej. Rul dejen ud til en cirkel mellem to stykker husholdningsfilm. Cirklen skal være en smule større end tærteformen. Læg derefter dejen i tærteformen, og prik bunden med en gaffel.
Step 3

4 æg – 200 g fløde – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 150 g revet ost – ¾ tsk. tørret timian – Friskmalet peber – Revet muskatnød
Pisk æg med fløde og Kikkoman sojasauce. Rør ost og timian i og smag til med peber og muskatnød. Fordel blandingen af porrer og bacon på tærtebunden, hæld æggeblandingen over, og bag tærten i en forvarmet ovn i 25-35 minutter, indtil den er gyldenbrun.
Step 4

2 spsk. sesamfrø – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Rist sesamfrø på en lille slip-let pande, indtil de er gyldne. Rør Kikkoman sesamolie og Kikkoman sojasauce i. Skær den færdige tærte i kvarte, dryp med sesamblandingen og server retten.
Tip:
Hvis det skal gå hurtigt, kan du anvende en færdiglavet tærtedej fra supermarkedet.
Tærten smager også godt med broccoli, farverige peberfrugter, ærter eller edamamebønner i stedet for porrer.
Røget laks er et lækkert alternativ til bacon.
Hvis du ønsker lidt ekstra sprødhed, kan du toppe den færdige tærte med solsikkefrø eller hampfrø.
Opskrifts-ID: 1500
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide