

Tom kha gai med kylling
En varmende thai-suppe med mør kylling i en cremet kokosbouillon. Kikkoman sojasauce tilfører en dyb umamismag, der passer perfekt til krydderierne og munder ud i en perfekt balanceret smagsoplevelse.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

1 stang citrongræs – 1 lille stykke ingefær – 1 lille, usprøjtet limefrugt – 1 lille rød chili – 400 g kyllingebrystfilet
Skær citrongræsset i mindre stykker. Skræl og riv eller hak ingefær fint. Riv limeskal af og pres saften ud af limefrugten. Skær chilien i ringe. Skær kyllingen i små tern.
Step 2

600 ml hønsebouillon- eller fond – 75 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 400 ml kokosmælk – 1 spsk. brun farin (eller Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i mirin-stil)
Bring hønsebouillon i kog med Kikkoman sojasauce. Tilsæt citrongræs, ingefær, en smule limeskal og saft, chili, kokosmælk og sukker. Varm det godt igennem.
Step 3

200 g små svampe – Enkelte korianderblade – 80 g bønnespirer – Kikkoman Ristet Sesamolie
Skær svampene i halve eller kvarte. Tilsæt svampe og kylling til bouillonen, bring det hele i kog og lad det simre i ca. 10 minutter. Fordel suppen på skåle og pynt med koriander og bønnespirer (hvis du vil, kan bønnespirerne steges ganske kort). Dryp med sesamolie inden servering.
Tip:
Dampet jasminris passer perfekt til denne ret.
Hvis du vil, kan du tilberede en krydderpasta ved at stampe citrongræs, skalotteløg, kaffirlimeblade, chili og galangarod i en morter og derefter bringe den i kog med bouillonen.
Hvis du ønsker en vegetarisk udgave, kan du erstatte kylling med tofu og anvende grøntsagsbouillon i stedet for kyllingebouillon.
Opskrifts-ID: 1505
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide