Teriyaki-marinerede tofuspyd

Samlet tid 150 min.
15 min. Arbejdstid
15 min. Tilberedningstid
120 min. Marineringstid

Disse tofuspyd, marineret i teriyaki-sauce med sesamolie, har et særligt orientalsk præg. Peanutbutter giver retten en cremet tekstur, og Kikkoman kimchi chilisauce tilfører krydderi. Spyddene serveres med en peanutbutter-mayo, så retten får både søde, krydrede og cremede smagsnuancer.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
fast tofu
1 spsk.
peanutbutter
1 spsk.
gochujang
1 tsk.
friskrevet ingefær
1 tsk.
brun farin
 ½ bundt
forårsløg eller tykke purløg

Sauce:

4 spsk.
mayonnaise
2 spsk.
peanutbutter
1 spsk.
limesaft
1 
chili (valgfri)

Servering:

2 spsk.
ristede sesamfrø
Næringsindhold: 2884 kJ  /  690 kcal
47 g Fedt
39 g Protein
27 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

400 g fast tofu – 1 spsk. peanutbutter – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi80 ml Kikkoman Teriyaki Marinade50 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil1 spsk. gochujang – 1 tsk. friskrevet ingefær – 1 tsk. brun farin –  ½ bundt forårsløg eller tykke purløg

Skær tofuen i 2 cm store tern. Bland peanutbutter, Kikkoman sesamolie, Kikkoman kimchi chilisauce, Kikkoman teriyaki marinade, Kikkoman krydderi i mirin-stil, gochujang, ingefær og sukker i en skål. Hak forårsløg og tilsæt halvdelen til marinaden. Tilsæt tofu og bland det hele godt sammen. Stil skålen i køleskabet i minimum 2 timer.

Step 2

4 spsk. mayonnaise – 2 spsk. peanutbutter – 1 spsk. limesaft – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1  chili (valgfri)

Bland mayonnaise, peanutbutter, limesaft, Kikkoman sojasauce og hakket chili (valgfrit).

Step 3

2 spsk. ristede sesamfrø

Sæt tofu på spyd og steg dem på en varm grill på alle sider, indtil tofuen er brun og let sprød.  

Server med de ristede sesamfrø, de resterende forårsløg og peanutmayo.

Opskrifts-ID: 1236

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

400 g fast tofu – 1 spsk. peanutbutter – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi80 ml Kikkoman Teriyaki Marinade50 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil1 spsk. gochujang – 1 tsk. friskrevet ingefær – 1 tsk. brun farin –  ½ bundt forårsløg eller tykke purløg

Skær tofuen i 2 cm store tern. Bland peanutbutter, Kikkoman sesamolie, Kikkoman kimchi chilisauce, Kikkoman teriyaki marinade, Kikkoman krydderi i mirin-stil, gochujang, ingefær og sukker i en skål. Hak forårsløg og tilsæt halvdelen til marinaden. Tilsæt tofu og bland det hele godt sammen. Stil skålen i køleskabet i minimum 2 timer.

4 spsk. mayonnaise – 2 spsk. peanutbutter – 1 spsk. limesaft – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1  chili (valgfri)

Bland mayonnaise, peanutbutter, limesaft, Kikkoman sojasauce og hakket chili (valgfrit).

2 spsk. ristede sesamfrø

Sæt tofu på spyd og steg dem på en varm grill på alle sider, indtil tofuen er brun og let sprød.  

Server med de ristede sesamfrø, de resterende forårsløg og peanutmayo.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.