Tom kha gai med kylling
Tom kha gai med kylling

Tom kha gai med kylling

Samlet tid 20 min.
10 min. Arbejdstid
10 min. Tilberedningstid

En varmende thai-suppe med mør kylling i en cremet kokosbouillon. Kikkoman sojasauce tilfører en dyb umamismag, der passer perfekt til krydderierne og munder ud i en perfekt balanceret smagsoplevelse.

Ingredienser

4 Portioner
1 
stang citrongræs
1 
lille stykke ingefær
1 
lille, usprøjtet limefrugt
1 
lille rød chili
400 g
kyllingebrystfilet
600 ml
hønsebouillon eller hønsefond
400 ml
kokosmælk
1 spsk.
brun farin (eller Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil)
200 g
små svampe
Enkelte korianderblade
80 g
bønnespirer
Næringsindhold:1.602 kJ / 385 kcal
24,4 gFedt
29,1 gProtein
12,4 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1  stang citrongræs – 1  lille stykke ingefær – 1  lille, usprøjtet limefrugt – 1  lille rød chili – 400 g kyllingebrystfilet

Skær citrongræsset i mindre stykker. Skræl og riv eller hak ingefær fint. Riv limeskal af og pres saften ud af limefrugten. Skær chilien i ringe. Skær kyllingen i små tern.

Step 2

600 ml hønsebouillon- eller fond – 75 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce400 ml kokosmælk – 1 spsk. brun farin (eller Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil)

Bring hønsebouillon i kog med Kikkoman sojasauce. Tilsæt citrongræs, ingefær, en smule limeskal og saft, chili, kokosmælk og sukker. Varm det godt igennem.

Step 3

200 g små svampe – Enkelte korianderblade – 80 g bønnespirer – Kikkoman Ristet Sesamolie

Skær svampene i halve eller kvarte. Tilsæt svampe og kylling til bouillonen, bring det hele i kog og lad det simre i ca. 10 minutter. Fordel suppen på skåle og pynt med koriander og bønnespirer (hvis du vil, kan bønnespirerne steges ganske kort). Dryp med sesamolie inden servering.

Tip:

Dampet jasminris passer perfekt til denne ret. 

Hvis du vil, kan du tilberede en krydderpasta ved at stampe citrongræs, skalotteløg, kaffirlimeblade, chili og galangarod i en morter og derefter bringe den i kog med bouillonen. 

Hvis du ønsker en vegetarisk udgave, kan du erstatte kylling med tofu og anvende grøntsagsbouillon i stedet for kyllingebouillon.

Opskrifts-ID: 1505

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1 stang citrongræs – 1 lille stykke ingefær – 1 lille, usprøjtet limefrugt – 1 lille rød chili – 400 g kyllingebrystfilet

Skær citrongræsset i mindre stykker. Skræl og riv eller hak ingefær fint. Riv limeskal af og pres saften ud af limefrugten. Skær chilien i ringe. Skær kyllingen i små tern.

600 ml hønsebouillon- eller fond – 75 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce400 ml kokosmælk – 1 spsk. brun farin (eller Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil)

Bring hønsebouillon i kog med Kikkoman sojasauce. Tilsæt citrongræs, ingefær, en smule limeskal og saft, chili, kokosmælk og sukker. Varm det godt igennem.

200 g små svampe – Enkelte korianderblade – 80 g bønnespirer – Kikkoman Ristet Sesamolie

Skær svampene i halve eller kvarte. Tilsæt svampe og kylling til bouillonen, bring det hele i kog og lad det simre i ca. 10 minutter. Fordel suppen på skåle og pynt med koriander og bønnespirer (hvis du vil, kan bønnespirerne steges ganske kort). Dryp med sesamolie inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.