Teriyaki-marinerede tofuspyd
Disse tofuspyd, marineret i teriyaki-sauce med sesamolie, har et særligt orientalsk præg. Peanutbutter giver retten en cremet tekstur, og Kikkoman kimchi chilisauce tilfører krydderi. Spyddene serveres med en peanutbutter-mayo, så retten får både søde, krydrede og cremede smagsnuancer.
Fremgangsmåde
Step 1
400 g fast tofu – 1 spsk. peanutbutter – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 spsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi – 80 ml Kikkoman Teriyaki Marinade – 50 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil – 1 spsk. gochujang – 1 tsk. friskrevet ingefær – 1 tsk. brun farin – ½ bundt forårsløg eller tykke purløg
Skær tofuen i 2 cm store tern. Bland peanutbutter, Kikkoman sesamolie, Kikkoman kimchi chilisauce, Kikkoman teriyaki marinade, Kikkoman krydderi i mirin-stil, gochujang, ingefær og sukker i en skål. Hak forårsløg og tilsæt halvdelen til marinaden. Tilsæt tofu og bland det hele godt sammen. Stil skålen i køleskabet i minimum 2 timer.
Step 2
4 spsk. mayonnaise – 2 spsk. peanutbutter – 1 spsk. limesaft – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 chili (valgfri)
Bland mayonnaise, peanutbutter, limesaft, Kikkoman sojasauce og hakket chili (valgfrit).
Step 3
2 spsk. ristede sesamfrø
Sæt tofu på spyd og steg dem på en varm grill på alle sider, indtil tofuen er brun og let sprød.
Server med de ristede sesamfrø, de resterende forårsløg og peanutmayo.
Opskrifts-ID: 1236
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide