Sticky stegt kyllingelår med linseragout

Samlet tid 60 min.
60 min. Arbejdstid

En sød og samtidig salt smagsoplevelse: kyllingelår marineret i Kikkoman sojasauce, paprika og honning, serveret med en lækker linseragout.

Ingredienser

4 Portioner

Til kyllingen

4 
kyllingelår
2 
løg
200 ml
tør hvidvin
2 
laurbærblade
2 spsk.
rapsolie
1 tsk.
stødt paprika
1 spsk.
honning

Til linseragouten

200 g
brune linser
3 spsk.
rapsolie
500 ml
bouillon
150 g
kartofler, skrællet
100 g
bacon i tern
200 g
søde kartofler, skrællet
150 g
grønne bønner, friske
1 
rosmarinkvist
1 
fed hvidløg
Næringsindhold: 3152 kJ  /  751 kcal
31,3 g Fedt
51,7 g Protein
52,9 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skyl linserne og læg dem i blød i koldt vand. Skyl og tør rosmarinen.

Step 2

Skræl kartoflerne og de søde kartofler, og skær dem i hasselnøddestore stykker. Skyl og tør bønnerne, og skær dem i ca. 2 cm lange stykker.

Step 3

Pil og hak hvidløget fint. Pluk rosmarinen og hak den fint.

Step 4

Steg baconen på en pande med 3 spsk. rapsolie. Dræn de udblødte linser, og tilsæt dem. Tilsæt kartofler, søde kartofler, rosmarin, hvidløg og bønner. Tilsæt grøntsagsbouillon og 5 spsk. Kikkoman sojasauce og lad det hele simre ved svag varme i ca. 20 minutter. Tag derefter retten af varmen. 

Step 5

Forvarm ovnen til 200 °C. 

Step 6

Imens blandes 2 spsk. rapsolie med 4 spsk. Kikkoman sojasauce, paprika og honning. Pil løgene og halvér dem. Marinér kyllingelårene og løgene med soja- og paprikamarinaden, og læg dem i en bradepande i ovnen. 

Step 7

Steg kyllingelårene i ovnen i ca. 5 minutter, hæld hvidvin og 2 spsk. Kikkoman sojasauce ved og tilsæt 2 laurbærblade. 

Step 8

Dæk bradepanden til med stanniol og steg på midterste rille i ca. 15 minutter. Fjern stanniolen fra bradepanden, og lad kyllingelårene få farve i yderligere 15 minutter. Serveres med linseragout.

Opskrifts-ID: 1087

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skyl linserne og læg dem i blød i koldt vand. Skyl og tør rosmarinen.

Skræl kartoflerne og de søde kartofler, og skær dem i hasselnøddestore stykker. Skyl og tør bønnerne, og skær dem i ca. 2 cm lange stykker.

Pil og hak hvidløget fint. Pluk rosmarinen og hak den fint.

Steg baconen på en pande med 3 spsk. rapsolie. Dræn de udblødte linser, og tilsæt dem. Tilsæt kartofler, søde kartofler, rosmarin, hvidløg og bønner. Tilsæt grøntsagsbouillon og 5 spsk. Kikkoman sojasauce og lad det hele simre ved svag varme i ca. 20 minutter. Tag derefter retten af varmen. 

Forvarm ovnen til 200 °C. 

Imens blandes 2 spsk. rapsolie med 4 spsk. Kikkoman sojasauce, paprika og honning. Pil løgene og halvér dem. Marinér kyllingelårene og løgene med soja- og paprikamarinaden, og læg dem i en bradepande i ovnen. 

Steg kyllingelårene i ovnen i ca. 5 minutter, hæld hvidvin og 2 spsk. Kikkoman sojasauce ved og tilsæt 2 laurbærblade. 

Dæk bradepanden til med stanniol og steg på midterste rille i ca. 15 minutter. Fjern stanniolen fra bradepanden, og lad kyllingelårene få farve i yderligere 15 minutter. Serveres med linseragout.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.