

Picnicbrød med lammeshawarma og hvidløgssauce
Dette picnicbrød kombinerer marineret lammeshawarma, spinat og nødder i et sprødt brød. Retten rundes af med en sauce af ristet hvidløg og er perfekt til skovture eller sammenkomster, da den både er lækker og nem at transportere.
Ingredienser
Ristet hvidløgssauce:
Derudover:
Fremgangsmåde
Step 1

200 g lammeskulder, i tynde skiver – 2 fed hvidløg, hakket – 2 spsk. yoghurt naturel – 1 spsk. citronsaft – 1 spsk. olivenolie – 1 tsk. stødt spidskommen – 1 tsk. paprikapulver – ½ tsk. stødt koriander – ½ tsk. kanel – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Bland hvidløg, yoghurt naturel, citronsaft, olivenolie, stødt spidskommen, paprikapulver, stødt koriander, kanel og Kikkoman sojasauce i en skål. Læg skiverne af lammekød i skålen, og vend dem grundigt i marinaden. Stil skålen på køl i minimum 1 time. Opvarm olie på en stegepande ved høj varme. Steg det marinerede lammekød i 5-7 minutter, indtil kødet har taget farve og er gennemstegt. Stil kødet til side.
Step 2

½ hvidløg – 1 nip salt – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristet Hvidløg – 2 spsk. olivenolie – 2 spsk. græsk yoghurt
Forvarm ovnen til 200 °C. Skær toppen af det hele hvidløg, dryp lidt olivenolie over, og drys med salt. Pak det ind i folie, og rist det i 30-40 minutter, indtil hvidløget er gyldenbrunt og blødt. Tag hvidløgsfedene ud, og mos dem, så snart hvidløget er kølet af. Bland det med Kikkoman teriyaki sauce med hvidløg og græsk yoghurt.
Step 3

1 lille helt brød – 50 g frisk spinat – 80 g labneh-ost – 60 g blandede nødder (f.eks. mandler, valnødder eller cashewnødder), hakkede
Skær toppen af brødet af, og fjern indmaden, så du har en slags skål med låg. Smør hvidløgssaucen på bunden af brødskålen. Læg det stegte lammekød, labneh-ost, frisk spinat og hakkede nødder ovenpå. Læg brødlåget på, og pak det stramt ind i madpapir eller folie, så det nemmere kan transporteres. Skær brødet i skiver ved serveringen.
Opskrifts-ID: 1446
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide