Stegte gyoza med 3 dips
Gyoza er japanske dumplings. I denne enkle opskrift på dumplings med hakket kød og grøntsager bliver de stegt, indtil de er gyldne og sprøde. Server dem sammen med en eller flere af vores saucer som dip.
Ingredienser
Fyld:
Fremgangsmåde
Step 1
Fyld: Skyl og rens forårsløgene. Pil hvidløget, skræl ingefæren, og hak begge dele samt forårsløgene fint.
Step 2
Skyl og rens spidskålen. Hak den groft, og drys med 1 tsk. salt. Ælt kålen godt i hånden. Pak den hakkede spidskål ind i et viskestykke, og vrid den hårdt, så væsken kan dryppe fra.
Step 3
Rør forårsløg, hvidløg, ingefær, spidskål, hakkekød, sukker, salt, peber, Kikkoman Sojasauce og sesamolie godt sammen.
Step 4
Læg ca. 15 g fyld midt på hver af gyoza-dejpladerne. Væd dejkanterne halvvejs rundt med en fugtet finger, og fold dejpladerne sammen om fyldet. Læg dejen i lette folder langs kanten, og tryk kanterne godt sammen.
Step 5
Før stegning drysses gyozaerne let med mel på undersiden.
Step 6
Varm 1 spsk. olie op på en pande (28 cm diameter). Læg gyozaerne jævnt fordelt i 2 rækker (à 5 stk.), og steg dem på panden. Når undersiden af gyozaerne er let brunet, røres 1 spsk. mel ud i 100 ml vand. Hæld melblandingen ved, og lad gyozaerne stege videre i ca. 3½ minutter under låg ved jævn til høj varme.
Step 7
Når vandet er fordampet, tilsættes 1 spsk. olie, og gyozaerne steges videre, til de er sprøde og gyldne på undersiden.. Tilbered resten af gyozaerne efter samme fremgangsmåde.
Step 8
Anret gyozaerne på tallerkener med undersiden opad, og server de tre saucer som dip.
Dips:
Variant 1: 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce,2 spsk. mayonnaise, 1 tsk. tahin (ristet sesampasta), 1 tsk. honning
Variant 2: 1½ spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce, 1½ spsk. eddike, ½ tsk. chiliolie
Variant 3: Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
Opskrifts-ID: 80
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide