Vegetarisk gunkan maki sushi med avocado & æble

Samlet tid 15 min.
15 min. Arbejdstid

Metode og ingredienser til vegetarisk gunkan-maki sushi med avocado-æblemayo og ris.

Ingredienser

4 Portioner
2 spsk.
æbleterninger*
2 spsk.
avocadoterninger
1 spsk.
mayonnaise
1 
nori-plade
80 g
kogt sushiris*

Servér med:

Æble- og avocado-strimler
*Du kan også bruge kakifrugt, grapefrugt, appelsin eller en anden frisk frugt i stedet for æble.
Næringsindhold: 443 kJ  /  107 kcal
7,2 g Fedt
1,8 g Protein
7,9 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Bland æble- og avocado-terninger med mayonnaise i en skål.

Step 2

Skæring af nori-plade: Skær en strimmel på 3 cm på den ene side mod linjerne, og læg den til side.

Step 3

Skær 4 nori-strimler ud ved at følge linjerne på pladen, og læg dem til side (ca. 3 cm x 15 cm 4 plader).

Step 4

Form 4 x20 g sushiris til ovale kugler med våde fingre.

Step 5

Placér en nori-strimmel omkring hver kugle, "lim" dem sammen med et par klæbende ris, og tryk den godt sammen.

Step 6

Placér en portion af den tilberedte æble-avocado-blanding på hver riskugle.

Step 7

Pynt gunkan med fine æblestrimler og avocado, og servér med Kikkoman sojasauce.

Tip:

Ved kogning af ris gælder følgende forhold mellem ris: vand = 1 : 1. Brug mindre vand ved tilberedning af sushiris end ved tilberedning af konventionel ris.

*Sushi-ris (ca. 1 kg kogt sushiris)

450 g (540 ml) japansk ris
450 ml vand
Kog risen først, og krydder herefter med

100 ml Kikkoman krydderi til sushiris
eller alternativt:

70 ml riseddike
30 g sukker
15 g salt

Opskrifts-ID: 944

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Bland æble- og avocado-terninger med mayonnaise i en skål.

Skæring af nori-plade: Skær en strimmel på 3 cm på den ene side mod linjerne, og læg den til side.

Skær 4 nori-strimler ud ved at følge linjerne på pladen, og læg dem til side (ca. 3 cm x 15 cm 4 plader).

Form 4 x20 g sushiris til ovale kugler med våde fingre.

Placér en nori-strimmel omkring hver kugle, "lim" dem sammen med et par klæbende ris, og tryk den godt sammen.

Placér en portion af den tilberedte æble-avocado-blanding på hver riskugle.

Pynt gunkan med fine æblestrimler og avocado, og servér med Kikkoman sojasauce.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.