

Mapo-tofu, krydret oksekød og chiliknas
En stærk favorit fra Sichuan-provinsen: Blød tofu og krydret hakket oksekød i en dyb, umamifyldt sauce og rundet af med krydret chiliknas som topping.
Ingredienser
Chiliknas:
Mapo-tofu:
Fremgangsmåde
Step 1

2 tsk. chiliflager – 1 spsk. sultana rosiner (eller tranebær) – 1 spsk. hakkede peanuts – 1 spsk. solsikkefrø – 3 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Rist chiliflager, rosiner, peanuts og solsikkefrø på en stor pande. Smag til med Kikkoman sojasauce, og fjern blandingen fra panden.
Step 2

400 g fast tofu – 1 bundt forårsløg – 1 peberfrugt – 1 hvidløg – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 400 g hakket oksekød
Skær tofuen i 2 cm store tern. Skær forårsløgene diagonalt, og skær peberfrugten i tern. Hak hvidløget fint. Opvarm Kikkoman sesamolie på en pande eller i en wok, tilsæt det hakkede oksekød, halvdelen af forårsløgene, rød peberfrugt og hvidløg, og steg det hele godt.
Step 3

400 ml oksekødsbouillon – 2 spsk. chili-bønnesauce (Toban Djan) – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. brun farin – Stødt (szechuan) peber
Tilsæt bouillon og chili-bønnesauce, og bland det hele godt sammen. Tilsæt tofutern og rør dem forsigtigt i, uden at de falder fra hinanden. Smag til med Kikkoman sojasauce, sukker og peber, og lad det hele simre i 5 minutter.
Step 4
1 spsk. majsstivelse
Bland majsstivelse med 2 spsk. koldt vand, og rør det i saucen, indtil den begynder at tykne, og alle ingredienser er dækket af et glansfuldt lag. Pynt retten med chiliknas, de resterende forårsløg, og server den sammen med jasminris.
Tip:
Hvis du gerne vil have en vegetarisk udgave, kan du erstatte det hakkede oksekød med 8-10 tørre shiitake-svampe. Læg dem i blød i henhold til pakkens anvisninger, hak dem derefter fint, og steg dem ganske kort.
Pynt retten med sprøde bønnespirer eller fintskårede sukkerærter.
Opskrifts-ID: 1496
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide