Stegt fisk i sursød sauce
Stegt fisk i sursød sauce

Stegt fisk i sursød sauce

Samlet tid90 min.
20 min.Arbejdstid
60 min.Marineringstid
10 min.Tilberedningstid

Torskestykker stegt gyldne i en krydret mirin-marinade, kombineret med en nem, men lækker sursød sauce.

Ingredienser

4 Portioner
280 g
torskefilet (hvid fiskefilet)

Til marinaden til torsken

Til sursød saucen

100 ml
eddike
1 tsk.
salt
 ½ 
løg
 ½ 
gulerod
 ¼ 
rød peberfrugt
Chili (valgfrit: tørrede eller friske chilipeber)
Lidt mel til at dyppe fisken i
Fedtstof til stegning
Næringsindhold:874 kJ / 208 kcal
10,5 gFedt
12,9 gProtein
14,9 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Dup torsken tør og skær den i 2 cm store tern. Bland mirin og sojasauce i en skål, og marinèr kortvarigt fisken heri.

Step 2

Bland alle ingredienserne til den sursøde sauce. 

Step 3

Halvèr løget og skær det i meget tynde ringe. Skræl guleroden, skyl den sammen med peberfrugten og skær den i 5 cm lange julienne stave. Skyl og hak chilien fint.

Step 4

Læg alle de skårne grøntsager i den sursøde sauce. 

Step 5

Tag torsken ud af mirinmarinaden, dup den tør og vend den i lidt mel. 

Step 6

Fritèr torsken i 180°C varmt olie i ca. 3 minutter, lad den dryppe godt af og kom den derefter i den sursøde sauce. Lad den stå i mindst 1 time og servèr den.

Tip

Retten smager lækkert allerede efter et par timer, men er bedst, når den har trukket i saucen i et døgn. 

Opskrifts-ID: 1032

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Dup torsken tør og skær den i 2 cm store tern. Bland mirin og sojasauce i en skål, og marinèr kortvarigt fisken heri.

Bland alle ingredienserne til den sursøde sauce. 

Halvèr løget og skær det i meget tynde ringe. Skræl guleroden, skyl den sammen med peberfrugten og skær den i 5 cm lange julienne stave. Skyl og hak chilien fint.

Læg alle de skårne grøntsager i den sursøde sauce. 

Tag torsken ud af mirinmarinaden, dup den tør og vend den i lidt mel. 

Fritèr torsken i 180°C varmt olie i ca. 3 minutter, lad den dryppe godt af og kom den derefter i den sursøde sauce. Lad den stå i mindst 1 time og servèr den.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.