

Quinoa à la tabbouleh med falafel og sojamayo
En sund, aromatisk ret, der forener letheden og friskheden fra en traditionel tabbouleh-salat med sprød falafel. Den nøddeagtige quinoa tilfører smag og næring, mens friske krydderurter og grøntsager gør retten uforglemmelig.
Ingredienser
Falafler:
Mayonnaise:
Mayonnaise:
Pynt:
Fremgangsmåde
Step 1

200 g farverig quinoa – 1 stor grøn agurk – 1 rødløg – 1 chili – 2 røde tomater – ½ bundt persille – ½ bundt mynte – ½ bundt koriander – 3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 4 spsk. olivenolie
Tilbered quinoa i kogende vand i 10-15 minutter, indtil den er mør. Lad den køle af. Skær agurken i små tern. Hak løget fint, og hak chilien. Skær tomaterne i tern, og hak mynte, koriander og persille. Læg alle grøntsagerne i en skål, tilsæt den tilberedte quinoa samt Kikkoman ponzu citrus sojasauce og olivenolie. Bland det hele godt sammen.
Step 2

200 g kikærter (lagt i blød) – 1 lille løg – 1 spsk. hakket koriander – 1 spsk. hakket persille – ¾ tsk. spidskommen – ½ tsk. stødt koriander – ½ tsk. chili – 1 tsk. hvidløgsgranulat – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. natron
Hak løget. Læg det i en blender sammen med kikærterne og blend det (alternativt kan du kværne blandingen i en kødhakker eller med en kartoffelpresser). Bland den mosede masse godt sammen med krydderierne, Kikkoman sojasauce, natron og krydderurter. Form massen til små bøffer.
Step 3

50 ml stegeolie – 3 spsk. mayonnaise – 90 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. honning – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 spsk. hakket persille
Steg falaflerne i varm olie. Bland mayonnaise med Kikkoman sojasauce, honning og Kikkoman sesamolie i en skål. Server salaten med de færdige falafler og sojamayo, og pynt med krydderurter inden servering.
Opskrifts-ID: 1444
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide