Stegt kylling med aubergine og cashewnødder

Samlet tid 30 min.
20 min. Arbejdstid
10 min. Tilberedningstid

Hvis du vil lave et lækkert måltid på få minutter, så er denne stir fry-ret med kylling og aubergine svær at slå.

Ingredienser

2 Portioner
250 g
kyllingelår i strimler
1 
lille aubergine i strimler
1 
rødløg i strimler
50 g
shitake-champignoner i kvarte
 ½ bundt
grofthakkede forårsløg
2 
fed hvidløg, finthakkede
15 g
ingefær, finthakket
5 spsk.
stegeolie
50 ml
østerssauce
50 g
ristede cashewnødder
 ½ 
lime

Topping:

3 
stilke koriander (pluk bladene af)
2 
forårsløg, finthakkede
Næringsindhold: 3043 kJ  /  726 kcal
43,5 g Fedt
37,3 g Protein
42 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Lad vandet koge op i wokken. Kom kyllingen i det kogende vand og kog den i ca. 12 minutter. Hæld den i en si og lad den dryppe af. Skyl wokken og dup den tør.

Step 2

Varm 3 spsk. olie op i wokken og steg auberginen. Tilsæt champignoner og sauter. Steg forårsløg med et øjeblik. Tag grøntsagerne op.

Step 3

Kom den resterende olie i wokken, tilføj kylling, steg den gylden et øjeblik og tag den op igen.

Step 4

Kom hvidløg og ingefær i wokken og steg, til løgene er klare. Kom kyllingen tilbage og rør godt rundt.

Step 5

Tilsæt grøntsagerne og steg et øjeblik. Tilsæt derefter østerssauce, Kikkoman sojasauce samt Kikkoman ristet sesamolie og bland det hele godt sammen.

Step 6

Vend halvdelen af cashewnødderne i. Pres citronen over kyllingen og grøntsagerne.

Step 7

Drys med koriander, de resterende cashewnødder og forårsløg.

Tips:

Alternative for oyster sauce: Kikkoman sauce for rice

Alternativer til Kikkoman naturligt brygget sojasauce: Kikkoman naturligt brygget sojasauce med mindre salt, Tamari glutenfri sojasauce og Økologisk sojasauce.

Brug planteolie eller sojaolie til stegning. Brug aldrig sesamolie til stegning.

Høje temperaturer er vigtige, når du steger i wok. Vær dog forsigtig med varm olie. Olien kan brænde eller sprøjte, hvis du tilføjer fugtige ingredienser.

En non-stick, metalbelagt støbejernswok er lidt anderledes, hvad angår varmeføring. Den er egnet til el, gas og induktion og er nem at rengøre. Hvis du ikke har en wok, kan du anvende en stegepande, så længe du steger ved høje temperaturer og følger opskriften.

Kom aldrig for meget i din wok. Hvis du laver meget mad, får du det bedste resultat ved at dele ingredienserne op i mindre portioner.

Steg og vend ingredienserne forsigtigt i wokken, så de ikke går i stykker.

Slut af med sojasauce og sesamolie for at få den perfekte overflade, aroma og smag.

Opskrifts-ID: 930

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Lad vandet koge op i wokken. Kom kyllingen i det kogende vand og kog den i ca. 12 minutter. Hæld den i en si og lad den dryppe af. Skyl wokken og dup den tør.

Varm 3 spsk. olie op i wokken og steg auberginen. Tilsæt champignoner og sauter. Steg forårsløg med et øjeblik. Tag grøntsagerne op.

Kom den resterende olie i wokken, tilføj kylling, steg den gylden et øjeblik og tag den op igen.

Kom hvidløg og ingefær i wokken og steg, til løgene er klare. Kom kyllingen tilbage og rør godt rundt.

Tilsæt grøntsagerne og steg et øjeblik. Tilsæt derefter østerssauce, Kikkoman sojasauce samt Kikkoman ristet sesamolie og bland det hele godt sammen.

Vend halvdelen af cashewnødderne i. Pres citronen over kyllingen og grøntsagerne.

Drys med koriander, de resterende cashewnødder og forårsløg.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.