

Vegetarisk maki sushi – tre måder
Metode og ingredienser til lækker vegetarisk sushi med bønner, selleri, æble og rødbede.
Ingredienser
Vegetarisk maki sushi med grønne bønner & gulerødder
Vegetarisk maki sushi med bladselleri
Marinade til sellerien:
Vegetarisk maki sushi med æble & rødbede
Til rødbedemarinaden:
Servér med:
Fremgangsmåde
Step 1
Vegetarisk maki sushi med grønne bønner & gulerødder
- Kog bønnerne i kogende saltet vand i omkring 2 minutter, og lad dem afkøle.
- Skræld guleroden, og skær den i tynde strimler .
- Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
- Fordel sushirisen på den med våde fingre.
- Spred wasabipasten i en smal linje i midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste kan også undværes).
- Placér bønnerne og gulerodsstrimlerne i længderetningen langs midten af sushirisene.
- Spred de hakkede mandler over risen, og dryp Kikkoman Kikkoman Sesamdressing herpå**.
- Rul op ved hjælp af sushi-måtten, og skær rullen i 6 ens stykker.
- Servér med syltet ingefær og wasabipasten.
Step 2
Vegetarisk maki sushi med bladselleri
- Skær sellerien i strimler (omkring 10 cm).
- Lad selleristrimlerne suge 2 g salt i en skål omkring 10 minutter. Dup sellerien med køkkenrulle.
- Til marinaden: Bland Kikkoman sojasauce, ingefær og sukker i en skål, og lad sellerien ligge i marinaden i omkring 30 minutter.
- Dup sellerien let med køkkenrulle.
- Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
- Fordel sushirisen på den med våde fingre.
- Spred wasabipasten i en smal linje i midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste kan også undværes).
- Placér den marinerede selleri i længderetningen langs midten af sushi-risene.
- Rul op ved hjælp af sushi-måtten, og skær rullen i 6 ens stykker.
- Servér med syltet ingefær og wasabipasten.
Step 3
Vegetarisk maki sushi med æble & rødbede
- Til marinaden: Bland peanutbutter, Kikkoman sojasauce og sukker.
- Skær rødbeden i strimler, bland marinaden, og marinér i omkring 20 minutter.
- Skær æblet i strimler.
- Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
- Fordel sushirisen på den med våde fingre.
- Spred wasabipasten i en smal linje i midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste kan også undværes).
- Placér 3 marinerede rødbedestrimler, æblestrimler og myntestrimler i længderetningen langs midten af sushirisene.
- Rul op ved hjælp af sushi-måtten, og skær rullen i 6 ens stykker.
- Servér med syltet ingefær og wasabipasten.
Tip
When cooking rice, use the ratio of rice: water = 1 : 1. Less water is used when preparing sushi rice than when preparing conventional rice.
Sushi rice (approx. 1 kg cooked sushi rice)
- 450 g (540 ml) Japanese rice
- 450 ml water
Cook rice first then season with
- 100 ml Kikkoman seasoning for sushi rice
or alternatively:
- 70 ml rice vinegar
- 30 g sugar
- 15 g salt
Opskrifts-ID: 941
Opskrift som PDF
Mange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide