Nemme svinekoteletter med asiatisk ingefærsauce
Saftige stegte svinekoteletter i en asiatisk marinade med mirin, sojasauce, sake og ingefær.
Fremgangsmåde
Step 1
Kom mirin, sojasauce, revet ingefær og sake sammen med kødet i en frysepose og lad kødet marinere i ca. 1 time ved stuetemperatur.
Step 2
Skyl og blanchèr de grønne asparges og forårsløg.
Step 3
Tag kødstykkerne op af marinaden og dup dem tørre. Stil marinaden til side.
Step 4
Læg de marinerede koteletter i en opvarmet pande med lidt olie og steg dem i ca. 3 minutter ved middelvarme. Når den ene side er godt karamelliseret, vendes den og steges i yderligere 3 minutter. Tilsæt nu marinaden ved svag varme, og varm den op eller lad den reducere sammen med kødet i 2 minutter. Når saucen er reduceret og skinnende, anrettes koteletterne med grøntsagerne og serveres.
Tip
Servèr koteletterne med grøntsager efter årstiden (f.eks. kogte asparges).
Før marinaden kommes i gryden, tages gryden af varmen i 1 minut for at undgå, at marinaden reduceres for hurtigt. Tilsæt derefter marinaden til gryden, og varm den langsomt op ved svag varme sammen med kødet.
Andet godt tilbehør: porre, ingefær, æble, cherrytomater
Ris er et godt tilbehør.
Opskrifts-ID: 1036
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide