Tærte med fisk og kartoffelmos
Dyk ned i denne tærte med lækkerier fra havet, hvor cremet kartoffelmos møder krydret fisk. Det hele er toppet med en sprød skorpe af kerner.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1
160 g tærtedej – 1 spsk. vegetabilsk olie – 100 g laksefilet – 100 g torskefilet – 30 g bacon – 1 løg – 50 g optøede ærter – 50 g pastinak
Skær laks- og torskefilet, bacon, løg og pastinak i tern. Beklæd en tærteform (ca. 20 x 20 cm) med bagepapir og læg tærtedejen ned i formen. Opvarm olie på en pande og svits blandingen i ca. 3 minutter.
Step 2
2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 30 ml fløde – 1 spsk. sennep – 1 tsk. limesaft – ½ tsk. friskmalet peber – ½ tsk. karrypulver – 2 spsk. friskhakket persille
Bland ingredienserne sammen. Hæld blandingen på panden med grøntsager og fisk, og lad det hele koge op. Fordel fyldet i tærteformen.
Step 3
200 g forkogte kartofler – 100 g kikærter på dåse – 20 g smør – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 50 ml fløde – 70 g goudaost
Riv goudaosten. Purer kartoflerne og kikærterne sammen med smørret, Kikkoman sojasauce og fløde, og vend goudaosten i blandingen.
Step 4
1 spsk. græskarkerner – 1 spsk. solsikkekerner
Opvarm ovnen til 180 °C. Fordel de mosede kartofler over fiske- og grøntsagsfyldet. Drys græskarkerner og solsikkekerner ud over fyldet og bag tærten ca. 20 minutter inden servering.
Opskrifts-ID: 1292
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide