Tærte med fisk og kartoffelmos
Tærte med fisk og kartoffelmos

Tærte med fisk og kartoffelmos

Samlet tid 40 min.
20 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Dyk ned i denne tærte med lækkerier fra havet, hvor cremet kartoffelmos møder krydret fisk. Det hele er toppet med en sprød skorpe af kerner.

Ingredienser

2 Portioner
160 g
tærtedej
1 spsk.
vegetabilsk olie
100 g
laksefilet
100 g
torskefilet
30 g
bacon
1 
løg
50 g
optøede ærter
50 g
pastinak
80 ml
fløde
1 spsk.
sennep
1 tsk.
limesaft
 ½ tsk.
friskmalet peber
 ½ tsk.
karrypulver
2 spsk.
friskhakket persille
200 g
forkogte kartofler
100 g
kikærter på dåse
20 g
smør
70 g
goudaost
1 spsk.
græskarkerner
1 spsk.
solsikkekerner
Næringsindhold: 4244 kJ  /  1016 kcal
60 g Fedt
44,2 g Protein
68 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

160 g tærtedej – 1 spsk. vegetabilsk olie – 100 g laksefilet – 100 g torskefilet – 30 g bacon – 1  løg – 50 g optøede ærter – 50 g pastinak

Skær laks- og torskefilet, bacon, løg og pastinak i tern. Beklæd en tærteform (ca. 20 x 20 cm) med bagepapir og læg tærtedejen ned i formen. Opvarm olie på en pande og svits blandingen i ca. 3 minutter.

Step 2

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce30 ml fløde – 1 spsk. sennep – 1 tsk. limesaft –  ½ tsk. friskmalet peber –  ½ tsk. karrypulver – 2 spsk. friskhakket persille

Bland ingredienserne sammen. Hæld blandingen på panden med grøntsager og fisk, og lad det hele koge op. Fordel fyldet i tærteformen.

Step 3

200 g forkogte kartofler – 100 g kikærter på dåse – 20 g smør – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce50 ml fløde – 70 g goudaost

Riv goudaosten. Purer kartoflerne og kikærterne sammen med smørret, Kikkoman sojasauce og fløde, og vend goudaosten i blandingen. 

Step 4

1 spsk. græskarkerner – 1 spsk. solsikkekerner

Opvarm ovnen til 180 °C. Fordel de mosede kartofler over fiske- og grøntsagsfyldet. Drys græskarkerner og solsikkekerner ud over fyldet og bag tærten ca. 20 minutter inden servering. 

Opskrifts-ID: 1292

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

160 g tærtedej – 1 spsk. vegetabilsk olie – 100 g laksefilet – 100 g torskefilet – 30 g bacon – 1 løg – 50 g optøede ærter – 50 g pastinak

Skær laks- og torskefilet, bacon, løg og pastinak i tern. Beklæd en tærteform (ca. 20 x 20 cm) med bagepapir og læg tærtedejen ned i formen. Opvarm olie på en pande og svits blandingen i ca. 3 minutter.

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce30 ml fløde – 1 spsk. sennep – 1 tsk. limesaft – ½ tsk. friskmalet peber – ½ tsk. karrypulver – 2 spsk. friskhakket persille

Bland ingredienserne sammen. Hæld blandingen på panden med grøntsager og fisk, og lad det hele koge op. Fordel fyldet i tærteformen.

200 g forkogte kartofler – 100 g kikærter på dåse – 20 g smør – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce50 ml fløde – 70 g goudaost

Riv goudaosten. Purer kartoflerne og kikærterne sammen med smørret, Kikkoman sojasauce og fløde, og vend goudaosten i blandingen. 

1 spsk. græskarkerner – 1 spsk. solsikkekerner

Opvarm ovnen til 180 °C. Fordel de mosede kartofler over fiske- og grøntsagsfyldet. Drys græskarkerner og solsikkekerner ud over fyldet og bag tærten ca. 20 minutter inden servering. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.