Tsukune-spyd med kalkun

Samlet tid 50 min.
20 min. Arbejdstid
30 min. Marineringstid

Ingredienser

4 Portioner

Tsukune:

500 g
hakkekød af kalkunlår
3 
forårsløg, fint hakket
1 tsk.
ingefær, fint hakket eller revet
2 
hvidløg, presset
2 ½ spsk.
maizenamel

Sojaglasering:

50 ml
mirin
25 ml
sake (eller tør sherry)
25 ml
vand
2 tsk.
råsukker

Til pynt:

Forårsløg, fint hakket
Planteolie til smøring
Desuden skal du bruge 12 mellemstore træspyd
Næringsindhold: 992 kJ  /  237 kcal
7,2 g Fedt
26,7 g Protein
15,5 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Læg træspyddene i blød i koldt vand i mindst 30 minutter, så de ikke går ild i dem under grilning.

Step 2

Bland ingredienserne til sojaglaseringen sammen på en lille pande, og lad blandingen småkoge i 10 minutter ved jævn varme, til den er kogt ind til halv mængde. Lad glaseringen køle af til stuetemperatur.

Step 3

I mellemtiden blandes ingredienserne til tsukune-bollerne sammen i en stor skål ved at ælte farsen godt sammen til en ensartet blanding med rene hænder. Form ca. 24 små kødboller af farsen. Stil kødbollerne på køl i 30 minutter, så de samler sig til faste kugler.

Step 4

Varm grillen rigtigt godt op. Sæt to eller tre kødboller på hvert af de fugtige spyd (afhængigt af spyddenes længde), og læg spyddene på en smurt bageplade.

Step 5

Grill spyddene i 10-15 minutter, til de er møre og gyldne, idet de vendes og pensles rigeligt med glasering med jævne mellemrum. Drys med forårsløg inden servering.

Opskrifts-ID: 296

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Læg træspyddene i blød i koldt vand i mindst 30 minutter, så de ikke går ild i dem under grilning.

Bland ingredienserne til sojaglaseringen sammen på en lille pande, og lad blandingen småkoge i 10 minutter ved jævn varme, til den er kogt ind til halv mængde. Lad glaseringen køle af til stuetemperatur.

I mellemtiden blandes ingredienserne til tsukune-bollerne sammen i en stor skål ved at ælte farsen godt sammen til en ensartet blanding med rene hænder. Form ca. 24 små kødboller af farsen. Stil kødbollerne på køl i 30 minutter, så de samler sig til faste kugler.

Varm grillen rigtigt godt op. Sæt to eller tre kødboller på hvert af de fugtige spyd (afhængigt af spyddenes længde), og læg spyddene på en smurt bageplade.

Grill spyddene i 10-15 minutter, til de er møre og gyldne, idet de vendes og pensles rigeligt med glasering med jævne mellemrum. Drys med forårsløg inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.