Sushiris
Til fremstilling af enhver form for sushi skal du bruge specielle ris, der er egnet til sushi (fx Yume Nishiki Super Premium Short Grain Rice). De som fås i velassorterede supermarkeder eller asiatiske forretninger.
Sushiris er rundkornede ris med små korn. Andre rissorter egner sig ikke til sushi, da riskornene ikke klistrer sammen.
Fremgangsmåde
Step 1
Tilberedning af ris: Et stk. sushi (nigiri) består af ca. 20 g kogt ris plus tilbehør. Til to personer regner man normalt med ca. 18 stk. sushi som hovedmåltid, hvilket svarer til ca. 350 g kogt ris.
Step 2
Start med at komme 150 g ukogt ris i en gryde. Hæld derefter koldt vand i gryden, så det dækker, og rør rundt med en hånd for at skylle risene. Gentag dette, til vandet er næsten klart, og hæld til sidst alt vandet fra.
Step 3
Tilsæt derefter den afmålte mængde vand til kogning, og lad risen trække i 20 minutter i det kolde vand. Derved udblødes risen, så kornene ikke revner under kogningen.
Step 4
Kog herefter risen op, til der sidder damp under grydelåget, og lad den koge videre i ca. 20 minutter, til væsken er helt væk. Det er vigtigt, at låget tages så lidt af som muligt under hele kogeforløbet. Når vandet er fordampet, tages gryden fra kogepladen, og risen trækker i yderligere 10 minutter under det lukkede låg.
Step 5
Rismarinade: Til 350 g ris er det nemmest bare at tilsætte 3 spiseskefulde Kikkoman Krydderi til Sushiris, som blandes sammen med risen. Som alternativ varmes 2 spsk riseddike eller hvid balsamico-eddike med 15 g sukker og 2 g salt, til sukkeret og saltet er opløst i eddiken. Lad marinaden køle af, før den blandes sammen med risen. Så er din perfekte sushiris klar til brug!
Opskrifts-ID: 467
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide