Sushiris

Samlet tid 50 min.
20 min. Arbejdstid
10 min. Hviletid
20 min. Tilberedningstid

Til fremstilling af enhver form for sushi skal du bruge specielle ris, der er egnet til sushi (fx Yume Nishiki Super Premium Short Grain Rice). De som fås i velassorterede supermarkeder eller asiatiske forretninger.

Sushiris er rundkornede ris med små korn. Andre rissorter egner sig ikke til sushi, da riskornene ikke klistrer sammen.

Ingredienser

4 Portioner
150 g
rundkornede ris

For the rice marinade:

Fremgangsmåde

Step 1

Tilberedning af ris: Et stk. sushi (nigiri) består af ca. 20 g kogt ris plus tilbehør. Til to personer regner man normalt med ca. 18 stk. sushi som hovedmåltid, hvilket svarer til ca. 350 g kogt ris.

Step 2

Start med at komme 150 g ukogt ris i en gryde. Hæld derefter koldt vand i gryden, så det dækker, og rør rundt med en hånd for at skylle risene. Gentag dette, til vandet er næsten klart, og hæld til sidst alt vandet fra.

Step 3

Tilsæt derefter den afmålte mængde vand til kogning, og lad risen trække i 20 minutter i det kolde vand. Derved udblødes risen, så kornene ikke revner under kogningen.

Step 4

Kog herefter risen op, til der sidder damp under grydelåget, og lad den koge videre i ca. 20 minutter, til væsken er helt væk. Det er vigtigt, at låget tages så lidt af som muligt under hele kogeforløbet. Når vandet er fordampet, tages gryden fra kogepladen, og risen trækker i yderligere 10 minutter under det lukkede låg.

Step 5

Rismarinade: Til 350 g ris er det nemmest bare at tilsætte 3 spiseskefulde Kikkoman Krydderi til Sushiris, som blandes sammen med risen. Som alternativ varmes 2 spsk riseddike eller hvid balsamico-eddike med 15 g sukker og 2 g salt, til sukkeret og saltet er opløst i eddiken. Lad marinaden køle af, før den blandes sammen med risen. Så er din perfekte sushiris klar til brug!

Opskrifts-ID: 467

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Tilberedning af ris: Et stk. sushi (nigiri) består af ca. 20 g kogt ris plus tilbehør. Til to personer regner man normalt med ca. 18 stk. sushi som hovedmåltid, hvilket svarer til ca. 350 g kogt ris.

Start med at komme 150 g ukogt ris i en gryde. Hæld derefter koldt vand i gryden, så det dækker, og rør rundt med en hånd for at skylle risene. Gentag dette, til vandet er næsten klart, og hæld til sidst alt vandet fra.

Tilsæt derefter den afmålte mængde vand til kogning, og lad risen trække i 20 minutter i det kolde vand. Derved udblødes risen, så kornene ikke revner under kogningen.

Kog herefter risen op, til der sidder damp under grydelåget, og lad den koge videre i ca. 20 minutter, til væsken er helt væk. Det er vigtigt, at låget tages så lidt af som muligt under hele kogeforløbet. Når vandet er fordampet, tages gryden fra kogepladen, og risen trækker i yderligere 10 minutter under det lukkede låg.

Rismarinade: Til 350 g ris er det nemmest bare at tilsætte 3 spiseskefulde Kikkoman Krydderi til Sushiris, som blandes sammen med risen. Som alternativ varmes 2 spsk riseddike eller hvid balsamico-eddike med 15 g sukker og 2 g salt, til sukkeret og saltet er opløst i eddiken. Lad marinaden køle af, før den blandes sammen med risen. Så er din perfekte sushiris klar til brug!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Få mere at vide

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.