Mapo-tofu, krydret oksekød og chiliknas
Mapo-tofu, krydret oksekød og chiliknas

Mapo-tofu, krydret oksekød og chiliknas

5 3 Bedømmelse
Samlet tid 30 min.
15 min. Arbejdstid
15 min. Tilberedningstid

En stærk favorit fra Sichuan-provinsen: Blød tofu og krydret hakket oksekød i en dyb, umamifyldt sauce og rundet af med krydret chiliknas som topping.

Ingredienser

4 Portioner

Chiliknas:

2 tsk.
chiliflager
1 spsk.
sultana rosiner (eller tranebær)
1 spsk.
hakkede peanuts
1 spsk.
solsikkefrø

Mapo-tofu:

400 g
fast tofu
1 bundt
forårsløg
1 
peberfrugt
1 
hvidløg
400 g
hakket oksekød
400 ml
oksekødsbouillon
2 spsk.
chili-bønnesauce (Toban Djan)
1 tsk.
brun farin
Stødt (szechuan) peber
1 spsk.
majsstivelse
Næringsindhold:1.604 kJ / 384 kcal
21,8 gFedt
31,8 gProtein
14,3 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

2 tsk. chiliflager – 1 spsk. sultana rosiner (eller tranebær) – 1 spsk. hakkede peanuts – 1 spsk. solsikkefrø – 3 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Rist chiliflager, rosiner, peanuts og solsikkefrø på en stor pande. Smag til med Kikkoman sojasauce, og fjern blandingen fra panden.

Step 2

400 g fast tofu – 1 bundt forårsløg – 1  peberfrugt – 1  hvidløg – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie400 g hakket oksekød

Skær tofuen i 2 cm store tern. Skær forårsløgene diagonalt, og skær peberfrugten i tern. Hak hvidløget fint. Opvarm Kikkoman sesamolie på en pande eller i en wok, tilsæt det hakkede oksekød, halvdelen af forårsløgene, rød peberfrugt og hvidløg, og steg det hele godt.

Step 3

400 ml oksekødsbouillon – 2 spsk. chili-bønnesauce (Toban Djan) – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. brun farin – Stødt (szechuan) peber

Tilsæt bouillon og chili-bønnesauce, og bland det hele godt sammen. Tilsæt tofutern og rør dem forsigtigt i, uden at de falder fra hinanden. Smag til med Kikkoman sojasauce, sukker og peber, og lad det hele simre i 5 minutter.

Step 4

1 spsk. majsstivelse

Bland majsstivelse med 2 spsk. koldt vand, og rør det i saucen, indtil den begynder at tykne, og alle ingredienser er dækket af et glansfuldt lag. Pynt retten med chiliknas, de resterende forårsløg, og server den sammen med jasminris.

Tip:

Hvis du gerne vil have en vegetarisk udgave, kan du erstatte det hakkede oksekød med 8-10 tørre shiitake-svampe. Læg dem i blød i henhold til pakkens anvisninger, hak dem derefter fint, og steg dem ganske kort. 

Pynt retten med sprøde bønnespirer eller fintskårede sukkerærter.

Opskrifts-ID: 1496

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

2 tsk. chiliflager – 1 spsk. sultana rosiner (eller tranebær) – 1 spsk. hakkede peanuts – 1 spsk. solsikkefrø – 3 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Rist chiliflager, rosiner, peanuts og solsikkefrø på en stor pande. Smag til med Kikkoman sojasauce, og fjern blandingen fra panden.

400 g fast tofu – 1 bundt forårsløg – 1 peberfrugt – 1 hvidløg – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie400 g hakket oksekød

Skær tofuen i 2 cm store tern. Skær forårsløgene diagonalt, og skær peberfrugten i tern. Hak hvidløget fint. Opvarm Kikkoman sesamolie på en pande eller i en wok, tilsæt det hakkede oksekød, halvdelen af forårsløgene, rød peberfrugt og hvidløg, og steg det hele godt.

400 ml oksekødsbouillon – 2 spsk. chili-bønnesauce (Toban Djan) – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. brun farin – Stødt (szechuan) peber

Tilsæt bouillon og chili-bønnesauce, og bland det hele godt sammen. Tilsæt tofutern og rør dem forsigtigt i, uden at de falder fra hinanden. Smag til med Kikkoman sojasauce, sukker og peber, og lad det hele simre i 5 minutter.

1 spsk. majsstivelse

Bland majsstivelse med 2 spsk. koldt vand, og rør det i saucen, indtil den begynder at tykne, og alle ingredienser er dækket af et glansfuldt lag. Pynt retten med chiliknas, de resterende forårsløg, og server den sammen med jasminris.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.