Picnicbrød med lammeshawarma og hvidløgssauce
Picnicbrød med lammeshawarma og hvidløgssauce

Picnicbrød med lammeshawarma og hvidløgssauce

Samlet tid 1 time 20 min.
10 min. Arbejdstid
10 min. Tilberedningstid
1 time Marineringstid

Dette picnicbrød kombinerer marineret lammeshawarma, spinat og nødder i et sprødt brød. Retten rundes af med en sauce af ristet hvidløg og er perfekt til skovture eller sammenkomster, da den både er lækker og nem at transportere.

Ingredienser

2 Portioner
200 g
lammeskulder, i tynde skiver
2 
fed hvidløg, hakket
2 spsk.
yoghurt naturel
1 spsk.
citronsaft
1 spsk.
olivenolie
1 tsk.
stødt spidskommen
1 tsk.
paprikapulver
 ½ tsk.
stødt koriander
 ½ tsk.
kanel

Ristet hvidløgssauce:

 ½ 
hvidløg
1 nip
salt
2 spsk.
olivenolie
2 spsk.
græsk yoghurt

Derudover:

1 
lille helt brød
50 g
frisk spinat
80 g
labneh-ost
60 g
blandede nødder (f.eks. mandler, valnødder eller cashewnødder), hakkede
Næringsindhold:2.300 kJ / 550 kcal
31 gFedt
30 gProtein
40 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

200 g lammeskulder, i tynde skiver – 2  fed hvidløg, hakket – 2 spsk. yoghurt naturel – 1 spsk. citronsaft – 1 spsk. olivenolie – 1 tsk. stødt spidskommen – 1 tsk. paprikapulver –  ½ tsk. stødt koriander –  ½ tsk. kanel – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Bland hvidløg, yoghurt naturel, citronsaft, olivenolie, stødt spidskommen, paprikapulver, stødt koriander, kanel og Kikkoman sojasauce i en skål. Læg skiverne af lammekød i skålen, og vend dem grundigt i marinaden. Stil skålen på køl i minimum 1 time. Opvarm olie på en stegepande ved høj varme. Steg det marinerede lammekød i 5-7 minutter, indtil kødet har taget farve og er gennemstegt. Stil kødet til side.

Step 2

 ½  hvidløg – 1 nip salt – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristet Hvidløg2 spsk. olivenolie – 2 spsk. græsk yoghurt

Forvarm ovnen til 200 °C. Skær toppen af det hele hvidløg, dryp lidt olivenolie over, og drys med salt. Pak det ind i folie, og rist det i 30-40 minutter, indtil hvidløget er gyldenbrunt og blødt. Tag hvidløgsfedene ud, og mos dem, så snart hvidløget er kølet af. Bland det med Kikkoman teriyaki sauce med hvidløg og græsk yoghurt.

Step 3

1  lille helt brød – 50 g frisk spinat – 80 g labneh-ost – 60 g blandede nødder (f.eks. mandler, valnødder eller cashewnødder), hakkede

Skær toppen af brødet af, og fjern indmaden, så du har en slags skål med låg. Smør hvidløgssaucen på bunden af brødskålen. Læg det stegte lammekød, labneh-ost, frisk spinat og hakkede nødder ovenpå. Læg brødlåget på, og pak det stramt ind i madpapir eller folie, så det nemmere kan transporteres. Skær brødet i skiver ved serveringen.

Opskrifts-ID: 1446

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

200 g lammeskulder, i tynde skiver – 2 fed hvidløg, hakket – 2 spsk. yoghurt naturel – 1 spsk. citronsaft – 1 spsk. olivenolie – 1 tsk. stødt spidskommen – 1 tsk. paprikapulver – ½ tsk. stødt koriander – ½ tsk. kanel – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Bland hvidløg, yoghurt naturel, citronsaft, olivenolie, stødt spidskommen, paprikapulver, stødt koriander, kanel og Kikkoman sojasauce i en skål. Læg skiverne af lammekød i skålen, og vend dem grundigt i marinaden. Stil skålen på køl i minimum 1 time. Opvarm olie på en stegepande ved høj varme. Steg det marinerede lammekød i 5-7 minutter, indtil kødet har taget farve og er gennemstegt. Stil kødet til side.

½ hvidløg – 1 nip salt – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristet Hvidløg2 spsk. olivenolie – 2 spsk. græsk yoghurt

Forvarm ovnen til 200 °C. Skær toppen af det hele hvidløg, dryp lidt olivenolie over, og drys med salt. Pak det ind i folie, og rist det i 30-40 minutter, indtil hvidløget er gyldenbrunt og blødt. Tag hvidløgsfedene ud, og mos dem, så snart hvidløget er kølet af. Bland det med Kikkoman teriyaki sauce med hvidløg og græsk yoghurt.

1 lille helt brød – 50 g frisk spinat – 80 g labneh-ost – 60 g blandede nødder (f.eks. mandler, valnødder eller cashewnødder), hakkede

Skær toppen af brødet af, og fjern indmaden, så du har en slags skål med låg. Smør hvidløgssaucen på bunden af brødskålen. Læg det stegte lammekød, labneh-ost, frisk spinat og hakkede nødder ovenpå. Læg brødlåget på, og pak det stramt ind i madpapir eller folie, så det nemmere kan transporteres. Skær brødet i skiver ved serveringen.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.