Tex-Mex-kødboller med chutney af abrikos-chili chutney

Samlet tid 30 min.
10 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Disse krydrede kødboller er super nemme at tilberede og er ideelle som snack eller til at servere til fester. Servér dem med en lækker frugtagtig abrikoschutney som sauce ved siden af.

Ingredienser

2 Portioner

Til abrikos-chili-chutney

3 
store abrikoser
8 
tørrede abrikoser
1 
lille skalotteløg
1 
lille fed hvidløg
1 
lille stykke ingefær, ca. 1 cm
friskkværnet peber
chiliflager

Til Tex-Mex-kødbollerne

1 
fed hvidløg
20 g
cashewnødder
300 g
svine-, okse- eller lammehakkekød eller en blanding heraf
friskkværnet peber
 ¼ tsk.
chilipulver
 ¼ tsk.
karry pulver
 ¼ tsk.
spidskommen
Næringsindhold: 2213 kJ  /  528 kcal
28,5 g Fedt
35,4 g Protein
29,2 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Til abrikoschutneyen skæres begge typer abrikoser, skalotteløg og hvidløg fint i tern. Riv ingefæren.

Step 2

Bring det hele i kog sammen med de øvrige chutney-ingredienser, og lad det hele simre uden låg i ca. 10 minutter, og tilsæt evt. lidt vand; chutneyen skal være meget tyk (mos evt. lidt).

Step 3

Til kødbollerne hakkes hvidløget fint sammen med cashewnødderne og blandes med de øvrige ingredienser til kødbollerne.

Step 4

Form 10-12 kødboller af den hakkede kødblanding, steg dem i den opvarmede olie i 10-12 minutter og servér dem med chutney med abrikos-chili. 

Tips

Tortillachips er lækkert tilbehør til denne ret.

Fastgør kødbollerne med små spyd til servering.

Opskrifts-ID: 1055

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Til abrikoschutneyen skæres begge typer abrikoser, skalotteløg og hvidløg fint i tern. Riv ingefæren.

Bring det hele i kog sammen med de øvrige chutney-ingredienser, og lad det hele simre uden låg i ca. 10 minutter, og tilsæt evt. lidt vand; chutneyen skal være meget tyk (mos evt. lidt).

Til kødbollerne hakkes hvidløget fint sammen med cashewnødderne og blandes med de øvrige ingredienser til kødbollerne.

Form 10-12 kødboller af den hakkede kødblanding, steg dem i den opvarmede olie i 10-12 minutter og servér dem med chutney med abrikos-chili. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.