Bålstegte sommergrøntsager med bagna cauda
Bålstegte sommergrøntsager med bagna cauda

Bålstegte sommergrøntsager med bagna cauda

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 18 min.
10 min. Arbejdstid
8 min. Tilberedningstid

Lad os fejre sommerens forfriskende smage med grillede sommergrøntsager og en klassisk italiensk bagna cauda med hvidløg og ansjoser. Retten toppes med friske krydderurter i en lækker eksplosion af farver og smage.

Ingredienser

2 Portioner
70 g
frisk squash
70 g
ungt blomkål
4 
hele forårsløg
6 
asparges
1 
rød peberfrugt
5 g
basilikum
5 g
persille
5 g
frisk timian
10 ml
olivenolie

Sauce:

4 
fed hvidløg, hakket
4 
Ansjosfileter, finthakket
60 ml
ekstra jomfruolivenolie
10 ml
citronsaft
Næringsindhold:1.045 kJ / 250 kcal
20 gFedt
5 gProtein
15 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

4  fed hvidløg, hakket – 4  Ansjosfileter, finthakket – 60 ml ekstra jomfruolivenolie – 10 ml citronsaft

Opvarm olien i en lille gryde over lav til middelhøj varme. Tilsæt hakket hvidløg og hakkede ansjosfileter. Lad dem stege under jævn omrøring i 7-8 minutter, indtil hvidløget begynder at dufte, og ansjoserne er blevet opløst i olien. Fjern gryden fra blusset, purér saucen, og stil den til side.

Step 2

70 g frisk squash – 70 g ungt blomkål – 4  hele forårsløg – 6  asparges – 1  rød peberfrugt – 5 g basilikum – 5 g persille – 5 g frisk timian – 10 ml olivenolie – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Opstart dit bål eller forvarm din grill. Pensl de skiveskårne eller halverede grøntsager med olivenolie, og krydr med Kikkoman sojasauce med mindre salt. Læg de forberedte grøntsager direkte på grillristen. Grill dem over flammer (eller på en grill), og sørg for at vende dem med jævne mellemrum, indtil de er møre og har fået stegemærker (5-7 minutter).  Anret de grillede grøntsager på et fad. Dryp den varme bagna cauda-sauce over grøntsagerne, og drys med hakkede krydderurter inden servering.

Opskrifts-ID: 1437

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

4 fed hvidløg, hakket – 4 Ansjosfileter, finthakket – 60 ml ekstra jomfruolivenolie – 10 ml citronsaft

Opvarm olien i en lille gryde over lav til middelhøj varme. Tilsæt hakket hvidløg og hakkede ansjosfileter. Lad dem stege under jævn omrøring i 7-8 minutter, indtil hvidløget begynder at dufte, og ansjoserne er blevet opløst i olien. Fjern gryden fra blusset, purér saucen, og stil den til side.

70 g frisk squash – 70 g ungt blomkål – 4 hele forårsløg – 6 asparges – 1 rød peberfrugt – 5 g basilikum – 5 g persille – 5 g frisk timian – 10 ml olivenolie – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Opstart dit bål eller forvarm din grill. Pensl de skiveskårne eller halverede grøntsager med olivenolie, og krydr med Kikkoman sojasauce med mindre salt. Læg de forberedte grøntsager direkte på grillristen. Grill dem over flammer (eller på en grill), og sørg for at vende dem med jævne mellemrum, indtil de er møre og har fået stegemærker (5-7 minutter).  Anret de grillede grøntsager på et fad. Dryp den varme bagna cauda-sauce over grøntsagerne, og drys med hakkede krydderurter inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.