Quinoa à la tabbouleh med falafel og sojamayo
Quinoa à la tabbouleh med falafel og sojamayo

Quinoa à la tabbouleh med falafel og sojamayo

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 1 time
30 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

En sund, aromatisk ret, der forener letheden og friskheden fra en traditionel tabbouleh-salat med sprød falafel. Den nøddeagtige quinoa tilfører smag og næring, mens friske krydderurter og grøntsager gør retten uforglemmelig.

Ingredienser

2 Portioner
200 g
farverig quinoa
1 
stor grøn agurk
1 
rødløg
1 
chili
2 
røde tomater
 ½ bundt
persille
 ½ bundt
mynte
 ½ bundt
koriander
4 spsk.
olivenolie

Falafler:

200 g
kikærter (lagt i blød)
1 
lille løg
1 spsk.
hakket koriander
1 spsk.
hakket persille
 ¾ tsk.
spidskommen
 ½ tsk.
stødt koriander
 ½ tsk.
chili
1 tsk.
hvidløgsgranulat
1 tsk.
natron
50 ml
stegeolie

Mayonnaise:

3 spsk.
mayonnaise

Mayonnaise:

1 tsk.
honning

Pynt:

1 spsk.
hakket persille
Næringsindhold:3.753 kJ / 896 kcal
37 gFedt
28 gProtein
114 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

200 g farverig quinoa – 1  stor grøn agurk – 1  rødløg – 1  chili – 2  røde tomater –  ½ bundt persille –  ½ bundt mynte –  ½ bundt koriander – 3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer4 spsk. olivenolie

Tilbered quinoa i kogende vand i 10-15 minutter, indtil den er mør. Lad den køle af. Skær agurken i små tern. Hak løget fint, og hak chilien. Skær tomaterne i tern, og hak mynte, koriander og persille. Læg alle grøntsagerne i en skål, tilsæt den tilberedte quinoa samt Kikkoman ponzu citrus sojasauce og olivenolie. Bland det hele godt sammen.

Step 2

200 g kikærter (lagt i blød) – 1  lille løg – 1 spsk. hakket koriander – 1 spsk. hakket persille –  ¾ tsk. spidskommen –  ½ tsk. stødt koriander –  ½ tsk. chili – 1 tsk. hvidløgsgranulat – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. natron

Hak løget. Læg det i en blender sammen med kikærterne og blend det (alternativt kan du kværne blandingen i en kødhakker eller med en kartoffelpresser). Bland den mosede masse godt sammen med krydderierne, Kikkoman sojasauce, natron og krydderurter. Form massen til små bøffer.

Step 3

50 ml stegeolie – 3 spsk. mayonnaise – 90 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. honning – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. hakket persille

Steg falaflerne i varm olie. Bland mayonnaise med Kikkoman sojasauce, honning og Kikkoman sesamolie i en skål. Server salaten med de færdige falafler og sojamayo, og pynt med krydderurter inden servering.

Opskrifts-ID: 1444

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

200 g farverig quinoa – 1 stor grøn agurk – 1 rødløg – 1 chili – 2 røde tomater – ½ bundt persille – ½ bundt mynte – ½ bundt koriander – 3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer4 spsk. olivenolie

Tilbered quinoa i kogende vand i 10-15 minutter, indtil den er mør. Lad den køle af. Skær agurken i små tern. Hak løget fint, og hak chilien. Skær tomaterne i tern, og hak mynte, koriander og persille. Læg alle grøntsagerne i en skål, tilsæt den tilberedte quinoa samt Kikkoman ponzu citrus sojasauce og olivenolie. Bland det hele godt sammen.

200 g kikærter (lagt i blød) – 1 lille løg – 1 spsk. hakket koriander – 1 spsk. hakket persille – ¾ tsk. spidskommen – ½ tsk. stødt koriander – ½ tsk. chili – 1 tsk. hvidløgsgranulat – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. natron

Hak løget. Læg det i en blender sammen med kikærterne og blend det (alternativt kan du kværne blandingen i en kødhakker eller med en kartoffelpresser). Bland den mosede masse godt sammen med krydderierne, Kikkoman sojasauce, natron og krydderurter. Form massen til små bøffer.

50 ml stegeolie – 3 spsk. mayonnaise – 90 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. honning – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. hakket persille

Steg falaflerne i varm olie. Bland mayonnaise med Kikkoman sojasauce, honning og Kikkoman sesamolie i en skål. Server salaten med de færdige falafler og sojamayo, og pynt med krydderurter inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.