Bao buns fyldt med svampe og grøntsager

Samlet tid 100 min.
20 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid
60 min. Hviletid

Lækre, bløde bao buns fyldt med et lækkert grøntsagsfyld med svampe. Fyldet marineres i Kikkoman naturligt brygget sojasauce og en smule Kikkoman kimchi chilisauce. Disse bao buns er et sandt kulinarisk højdepunkt som morgenmad eller aftensmad!

Ingredienser

2 Portioner
150 g
mel
1 ½ tsk.
tørgær
1 tsk.
sukker
100 ml
lunkent vand
20 g
tørrede shiitake-svampe
100 g
pak choy
1 
gulerod
1 
gul peberfrugt
1 
fed hvidløg
2 spsk.
olie
250 ml
vand
1 spsk.
sesamfrø
1 
forårsløg
Næringsindhold: 1624 kJ  /  388 kcal
10,7 g Fedt
13,1 g Protein
61 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g mel – 1 ½ tsk. tørgær – 1 tsk. sukker – 100 ml lunkent vand

Hæld mel, tørgær og sukker i en skål. Bland alt godt sammen og tilsæt lunkent vand. Rør ingredienserne sammen og ælt dejen. Dæk skålen til og lad dejen hæve et lunt sted.

Step 2

20 g tørrede shiitake-svampe – 100 g pak choy – 1  gulerod – 1  gul peberfrugt – 1  fed hvidløg – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Læg svampene i blød i varmt vand og lad dem stå i 15 minutter. Hak pak choy, riv guleroden groft og hak peberfrugt og hvidløg fint. Steg grøntsagerne i Kikkoman sesamolie og tilsæt de hakkede svampe og Kikkoman sojasauce. Steg det hele i et par minutter under konstant omrøring, indtil grøntsagerne er møre. Lad blandingen køle af. 

Step 3

Del dejen op i 6 lige store dele og form hver del til en kugle. Rul kuglen ud til en flad cirkel. Læg fyldet fra step 2 på midten af hver cirkel og luk dejen omkring fyldet. 

Step 4

2 spsk. olie – 250 ml vand

Opvarm olien på en pande og steg bollerne let på begge sider. Damp dem derefter i en dampkoger i 5-7 minutter.

Step 5

3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi1 spsk. sesamfrø – 1  forårsløg

Skær forårsløg i tynde skiver. Bland Kikkoman sojasauce og Kikkoman kimchi chilisauce sammen og server saucen sammen med de færdige bao buns. Drys med sesamfrø og pynt med det hakkede forårsløg. 

Tip:

Dejen og fyldet kan forberedes dagen før og opbevares i køleskabet. Tag begge dele ud af køleskabet 30 minutter inden ingredienserne skal bruges, så de opnår stuetemperatur. Fyld og form derefter bao buns og steg og damp dem.

Opskrifts-ID: 1224

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g mel – 1 ½ tsk. tørgær – 1 tsk. sukker – 100 ml lunkent vand

Hæld mel, tørgær og sukker i en skål. Bland alt godt sammen og tilsæt lunkent vand. Rør ingredienserne sammen og ælt dejen. Dæk skålen til og lad dejen hæve et lunt sted.

20 g tørrede shiitake-svampe – 100 g pak choy – 1  gulerod – 1  gul peberfrugt – 1  fed hvidløg – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Læg svampene i blød i varmt vand og lad dem stå i 15 minutter. Hak pak choy, riv guleroden groft og hak peberfrugt og hvidløg fint. Steg grøntsagerne i Kikkoman sesamolie og tilsæt de hakkede svampe og Kikkoman sojasauce. Steg det hele i et par minutter under konstant omrøring, indtil grøntsagerne er møre. Lad blandingen køle af. 

Del dejen op i 6 lige store dele og form hver del til en kugle. Rul kuglen ud til en flad cirkel. Læg fyldet fra step 2 på midten af hver cirkel og luk dejen omkring fyldet. 

2 spsk. olie – 250 ml vand

Opvarm olien på en pande og steg bollerne let på begge sider. Damp dem derefter i en dampkoger i 5-7 minutter.

3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi1 spsk. sesamfrø – 1  forårsløg

Skær forårsløg i tynde skiver. Bland Kikkoman sojasauce og Kikkoman kimchi chilisauce sammen og server saucen sammen med de færdige bao buns. Drys med sesamfrø og pynt med det hakkede forårsløg. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.