Bao buns fyldt med svampe og grøntsager
Lækre, bløde bao buns fyldt med et lækkert grøntsagsfyld med svampe. Fyldet marineres i Kikkoman naturligt brygget sojasauce og en smule Kikkoman kimchi chilisauce. Disse bao buns er et sandt kulinarisk højdepunkt som morgenmad eller aftensmad!
Fremgangsmåde
Step 1
150 g mel – 1 ½ tsk. tørgær – 1 tsk. sukker – 100 ml lunkent vand
Hæld mel, tørgær og sukker i en skål. Bland alt godt sammen og tilsæt lunkent vand. Rør ingredienserne sammen og ælt dejen. Dæk skålen til og lad dejen hæve et lunt sted.
Step 2
20 g tørrede shiitake-svampe – 100 g pak choy – 1 gulerod – 1 gul peberfrugt – 1 fed hvidløg – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Læg svampene i blød i varmt vand og lad dem stå i 15 minutter. Hak pak choy, riv guleroden groft og hak peberfrugt og hvidløg fint. Steg grøntsagerne i Kikkoman sesamolie og tilsæt de hakkede svampe og Kikkoman sojasauce. Steg det hele i et par minutter under konstant omrøring, indtil grøntsagerne er møre. Lad blandingen køle af.
Step 3
Del dejen op i 6 lige store dele og form hver del til en kugle. Rul kuglen ud til en flad cirkel. Læg fyldet fra step 2 på midten af hver cirkel og luk dejen omkring fyldet.
Step 4
2 spsk. olie – 250 ml vand
Opvarm olien på en pande og steg bollerne let på begge sider. Damp dem derefter i en dampkoger i 5-7 minutter.
Step 5
3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi – 1 spsk. sesamfrø – 1 forårsløg
Skær forårsløg i tynde skiver. Bland Kikkoman sojasauce og Kikkoman kimchi chilisauce sammen og server saucen sammen med de færdige bao buns. Drys med sesamfrø og pynt med det hakkede forårsløg.
Tip:
Dejen og fyldet kan forberedes dagen før og opbevares i køleskabet. Tag begge dele ud af køleskabet 30 minutter inden ingredienserne skal bruges, så de opnår stuetemperatur. Fyld og form derefter bao buns og steg og damp dem.
Opskrifts-ID: 1224
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide