

Bålstegte sommergrøntsager med bagna cauda
Lad os fejre sommerens forfriskende smage med grillede sommergrøntsager og en klassisk italiensk bagna cauda med hvidløg og ansjoser. Retten toppes med friske krydderurter i en lækker eksplosion af farver og smage.
Fremgangsmåde
Step 1

4 fed hvidløg, hakket – 4 Ansjosfileter, finthakket – 60 ml ekstra jomfruolivenolie – 10 ml citronsaft
Opvarm olien i en lille gryde over lav til middelhøj varme. Tilsæt hakket hvidløg og hakkede ansjosfileter. Lad dem stege under jævn omrøring i 7-8 minutter, indtil hvidløget begynder at dufte, og ansjoserne er blevet opløst i olien. Fjern gryden fra blusset, purér saucen, og stil den til side.
Step 2

70 g frisk squash – 70 g ungt blomkål – 4 hele forårsløg – 6 asparges – 1 rød peberfrugt – 5 g basilikum – 5 g persille – 5 g frisk timian – 10 ml olivenolie – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt
Opstart dit bål eller forvarm din grill. Pensl de skiveskårne eller halverede grøntsager med olivenolie, og krydr med Kikkoman sojasauce med mindre salt. Læg de forberedte grøntsager direkte på grillristen. Grill dem over flammer (eller på en grill), og sørg for at vende dem med jævne mellemrum, indtil de er møre og har fået stegemærker (5-7 minutter). Anret de grillede grøntsager på et fad. Dryp den varme bagna cauda-sauce over grøntsagerne, og drys med hakkede krydderurter inden servering.
Opskrifts-ID: 1437
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide